Różana hacjenda Anego

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Różana hacjenda Anego

Post »

Andrzeju po długim czasie znów odnalazłam Twój wątek - kiedyś przeglądałam (chyba poprzedni), ale potem zgubiłam, do nowego dopiero teraz dotarłam :oops: Wpisuję się więc co prędzej, aby tym razem wątek nie zaginął ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję Ci bardzo za tak wyczerpujące objaśnienie. Siarczan amonu to także u mnie pierwszy środek do zastosowania wiosną.
Widzę, że otaczasz swoje Rh wszechstronną opieką i podczas sezonu stale o nich pamiętasz. Dlatego są tak urodziwe. :D
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Ciekawa lekcja o Rh ,jak dla mnie bardzo przydatna. Andrzeju na jaką wysokość przycinasz?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudne widoki nam serwujesz Andrzeju w tym Nowym roku sama radość patrzyć na te kolorowe fotki gdy za oknem szaro buro i ponuro, bo ostatnio nawet słonko się obraziło.Wreszcie mam więcej wolnego i znów mogę robić to co radosne czyli siedzenie na forum .Zdróweczka dla Was i gratulacje za cudny ogródek ;:196 Prace wykonane wszystko wybielone róże okopcowane a tu takie ciepło na dworze .Moje w tym roku zdane na siebie i nawet nie zajrzałam do ogródka co tam słychać i widać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Witaj Andrzeju :wit w nowym roku, ja również gratuluję nagrody.
Widoczki w ogrodzie iście wiosenne a i wspomnienia kolorowe.
Podziwiać pracowitość , już drzewka pomalowane ;:224
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Andrzeju praca wre u Ciebie, drzewka pięknie pobielone, a ja niestety nie mam kiedy, teraz pogoda dopisuje, to w pracy człowiek, a jak wychodzi to się ciemno robi... a oczywiście na weekend zapowiadają deszcz... i zawsze pod górkę.
Pokaz azalii piękny, ja w tym roku na swoich będę walczył z pordzewiaczem i mam nadzieję, że wygram tą walkę :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ależ cudne te twoje przepiękne azalie ;:215
Piękne kolekcje :)
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak skaczę po wątkach i widzę, że Ty też Andrzeju nie próżnujesz. Chyba i ja się wybiorę w tygodniu do ogrodu podziałać ;:108
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

I już dwie dekady stycznia mijają - wiosna niedługo :)

Witam miłych gości :wit

Cieszę się Natalio, że zawitałaś na hacjendę, ja też będę podziwiał twoje zdjęcia ;:333

O tak Wando - rh są bardzo urodziwe, na str. 7-9 trochę o nich pisałem, może co ciekawego zobaczysz :)

Joasiu, nie przycinam azali na konkretną wysokość - przycinam tylko te pojedyncze gałązki nadmiernie wybujałe, by nadać bardziej zwarty kształt.

Masz rację Jadziu - róże gotują się pod kopczykami, ale nie przyszło mi na myśl że po kilku nocnych mrozach do -4 nastąpią długie dni z temp do 8 stopni :( od 7 stycznia tylko dwie nocki były z lekkim przymrozkiem.

Ewo - drzewka maluję zawsze na początku grudnia, właśnie dlatego by słońce w te ciepłe dni nie pobudziło drzewek do życia. W lutym poprawiam malowanie gdzie z gładkiej kory wapno odpadło (na razie się trzyma, bo mrozów nie było).

Mariuszu, dobrze cię rozumiem - brak czasu to odwieczna przeszkoda ogrodnika :wink: Ja trochę azalii przesuszyłem w ub.r. i część z nich przesadziłem w nowe miejsce, gdzie mają trochę mniej światła ale za to więcej wilgoci.

Aniu, kilka azalii mi podeschło, a kilka całkiem uschło :( dlatego znalazłem im miejsce mniej nasłonecznione a wilgotniejsze. O rh można przeczytać na str. 7-9

Masz rację Kasiu - czas zacząć coś robić na ogrodzie. Ja w tym roku już ... posiałem koper i trochę zielska powyrywałem ;:306

Co ciekawego na ogrodzie?
Pączki derenia niedługo pokażą żółty kolor, pigwowiec już zaczyna pojedyncze pąki otwierać, za krokusami, przebiśniegami i narcyzami powychodziły hiacynty, gdzieniegdzie widać tulipany, dużo młodych siewek zaczyna kiełkować, róże mają czerwone nosy, a niektóre puściły już młode pędy. Cebule i czosnek wypuściły szczypiory, szczaw można zbierać na zupę, ciemiernik kwitnie, sasanki też pchają się na świat, irysy żyłkowane już na wierzchu, itd, itp ....
Za szybko, za szybko :(
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie tylko jedne irysy wyszły na wierzch i parę hiacyntów reszta śpi .Jednak znów parę dni nie zaglądałam, może jeszcze coś się pokazało.Szaleństwo pogodowe Andrzeju oby tylko nie przyszły większe mrozy bo szkoda roślin. ;:174
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Masz rację Jadziu - nagłe mrozy zaszkodzą, lepiej niech pomalutku zacznie mrozić by roślinki zasnęły ;:333
A tak po prawdzie to brakuje mi prawdziwej zimy.
W śnieżnej scenerii fajnie się grilluje :wink:
Zdjęcia z małej sąsiedzkiej imprezki w styczniu 2017r - dokładnie 17 stycznia :)
To był spontan z okazji śnieżnej bieli i naprędce nie grill był uruchomiony a przenośny "koksiak" :D

Obrazek

Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ale pięknie było ;:oj z naciskiem na "było" ;:131 Ileż to lat takiego śniegu nie widziałam...
Faktycznie wszystko budzi się do życia za szybko, a teraz nocami przymrozki mają być... ;:185
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju pozostają nam jak na razie tylko wspomnienia takich śnieżnych zim .Teraz ni to wiosna ni to zima bo śniegu wciąż ni ma :wink: tylko lekki mrozik .Zdróweczka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No tak to właśnie onegdaj bywało. Czy to jeszcze kiedykolwiek wróci? Zimę mamy ciepłą, ale gdzieś w tyle głowy ciągle czai się pytanie: czy i kiedy wystąpią mrozy? Człowiek wziąłby się już teraz do wiosennych porządków, gdyby było wiadomo, że nic groźnego dla roślin nas nie czeka.
Wskazane strony na temat Rh przeczytałam. Nauczka jest taka, żeby od najwcześniejszej wiosny, a nawet na przedwiośniu dobrze je podlewać. Także gdy zima jest bez opadów, chociaż nieco głupio się wtedy wygląda. ;:108
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Andrzeju , przepiękne masz róże , podziwiam Cię , jak wszystkich co kochają te piękne kwiaty , Ty jeszcze je rozmnażasz , czego ja nie potrafię , próbowałam kilka razy , ale bez rezultatu. Ja też mam wieczornik damski , ale kupiłam go na targu i kwitnie na biało ? czy są również inne kolory? nie wspomnę już o przepięknej azalii Saphirblau , na pewno będę jej poszukiwać jest przepiękna. Pozdrawiam miło Kolęgę kochającego róże ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”