Mój przydomowy sad
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2017, o 17:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój przydomowy sad
Problem z kretami najczęściej pojawia się przy nowych nasadzeniach. Ich działalność może nawet doprowadzić do uschnięcia młodego drzewka. Dlatego sadzę nowe drzewka w takie walce z siatki przeciw kretom i mam mniejsze problemy z tymi futrzakami w nowych nasadzeniach .Natomiast z nornicami jest problem co kilkanaście lat, wtedy następuje zwiększony rozwój tych stworzeń. Mnie kilkanaście lat temu załatwiły 11 jabłonek poprzez dokładne obgryzienie pni pod warstwa śniegu w czasie zimy. Podobno najbardziej lubią jabłonie a potem czereśnie. By nie powtórzył mi się ten Armageddon po pierwszych mrozach częstuję je kilkoma ziarnami odpowiedniego zboża w otworach na powierzchni ziemi. Póki co to się sprawdza. 

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 28 lut 2018, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ufff przebrnąłem cały temat. Jestem pod wrażeniem. Wielkie gratualcje.
Na pewno wiele skorzystam z Twoich doświadczeń. Już przekonałeś mnie do tych śliw i gruszek. Wcześniej tego nie rozważałem.
Mam jedno winogrono zarastające szczelnie altenę i po przeczytaniu wątku jestem przekonany, że będzie więcej nasadzeń. Oj będzie więcej. Nawet moja lepsza połowa zatwierdziła ten plan.
Na razie muszę sobie wszystko poukładać i na pewno będę zadawał sporo pytań
Na pewno wiele skorzystam z Twoich doświadczeń. Już przekonałeś mnie do tych śliw i gruszek. Wcześniej tego nie rozważałem.
Mam jedno winogrono zarastające szczelnie altenę i po przeczytaniu wątku jestem przekonany, że będzie więcej nasadzeń. Oj będzie więcej. Nawet moja lepsza połowa zatwierdziła ten plan.
Na razie muszę sobie wszystko poukładać i na pewno będę zadawał sporo pytań

-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marcinie dlaczego w tym roku tutaj taka cisza? 

-
- Od: 12 lis 2019, o 10:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
podziwiałem jak czytałem, zainspirowało mnie to do założenia swojego mini sadu 

Pozdrawiam Paweł