Działka ROD Moja radość na emeryturze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze

Post »

Witaj KASIU!
Miło mi,że do mnie napisałaś.Fakt ten wiatr jest straszny i nie dziwię się,że Ciebie przywiał. ;:138 ;:108 ;:306
Moja działka to taki misz-masz.Teraz widząc Wasze ogrody i nasadzenia zaczęłam inaczej patrzeć na moją działkę.Będę rezygnować stopniowo z warzyw dla kwiatków.
Strasznie się uśmiałam,bo to ja napadłam na te biedne nasionka.Niestety musiałam też najpierw zapylić,żeby były jakieś nasiona.Pilnować też musiałam,żeby mi się nie wysiały.Jeszcze raz napiszę,że tak się śmiałam,aż się popłakałam.Masz fajne poczucie humoru.Ten śmiech bardzo mi się przydał. ;:108
Masz rację te czuprynki aksamitek też bardzo mi się podobały a to dzięki Lucynce.To ona mnie uszczęśliwiła tymi nasionkami.Zebrałam w tym roku i ja nasiona to jak byś chciała to wyślę.
Konik polny taki duży zielony odwiedził mnie w altanie i chyba tam został.

Miłej soboty. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek
u nas w parku.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, widoku tych kolorowych balonów zazdraszczam. U nas też czasami latają, a ja bardzo lubię sobie na nie popatrzeć. ;:63
A szybowce czy motolotnie to u nas stałe obiekty na tle błękitnego nieba. Blisko znajduje się lotnisko, a motolotniarze głównie nad Wisłą szybują w przestworzach, choć nad naszymi działkami też ich dużo latem. ;:333
Muszę się przyjrzeć drzewom w moim otoczeniu - natchnęłaś mnie swoimi zdjęciami. ;:108 Drzewa, zwłaszcza stare, to naprawdę fantastyczne obiekty do fotografowania. ;:215
:wit
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

Uuuu ;:oj Baloniarstwo oglądałaś z własnego zakątka? ;:138
Misz-masz to mój styl ulubiony, jak i mojej mamy ;:304 Cieszę się, że dobry humorek Ci przyniosłam ;:168 Zdjęcia drzew bardzo klimatyczne ;:167
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO!
Jakoś boję się balonów.Kiedyś balon leżał u nas na placu ,ponieważ była jakaś impreza.Z bliska był ogromny.
Lucynko drzewa fotografuję ponieważ niektóre będą wycinać ,a inne dlatego,że są tak ogołocone z gałęzi,a inne dlatego,że mi się podobają. :D
Pogoda dziś dopisała.Świeciło słońce więc jednak pojechałam z synem na działkę.Jednak było strasznie zimno.Woda w wiaderku była zamarżnięta .Kiedy był ten mróz nie mam pojęcia.Posadziłam te cebulki które kupiłam i wybrałam większe cebule z moich tulipanów i też
posadziłam.Niestety reszta została w altanie do wiosny.Zaczynają już rosnąć. Na papierówce wypatrzyłam jemiołę.Wcześniej jej nie widziałam jak były liście.Przywieżli nowe cebulki różnych kwiatków,ale już nie przecenione.

Fajnej niedzieli życzę i czekam na Twoje zdjęcia drzew.

KASIU baloniarstwo oglądałam z zakątka syna.Nad nimi latają też samoloty do Modlina.
Kasiu naprawdę jestem Ci wdzięczna za ten śmiech,naprawdę nie pamiętam kiedy tak się śmiałam.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Te zdjęcia robiłam jak byłam u siostry.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, zdaje się, że jesteś specjalistką od fotografii drzew. Wszystkie zdjęcia są bardzo ładne, ale to jest tak piękne, że pozwoliłam sobie powtórzyć je. Niech wpada w oko każdemu, kto do Ciebie zagląda.
danuta z pisze: Obrazek
U nas minionej nocy też lekko przymroziło, tak ze dwa stopnie poniżej zera. Słońca, niestety , nie było i wiał zimny wiatr. Powietrze ostre jak brzytwa. ;:224 Dzisiejsza noc ma być jeszcze zimniejsza, a kolejne noce i dni coraz cieplejsze. ;:131 I to by było na tyle, jeśli chodzi o te polarne mrozy do minus dwudziestu. ;:14

Małe cebulki tulipanów to ja sieję jak nasiona, tzn. kopię rowek, wrzucam małe cebulki, nie patrząc nawet, jak wpadają, po czym rowek zasypuję, wiosną już niektóre kwitną, a większość cebulek podwaja swoją masę i są gotowe do sadzenia pojedynczego. ;:63 Tego nauczyła mnie babka-sąsiadka działkowa. ;:108
Jemioła ? :roll: Na papierówce? ;:219 Niesamowite! :shock:
Dziękuję za życzenie na niedzielę ;:180 , które odwzajemniam w całości. ;:196

Ps. Zdjęcia drzew po niedzieli.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Danusiu witaj jak fajnie popatrzeć na takie kolorowe drzew nie dawno jeszcze były a teraz same gałęzie. No cóż taka kolej :) Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO witaj!
Masz rację,drzewo piękne i zagląda u mojej siostry w okna. :D
Tych małych tulipanów zostało mi prawie plastikowe wiaderko,nawet siejąc zajęłoby mi za dużo miejsca,którego już prawie nie mam. :wink:
Myślę wiosną posiać do donic,bo jednak szkoda.Mam nadzieję nic im się w altanie nie stanie.Miałam też dać siostrzenicy,ale nie miałam jak. :(
Niestety fatalnie z tą jemiołą.Wyczytałam,że to jemiołuszki czyszczą dzioby i zarażają drzewo jemiołą i jeszcze,żeby nie zostawiać jabłek na drzewach dla ptaków.Prawdę mówiąc nie widziałam u mnie jemiołuszek,ale może zimą???
W marcu będę musiała ściąć jakoś te gałęzie z jemiołą.Pomyśleć moja synowa kupowała jemiołę,a u mnie za darmo. ;:306 :;230

Miłego dnia. ;:196

Witaj ALU!
Masz rację,teraz stoją drzewka takie gołe.brrr.
Papierówka jak zgubiła liście to i jemiołę wypatrzyłam. :cry:
Niestety taka kolej rzeczy coś ginie,żeby wszystko się zaczęło od początku,trudno się pogodzić,że to już idzie zima,oby było biało.

Pozdrawiam niedzielnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dzikie kwiatki z nad Zalewu Zegrzyńskiego.
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, piękne te balony ;:oj U mnie często pojawiają się motolotniarze, też się denerwuję, jak "duszą" silniki, bo spadają wtedy bardzo szybko i boję się, że mi zniszczą kwiatki ;:306 Współczuję ludziom, którzy mieszkają na trasie startujących i lądujących samolotów!
Kwiatuszki znad zalewu śliczne, ale klon cudny! Te drzewa, właśnie jesienią, są najpiękniejsze ;:167
Z moich doświadczeń wynika, że tulipanom łatwiej będzie przeżyć nawet wyrzuconym po prostu na ziemię, niż w altanie. Zwłaszcza jeśli są wysuszone. Wykiełkują i wyschną, a na dworze zawsze mają szansę złapać trochę wilgoci i wypuścić korzonki!
Pozdrawiam gorąco ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, tzw. "dzika natura" również potrafi zauroczyć, nawet zwykłe "dmuchawce - latawce". ;:215
W wieku kilku czy kilkunastu lat uwielbiałam biegać na tatową łąkę przed skoszeniem i nurzać się wśród różnistego kwiecia, które zbierałam też do wazonów. ;:138
Dobrego tygodnia. ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Danusiu , co mnie przyciągnęło do twojego wątku..oczywiście te piękne drzewa ;:138 . Utwierdziło mnie także w przekonaniu że i w mieście jesień jest piękna a ty swoimi umiejętnościami fotografowania potrafisz wydobyć to co najpiękniejsze :heja . Odnośnie cebulek przechowywanych w altanie ;:185 , mnie zmarzły :wink: Pozdrawiam ;:167
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO ;:7

Jak byłam u siostry to nazbierałam cały bukiet różnych dzikich kwiatków i potem szukałam w internecie jak się nazywają.Koło domu mojego syna rośnie dużo dzikiej marchwi.Fajnie kwitnie.
Też lubiłam chodzić po trawie nad rzeką.Pewnego razu wpadła mi żaba do kapcia (byłam w kapciach z cholewkami bo to koło domu)ile było krzyku.Niestety byłam mala i głupia.Bać się żaby ,coś podobnego. ;:306

Pa ,pa!

MARTO na szczęście latają dalej od mojego domu,ale jak pisałam raz taki paralotniarz napędził mi strachu bo myślałam,że wyląduje mi na głowie. :;230
Myślę,że jak by zniszczył Twoje kwiatki to aresztowałabyś mu tę paralotnię.Musiałby dać duży okup na nowe kwiatki. :;230 ;:306

Trudno jak tulipanki nie przeżyją zimy,niestety w zimie mnie tam nie ma. :oops:

:wit

Witaj ZUZIU miło mi Ciebie powitać. ;:180 :D
Z jednej strony szkoda będzie cebulek tulipanów,ale z drugiej mam nauczkę nie wykopywać za
często.Pożyjemy,zobaczymy,przetrzymają,czy nie.?
Cieszę się,że podobają się drzewa dlatego zamieszczę jeszcze drzewa w zimie.Jeżeli już ma być zima to lepiej żeby była tak jak na zdjęciach. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

Piękne jesienne i zimowe drzewa! ;:167 Czyli syn ma lotnictwo nad głową, jak ja. Nad blokiem lądujące w Bydgoszczy mi przelatują. Tak całkiem nisko już ;:219
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Cudne te zdjecia drzew a te zimowe wprowadziły mnie juz w nastrój zimowy :D bo u mnie mglisto i zimno dzisiaj jakoś.
Motolotniarze też mi latają w sezonie nad głową :)
Co to jest takie ładne https://www.fotosik.pl/zdjecie/7baf3776ff33bda7
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Taka zima to zima, ale u nas więcej jest ciapy i chlapy niż białego puchu. Najbardziej lubię zimę we święta nowy rok potem już nie za bardzo potem chce już wiosnę :) Pozdrawiam .
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Taką właśnie zimę kocham ;:167 , jak na Twoich zdjęciach, Danusiu. ;:108
Podobno ma u mnie spaść obfity śnieg już w końcówce tego tygodnia ;:303 , tylko jeszcze jakiś mrozek by się przydał.
Póki co ciemno za oknami, mgliście i zimno. ;:145
Buziaki. ;:cm
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”