Przycięcie Thuja Szmaragd - czym i jak oraz kiedy?
Re: Przycięcie Thuja Szmaragd - czym i jak oraz kiedy?
Tnij do zielonego, ale z umiarem. Żeby nie okaleczyć roślin. Takie cięcie lepiej było przeprowadzić w maju. Jeszcze jedna rzecz jak będą sie rozchodzić na boki to z braku światła będzie więcej martwych igieł po bokach . Dlatego szmaragda najlepiej posadzić rzadziej i nie przycinać wcale, sam dojdzie. Obecny rok jest dobry mokro/ czasem aż za, ale odbija to po zeszłorocznych upałach.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!
Odkopie temat. Mam posadzone w koło działki ok 120 tuj szmaragd. 80cm od ogrodzenia i między tujami. Mają z 6 lat i niektóre urosły na ponad 2m a niektóre mniej jak 1.5m. Zamiar jest taki aby zasłonić się od sąsiadów i wiatru.
Powiedzcie na jaką wysokość je przycinać? 2m? Nie chce nie wiadomo jak wysokich bo w końcu trzeba będzie je przycinać a nie mam zamiaru wchodzić na drabinę 3 metrowa. Ale też nie chce aby wyglądały jak za małe.
Powiedzcie na jaką wysokość je przycinać? 2m? Nie chce nie wiadomo jak wysokich bo w końcu trzeba będzie je przycinać a nie mam zamiaru wchodzić na drabinę 3 metrowa. Ale też nie chce aby wyglądały jak za małe.
Regulamin Forum
Regulamin Forum