Truskawkowa działka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Truskawkowa działka cz.2

Post »

Natalio nawet nie przypuszczałam, że wrotycz jest taki urokliwy https://i.ibb.co/xMmg8JZ/3.jpg wiele go rośnie na łąkach, ale nigdy takiego uroku jak na Twoim zdjęciu nie zauważyłam.
Dobrze, że w takie szare dni pokazujesz nam piękne kolorki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Jabłonie czy śliwy i jedno i drugie urodziwe ;:224 . Muchomorki piękne ;:oj . Strach pomyśleć , że takie piękno jest niebezpieczne dla nas ;:oj . Pozdrawiam :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I ja już się wzięłam za przygotowania świąteczne. Czas umyka, że nawet się nie spostrzeżemy, a będzie już po świętach ;:108
Miło jest co powspominać, a jeszcze jak zdjęcia okraszone słońcem, to tym bardziej, w taki szary czasObrazek
Muchomory śliczne, zawsze się przy nich zatrzymuję, by nacieszyć oczy :heja
Zdrowych i wesołych Świąt, NatalkoObrazek Zwłaszcza tego zdrówka, życzę Ci aż w nadmiarze ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Natalko te muchomorki są śliczne, ja też lubię robić im zdjęcia ;:215 , a wspomnienia cudownie słoneczne, wszystkiego dobrego i oczywiście zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Muchomory jak malowane! Dla mnie to jeden z najpiękniejszych grzybków. :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Natalko z Nowym Rokiem i zdrówko powróci i tego trzeba się trzymać . ;:168 ;:196 Teraz w zimie nabierzesz sił i energii do wiosennego działania w ogrodzie.Fotki śliczne po mimo ,że juz wiekowe :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Wszystkim odwiedzającym wątek podczas mojej nieobecności serdecznie dziękuję ;:196

Zima wreszcie się zaczęła na dobre, chociaż jak na razie tylko ta kalendarzowa - przymrozki nocami są, ale śniegu jeszcze nie widziałam ;:185 W takim wypadku wspomnień ciąg dalszy, tym razem maj 2017 i bardziej kwieciste widoki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Natalko tak lubię maleńkie kwiatuszki, bo w nich jest tyle uroku :D a Ty umiesz je pokazać jak najpiękniejsze róże :D Życzę Ci w Nowym Roku dużo zdrowia, radości z ogrodu i prześlicznych ujęć roślin ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Natalko kochana Zdrówka i radości w nowym roku życzę Tobie, pięknej szaty Twemu ogródeczkowi, no i niech marzenia się spełniają jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. ;:31 ;:cm ;:cm
Kwiatuszki, motylki - wszystko przed nami, niech więc czas do wiosny mija błyskawicznie ;:138 , a potem może by nieco zwolnił... ;:218
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Zdrówka i wszelkiej Pomyślności w 2020 :D Dobrego sezonu i jak zawsze cudownych zdjęć na które zawsze czekam i podziwiam! ;:167
U mnie w maju lało jak z cebra cały miesiąc i nie było żadnych kwiatów i wschodów bo albo gniły albo ślimaki miały wyżerkę.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witam noworocznie!!
I zyczę wszystkiego dobrego w tym 20202 Roku!
Podziwiam kwieciste obrazki.
Jakże miłe teraz, gdy za oknem trochę szaro.

Pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Witaj Natalii. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :uszy u mnie ciąg dalszy raczej wiosny, przymrozki były chyba 3 x i dalej słoneczko i pluszowe temp. Kwitnie Jaśmin Nagokwiatowy , Kalina Bodnantenska...A inne już, już. Ale to nic dobrego. Lecz na to nie mamy wpływu. Oglądam Twoje wspominki :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Natalko rogownica pięknie wygląda podczas kwitnienia, bardzo lubię jej kwiaty i srebrzyste listeczki. Teraz zaskoczyłam, że na mojej działce jej nie mam, zapomniałam sadzonek przenieść.
Zima do nas doszła, wprawdzie wczorajsze opady śniegu bardzo skromnie ogród okryły, za to mocny wiatr przeszkadza.
Oby w nadchodzącym sezonie wszystko pięknie nam kwitło i owocowało. Zdrówko dopisało, abyśmy pełne energii wkroczyły do zaplanowanych prac.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Natalia, z ogromną przyjemnością przeglądnęłam twój wątek. Sposób w jaki fotografujesz sprawia, że najzwyklejsze rośliny łąkowe wyglądają bardzo efektownie. Między wpisami przeczytałam o problemach zdrowotnych. No nie zazdroszczę. Miejmy nadzieję, że Nowy Rok przynienie odmianę i więcej spokoju (przynajmniej w sferze ciała, bo o spokój ducha zadba możliwość pracy na działce) Wszystkiego co najlepsze ;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Marysiu, Lucynko, Igo, Aniu, Karolinko, Dorotko, Sabinko dziękuję ;:196
Lucynko też tak właśnie dzisiaj myślałam - na razie byle do wiosny, a potem niech doba będzie dwa razy dłuższa :;230
Igo u mnie też padało, ale nie aż tak - jak nie ma wody, to niedobrze, jak jest nadmiar, też źle... ;:219
Karolinko miejmy tylko nadzieję że później nie przyjdzie gwałtowny trzaskający mróz, to by było fatalne ;:185
Dorotko to dobrze że jak zima, to ze śniegiem, zawsze to jakaś osłona dla roślin ;:108 Rogownica fajna roślina, trzeba tylko uważać by się za bardzo nie rozpanoszyła. Za życzenia zdrówka dziękuję i przesyłam wzajemnie - to jest najważniejsze, jak jest zdrowie to wszystko można :D
Sabinko witam w moim wątku :wit bardzo dziękuję za pochwały i życzenia zdrowia ;:196 w 100% jeszcze wszystko nie jest w porządku, ale w końcu idzie ku lepszemu ;:108

Zamiast zdjęć wspomnieniowych dzisiaj pokażę moje balkonowe łobuzy - sikorki pokazują się głównie późną jesienią, potem sporadycznie, ale stado ok 20 wróbli przylatuje regularnie, przez całą zimę. Mieszkają w gęstym żywopłocie po drugiej stronie ulicy, a wiosną i latem kilka par ma gniazda w dziurach w elewacji budynku. Zdjęcia robione o zachodzie słońca, więc trochę ciemne:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”