JAKUCH -Jadziu Ty chyba wszystko dojrzysz.

Tak, dębolistna ślicznie zaczyna brązowieć i czerwienić się. Temperatura teraz spada , to szybciej nam roślinki zżółkną i zmienią barwy. Szkoda.
Wczoraj słońce dwadzieścia parę stopni. A dziś już chłodniej kilkanaście. .Oj jak to do zimna się przyzwyczaić.
Deszczyk ciutkę popadał. Zrosił. I na razie tyle.
Dalie takie piękne....La Gioiconda jest śliczna. Też ja bardzo lubię. Aż żal pomyśleć, że idą przymrozki i już wkrótce mogą dalie zaważyć.
Igala -Iguś, Iwonko0042 Dalie są cudne. Ale straszą przymrozkami i może być wkrótce już po nich
Tak zbiory dyniek w tym roku obite. A jeszcze trochę na pędach jest. Trzeba będzie jutro chyba wszystkie zerwać.
Hortensje są cudne od lata aż po zimę. Trawy moje jeszcze nie za wielkie. Może za ro , dwa już będzie z nimi piękniej. Część jeszcze musze poprzesadzać.
korzo_m -Dorotko W tym roku dalie pięknie kwitną. Tylko przymrozki ponoć idą. I może być wkrótce po nich.
Chlebek robię na oko, na zakwasie. Wieczorem ci napisze na pocztę jak robię.
Z tym chlebem to na pewno dałabyś radę.
Hortensja Bobo

Jeżówka Green Twister

Trojeść bulwiasta z nasiennikami też wygląda fajnie.
Ja swoją siałam z nasionek. Mam ja już może z 6, czy 7 lat.
daysy Ok, rozplenica "Hameln".A jak znajdziesz karteczkę, to proszę potwierdź co to za rozplenica.
Mi też jeszcze kilka traw się marzy,..
Np. Red head .Rubrum też mi się podoba .Ona jest cudna .Ale ponoć nie zimują ??
A ty sadzonki jej kupowałaś , czy siałaś ją z nasion ??
O tak, dalijki śa piękne .A chryzantemki też, Ja mam kilka. A co roku na cmentarz na święta kupuje i potem do ogrodu. I tak mam już połowę z tych.
A kilka kupiłam to na ryneczku , to w necie.
Jeszcze nie wszystkie moje chryzantemki rozkwitły.
hosty też całkiem ładnie się trzymają....do przymrozków ..ech..

Jeszcze niektóre sobie kwitną