Marto listeczków już coraz mniej, większość siedzi sobie w workach. Masz rację jak słoneczko zaświeci od razu wszystko weselej wygląda, a w takim deszczowym dniu jak dzisiejszy to nic się nie chce. Z deszczu to ja jak zawsze się cieszę, ale mógłby poczekać jak się odrobię, dałby mi jeszcze tydzień na spokojne wykonanie prac.
Dziękuję za rady w sprawie lawendy, wiosną się za nią zabiorę, a jak będę efekty pokażę. Spróbuję te ścięte końcówki ukorzenić, nigdy tego z lawendą nie robiłam, czas spróbować, jak się uda będą nowe krzaczki.
Kasiu między pniami wyłania się irga, kilka lat temu dostałam małą sadzonkę od jednej forumowiczki, szkoda że już nie jest na naszym forum bo zapewne zdziwiłaby się jak pięknie irga wyrosła. Każdej wiosny ją lekko przycinam. O każdej porze roku ten krzew mnie zachwyca, a to kwitnieniem, owocowaniem i pięknymi kolorami liści.
Z lawendą będę eksperymentować na wiosnę, co wyjdzie czas pokaże.
Iwonko Ty specjalistka od pięknych zdjęć wiesz jak je robić, aby ukryć to co nieciekawe. Chwasty rosną nadal jak szalone, ale już odpuszczam. Owszem jak słoneczko zaświeci jest dużo ładniej, nawet zostawione nie przycięte suche badyle jakoś się prezentują

Ty masz inny klimat wilgotniejszy jeziora wokół robią swoje, a moje piaski to jak pustynia bez deszczu sucho, kurzy i pyli wokół, także deszcze wskazane co noc.
Ostatnie tygodnie częściej spędzałam w krakowskich korkach niż w ogrodzie, na szczęście jak na razie mamy spokój, później czekają nas sporadyczne kontrole to zniosę.
Aniu to chyba były ostatnie zdjęcia z jesiennego ogrodu, teraz nie ma co focić.
Katiusha nie wiem co się stało w momencie jak byłaś w moim wątku, ja zdjęcia widzę cały czas. Marysia widzi je również. Oby to chwilowa awaria.
Marysiu jestem, jestem

Wysłałam dziś list do Ciebie, jak dojdzie daj znać.
Lucynko wiem, że życzliwość Wasza cały czas jest z nami

Lucynko dzisiaj pojechała do Ciebie paczuszka, jak dojdzie proszę daj znać.
Ponieważ ogród już szary, więc pokażę moje grudniki, które pięknie zakwitły dają znać, że niedługo święta

moje mini brateczki pięknie kwitną