Działka ROD Moja radość na emeryturze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze

Post »

Pięknie zagospodarowane skwery miejskie! ;:333
Ty się, kochana, tak nie ciesz szybką wiosną, ;:185 ;:185 lepiej sprawdź, jaki armagedon pogodowy czeka nas jeszcze w listopadzie. ;:oj :shock:
Idzie do nas wir polarny, który niesie z sobą bardzo duże mrozy i śnieżyce już pod koniec listopada. ;:202 Po prostu strach się bać. ;:110
Ja jutro na działkę pojadę popatrzeć, co za słabo okryłam, co owinąć agrowłókniną, gdzie dorzucić gałązek świerkowych, by wiosną za dużo łez nie wylewać. ;:108
Dobrej, spokojnej i najlepiej słonecznej niedzieli, Danusiu. ;:3 ;:3 ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu, pięknie było we Włocławku ;:oj
Byłam tam w dzieciństwie, ale takich wspomnień nie mam, tylko blokowiska! Może nie pokazali mi ciekawszych miejsc, ale nie myślałam, żeby tam wrócić!
Dużo bardziej podobał mi się wtedy Toruń, zielony i stary!
A niech sobie tam mają jak chcą i tak nasze ogródki są najfajniejsze ;:215
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

LUCYNKO błagam nie strasz zimą.Dziś oglądałam pogodę to jak na razie przyszły tydzień ma być deszczowy.
Na działkę jak na razie nie pojadę.Wczoraj przesadziłam lipkę do większej donicy.Szczawiki od Ciebie zabrałam z działki i posadziłam do doniczek w domu.Chcę jeszcze przesadzić z balkonu chociaż jedną pelargonię.Nasiało się do skrzynek petunii? a może to bratki (dobrze się nie przyjrzałam)chcę przesadzić trochę do doniczek na parapet.Może coś z tego będzie?

:wit

MARTO witaj!
Masz rację ,marzyłam o tym żeby zwiedzić Toruń i udało mi się być nawet dwa razy.Bardzo mi się podobał.
Włocławek to też duże miasto i ciekawe.
Pewnie,że nasze ogródki są najfajniejsze,bo nasze. ;:138 :heja
Pogoda dziś u nas nie bardzo.Cały dzień pochmurno.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, tą zimą to mnie najpierw postraszyła Marysia-Maska. Ja się tylko przeraziłam ;:oj i podałam dalej.
Dzisiaj pojechałam na działkę. ;:71 Smutny widok, nie lubię takich obrazków ;:222 , ale na wszelki wypadek rozrzuciłam na rabaty gałązki świerkowe, co by mieć czyste sumienie w razie czego... ;:108
Szczawikom daj odpocząć. Ja przechowuję cebulki w kartonowym pudełku wypełnionym trocinami.
Wokół szarzyzna, a u Ciebie tak wiosennie, radośnie. ;:333 Kiedy tak będzie w realu?! ;:109
Pozdrawiam i słonecznego tygodnia życzę. ;:3 ;:3 ;:3 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO!

Niestety cebulki siedzą w doniczkach (2 szt),ale może nie będę na razie podlewać,aż nie zaczną rosnąć. :(
Żeby sobie i Wam umilić czytanie moich głupot zamieszczam stare zdjęcia ponieważ innych póki co nie ma. :evil:
Pogoda jest fajna ,nawet wychodzi słońce i tak ma być prawie do końca tygodnia. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Te zdjęcia akurat aktualne.

-- 18 lis 2019, o 13:33 --

To zdjęcie dedykuję dla Ciebie. ;:108

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Danusiu piękne te Twoje grudniki , ja również mam takie kolory jak Ty i kwitną , ale jak zobaczę białego to kupie , bo mi się podoba , to są rośliny bezproblemowe , jak zapomnisz podlać to nic się nie dzieje pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Super ze grudniki ci kwitna o tej porze to tak przyjemnie na nie spojrzeć :D Piękne zdjęcia pejzażu o zmroku(?) :D
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, oświeć mnie, kochana, co przedstawia dedykowane mi zdjęcie. ;:180 ;:180 ;:180 Moja wyobraźnie pracuje na największych obrotach i nijak nie umiem wydedukować. ;:24 Najbardziej to podobałby mi się śnieg, bo lubię, ale to nie on.....
Moje grudniki nawet pąków nie mają i nie wiem, dlaczego. Ale nie to nie, płakać nie będę. ;:14 Za to Twoje z przyjemnością sobie pooglądałam. ;:138 ;:138
A zdjęcia kolorowego nieba bardzo piękne! ;:433 ;:433
Pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:79
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu :wit
No proszę ileż tu widzę doniczkowych piękności i radości z tych kwitnień ;:333
nieba bardzo ładne ;:63
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj INKA!
Fakt grudniki nawet muszą być przesuszone ,aby zakwitły.Jak mnie nie było to po dwa tygodnie stały bez podlewania.Niestety wszystkie nie kwitną. :(
Niebo czasami jest fantastyczne. :D

Miłego dnia.

IGA!
Masz rację niebo jest czasami piękne.Niestety u nas dziś strasznie wieje zimny wiatr i jest pochmurno.

Pozdrawiam.

ANIU masz rację ciągle spoglądam na grudniki .Mój zielony fiołek też ładnie kwitnie.Dziś dokupiłam jeszcze cebul czosnków i narcyz. :(

Miłego dnia. ;:215

LUCYNKO no nie poznajesz? To stado gołąbków które wypuszcza sąsiad syna.No może trochę wysoko i niezbyt wyrażne,ale z nimi krąży jeden czarny ptak.Cieszę się,że niebo się podobało.
Muszę jechać na działkę posadzić to co kupiłam.Może w sobotę bo dziś to fatalna pogoda.

Miłego dnia ze słońcem. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, piękne zdjęcia drzew ;:138 ;:138 , które - jak widać na załączonych obrazkach - też są fantastycznymi obiektami do fotografowania. ;:215
Przez chwilę myślałam o gołąbkach w podniebnej wyprawie, potem o ptakach w ogóle, ale faktycznie, musiały być w stałym ruchu i stąd zdjęcie nieco niewyraźne. ;:108
Danusiu, nasionka trojeści już w moich łapkach i już bym siała, ale przeczytałam, że mogę to zrobić najwcześniej w marcu. ;:174
Pięknie Ci za nie dziękuję ;:167 ;:180 ;:180 ;:196 i pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:79
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Kochana Danusiu przepraszam za pomyłkę imienia, ale teraz już nie popełnię takiej gafy ;:223. Przeczytałam Twój wątek i oglądałam Twoje piękne kwiaty i przede wszystkim gratuluję takich zdolności te obrazy wyhaftowane, cudo ;:oj ja kiedyś też haftowałam, ale obrazki dla dzieci do szkoły prędzej bym na drutach coś zrobiła, ale już nie moda na to. Teraz będę już na bieżąco i chętnie będę podziwiała Twoje roślinki i poczynania na działce. Masz ładnego grudnika ja też kiedyś miałam znalazłam koło śmietnika taki wielki okaz w doniczce miałam go kilka lat, aż nagle zaczął rzucać łodyżki codziennie cos leciało i padł może ze starości albo choroba pryskałam nic to nie dało mi żal mi go bardzo, ale cóż stało się. U ciebie na działeczce piękna jesień która pokazałaś na zdjęciach rewelacyjnie, ciekawa też jestem czym ty tak piękne zdjęcia robisz. Pozdrawiam życzę ;:3 miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, dzięki za nasionka ;:196 Ja jednak część posieję do doniczki i zadołuję, bo różowa sama się sieje, to nasiona leżą w ziemi przez zimę.
Masz piękną kolekcję grudników ;:oj
Zachwyciło mnie to drzewo czy krzew obsypane białym kwieciem z poprzedniego postu, obłędne!
Niebo pięknie kolorowe, a jesienne drzewa budzą wspomnienia, kiedy to moja wierzba taka malutka była?
Dobrej pogody do sadzenia cebulek ;:3
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

:wit Witaj Danusiu,
Wietrzysko u mnie porządne i przywiało mnie na Twoją działeczkę ;:167 A tutaj zakątek pięknie zagospodarowany, pełen kwiatków wszelakich, z których serce najbardziej skradły mi rozczochrane pomarańczowe aksamitki i róże Obrazek
Fajne zdjęcia robisz portretowe każdemu kwiatkowi ;:333 A jak się ogląda te z dodatkowymi aktorami (trzmiele, motyle, konik polny, pszczoły, pająk Tygrzyk) to jakbym widziała łąkę i bohaterów bajki o pszczółce Maji Obrazek Obrazek
Pomysłowe czapeczki - pończoszki założyłaś hibiskusom ;:215 Uśmiałam się, bo skojarzyły mi się z przestępcami z rajstopami na głowach, robiącymi napad na bank :;230
Miłego dnia!
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO!
nie ma za co.Niech tylko powschodzą.Masz rację Lucynko po kwiatkach drzewa i niebo to fajne obiekty do robienia zdjęć.
Dziś pogoda straszna.Wieje taki zimny wiatr i niestety pochmurno.
Wiesz jak się pasie gołębie.Zapomniałam jak to się nazywa. :oops: A ten czarny krążył razem w kółko tak jak gołębie.Dużo też lata tam
balonów.Ostatnio jak byłam to leciał tak nisko,że uciekłam do domu.Nie daj Boże,żeby zaczepił o drzewo lub dach.Podobno mieli jakieś zawody.Kiedyś szłam od znajomej i leciał ktoś na motolotni,stanęłam i patrzę a ten drań zleciał tak nisko ,że musiałam salwować się ucieczką do sklepu. :evil:

Pozdrawiam słonecznie. ;:3

Witaj ALICJO nie wiem co mam powiedzieć,więc nic nie powiem,ale miło mi,że do mnie wpadłaś.Grudników i wielkanocników mam trochę,ale niezbt chcą kwitnąć.Kolekcjonowałam kilka kolorów,ale zakwitły tylko te dwa.One jednak potrzebują dłuższej suszy. ;:108 :wink:

Serdecznie pozdrawiam.

MARTO!Tak bardzo to drzewo mi się podobało,że go uwieczniłam.To stara grusza która rośnie koło naszego bloku.Gruszki ma smaczne,słodkie ,niestety rośnie przy drodze osiedlowej i ołów się osadza,więc się nie nadają do jedzenia.
Marto zrobisz z nasionami co będziesz chciała.Ja tą sadzonkę kupiłam kiedyś,dawno i ciągle jest jedna,wcale się
nie rozrasta,ale kwitnie co roku.Mam czerwoną,ale sama siałam,tylko nie pamiętam czy od razu do ziemi.Miałam więcej sadzonek,ale wszystko zjadły ślimaki tylko jedna się uchowała.
Cebulki jednak pojadę posadzić w niedzielę ponieważ syn będzie odsypiał nockę,a dla mojego M się nie chce.

Pozdrawiam. ;:196
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”