Blueberry-Natalio; Iwonko0042 ; marpa-Maryniu Dziękuję bardzo
Tak, jeden ciemiernik kwitnie na całego A drugi dozuje swoje kwitnienie. Może i tak, może dłużej sobie pokwitnie.
To jego pierwsze kwitnienie.
O tak, w tym roku to tylko w góry aby śniegiem się nacieszyć.
Może jutro przyjże się więcej roślinkom. Ale w sumie nie chcę jeszcze aby czuły i rosły jak na wiosnę.
danuta z-Danusiu Dziękuję
Czyli ten ciemiernik cuchnący to tak już kwitnie ?
Nie wiem, nigdy go nie miałam wcześniej. I na żywo nie widziałam jak on właściwie kwitnie.
Ale w sumie i tak ładnie wygląda. I fajną zieloną kępkę tworzy z liści.
sikoreczki na pewno wrócą. Są dni, że coraz przylatują, a są takie, że mało albo wcale nie zaglądają.
JAKUCH-Jadziu; plocczanka-Lucynko I mi ten ciemiernik cuchnący bardzo się podoba nawet z samych liści. Cały czas zieloniutkich.
A kwitnienie jego obserwuję pierwszy raz.
Dziękuję. Strażnicy brzozowi miały być na święta i ze skrzydłami aniołów. A potem już w ogrodzie tak będą stać..Ale brak było czasu.
I już skrzydeł teraz nie robiłam. Może na drugie im już zrobię
Jadziu - Nic się nie martw sikorkami. Niech się w tym roku sąsiad nacieszy ich widokami. A na drugi rok do ciebie wrócą.
U mnie raz słońce, raz chmurki..Ech, ma sie odczucie, że to początek marca. Ale w nocy jeszcze małe przymrozki są. I dobrze.
Lucynko- Oj bardzo niepokojące te twoje zapowiedzi lata.
Może się nie sprawdzą.
Ja mało dokarmiam ptaszki. Tak ciepło, to mają wszystkiego pełno. Nie można ich rozleniwiać.
ewita44-Ewuś No właśnie rośliny wariują. Myślą ,że może to wiosna. I już są gotowe do wzrostu. Oby jeszcze nie. Wszak to styczeń i przed nami luty.
Dziękuję za pochwałke brzozowych ludzików.
Wschód słońca tez może być piękny

W domu już choinkę rozebrałam. A na dworze jeszcze nie.

Ten ciemiernik już kwitnie ponad miesiąc czasu