Kontrolowana dzikość

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kontrolowana dzikość

Post »

Przepiękne widoki pejzaże a mnie wpadła w oko wiązanka z owsem-super ;:333
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:3 :wit
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeśli chcesz wysiać na łące to gleba musi być zasadowa. Mak jest rośliną wskaźnikową do gleb o pH powyżej 7 .
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Igo bukiecik piękny Ci się udał.A może trzymaj chryzantemkę do oporu aż zacznie przekwitać. :)
Piękne widoczki.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Igo i ja pochwalę piękny bukiecik, masz talent ;:63
Dwa dni pięknej pogody za nami, jak tam ogrodowe prace porządkowe wykonane.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Potwierdzam
Bukiet wyszedł rewelacyjnie
A co z roslinkami w doniczkach?
Wsadzasz je do ziemi?
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

pelagia72 iwona0042 plocczanka Blueberry JAKUCH Arkadius121 dziękuję za miłe słowa i wizytę. ;:180
seba1999 dzięki za info; to może dlatego u mnie maki nie rosna bo odczyn gleby nie ten :)
danuta z dziękuję za pochwały bukietu; u mnie zawsze wszystko do oporu kwitnie :) ale niestety chryzantemka już
się też kończy :(
korzo_m dziękuję za miłe słowa :) niestety prace porządkowe nie wykonane bo zawsze cos innego wypadnie mi :roll:
Margo2 miło mi że bukiet się podobał :) a chryzantemka idzie do pomieszczenia o niskiej temp.
Dzisiaj piękny dzień był więc wyniosłam parapetowce (natki,koper, bazyliie, szante itd) na kąpiel słoneczną ale niestety nie zaczęło się
dobrze ;:145 bo nagły wir wiatru trzasnął drzwiami w moją tace i poleciało....

Obrazek Obrazek

Grudnik nie chce kwitnąc tylko ciągle rośnie a hiacyncik odwrotnie chce już kwitnąc ale nie rosnie ;:306
Obrazek

a trawa cytrynowa (po pazdziernikowych przymrozkach) zabiera sie do życia ale teraz nie wiem czy je ściąć czy dopiero na wiosnę?
Obrazek

i wieczorny spacerek

Obrazek Obrazek
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Widzę, że przygotowania do zimy trwają i zieleninka przygotowana :D Grudnik ma jeszcze czas, u mnie niekiedy zaczynał kwitnąć dopiero w marcu. W tym roku już pierwsze kwiaty rozwinął. Hiacynty sama podpędzasz, czy to kupiony? Urzekło mnie to zdjęcie po lewej stronie ;:oj Ma w sobie coś wyjątkowego. Świetne ujęcie ;:215
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

Pogoda niezwykle ciepła, jak na listopad nasz. Roślinki wysysają wszystkie promyki słońca ;:3 Piękny bukiet! ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Igalo ostatnio ktoś dał link do rady chryzantemowych i ktoś zwrócił uwagę, żeby kupować chryzantemy w glinie, bo te w torfie są hodowane szybkościowo czyli na nawozach i maja marne szanse przetrwać zimę. Grudnik masz jakiś wybujały. Ja po kwitnieniu nawożę i podlewam bardzo bardzo rzadko...moje stoją na wschodnim parapecie. Trochę częściej podlewam jak widzę pączki. Jeżeli Twój stoi na zewnątrz to trudno kontrolować podlewanie.
Hiacynt sama sadziłaś czy taki w doniczce kupiony?
Trawę cytrynową chowasz do domu?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Zimy nie mam,..to hiacyncik zechciał sobie zakwitnąć.Aż muszę jutro zobaczyć do swoich ;:173
Na grudnika to już nie mam miejsca.I tam mam dwa parapety obstawione ml odymi pelargoniami, koleusami , rojnikami, tarwkami , fuksami i cos tam jeszcze. :roll:
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

A to pech.U nas też silnie wieje.Kiedyś czytałam żeby obrywać w grudniku młode przyrosty to prędziej zakwitnie.
Nie za zimno dla hiacynta na podwórku?
Niebo piękne.Zieleninki też masz sporo. ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iguniu, mój grudnik też jeszcze śpi, ale już coś się na nim zaczyna budzić, bo różowe kropeczki dojrzałam. Przy pomocy okularów do czytania, bez dodatkowych oczu nie widzę na nim nic.
A że hiacynt ma zamiar zakwitnąć :shock: ;:111 Nic mnie już bardziej nie zdziwi! ;:219
Słoneczka życzę, by Twoje roślinki w doniczkach siedzące jak najwięcej świeżego powietrz nałapały, no i Tobie też, byś nie zmarzła. ;:3 ;:3 ;:3 Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Wiesz Igo ja kiedyś dostałam grudnika, ale przez kilka lat kwitł mi w lipcu ;:306 , no i potem został lipcownikiem, ale już ma nowy dom, bo u mnie miejsca nie ma na parapetach od jesieni do późnej wiosny :wit
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Dziękuję bardzo wszystkim za miłe wizyty ;:167 Odpisałam każdemu z osobna ale nagle brakło prądu i ...wszystko poszło w kosmos ;:145 To teraz napisze zbiorczą odpowiedż :D Mały hiacyncik kupiłam ale także, jak co roku pędze je swoje aby sobie zrobić wiosnę tej zimy :D już są w doniczkach i czekam ;:65 kiedy ruszą wreszcie :)
Maria oceniła mój leniwy grudnik na wybujały ale on to jak tzw suchotnik przy tym jaki ma ta pani od swojej tesciowej
https://www.youtube.com/watch?v=EBcNQXPLOYw&vl=pl
Dzisiaj było pięknie u mnie i działałam tez w ogrodzie. Ostatnio dostałam nasionka rudbeki i dziewanny więc też je wysiałam i przykryłam w nadzieji że w przyszłym sezonie je zobacze kwitnące,oby tak było :!:
Czasami opłaca sie głośno narzekac na leniwy grudnik bo wczoraj przyjechał do mnie taki o którym marzyłam tj. biały. Jeden listek co się ułamał włożyłam zaraz do wody aby sie ukorzenił.Ciekawe czy będzie chciał kwitnąć i wytwarzac korzonki za jednym zamachem bo to podwójna praca w wodzie :)

Obrazek Obrazek

Strasznie łyso się już zrobiło... :( ale te dwa maleństwa jeszcze mają troche uroku jesiennego

Obrazek Obrazek
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O tak Igo, berberysy teraz są ładne, ładnie przebarwione listki mają ;:215 , ale grudnik biały, no ten to będzie piękny ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”