Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Witaj Aniu. Przy takim wietrze i deszczu Twoje zdjęcia wpływają kojąco. Czy z dyń zbierasz nasionka. Ładny ten niebieski marcinek ;:333 A stół paprykowo-dyniowy super ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu co to masz za odmianę trawy? wydaje mi się, że mam taka samą czy ty to będziesz obcinała na zimę? Pięknie Ci wyrosła moja dopiero malutka. Te twoje zdjęcia to jako obrazy powinny wisieć oprawione na ścianie by je podziwiać po prostu cudowne :) Pozdrawiam.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

korzo_m-Dorotko Dziękuję.cieszę się ,że tarasik się spodobał.Jeszcze w kącie leżą materiały do remontu w domu.ale ciągle coś się przedłuża..i leża. :roll:
O masz, to troszkę uciążliwości ze zwierzaczkami.Ale jak trzeba poleczyć to trzeba.
Moja Fioina to taki trochę dzikus.Tylko do nas nie. Ale do innych kotów nie pójdzie.wręcz jak jakiś wejdzie na działke, to ich przegania, I to mocno.
To dobrze,że taką chociaz promocję masz. ;:108
daysy Jeszcze raz dziękuje za te roślinki. ;:cm
Diamond Star przycięłam i do doniczki już dałam i do domu .To źle ,że od razu do doniczek ?? Oj, oj, jak coś to wyjmę i włożę do wody.
Chlebek swój piekę co tydzień czasami co 2.I to już parę lat. ;:108
W ogrodzie jeszcze kolorki są .Głównie dzięki daliom ( do przymrozków ), niektóre już maja kilka lat .I dzięki hortensjom i marcinkom.Tak, te śmieszne papryczki są ostre.Mój syn je lubi.Ja już trochę czasami skubnę.Zależy jaką.Do lecza czy zupy gulaszowej też jedna wystarczy,I to też trzeba wiedzieć, która.Bo inne są mega ostre,To tych tylko kawałek .Ale do ozd ób też są.W tym roku nawet więcej mi po-owocowały. Jak chcesz to zbiorę nasionka z tych co mam ??
Dasnutkoz Dziękuję za pochwalę moich asterków. I bukiecików. ;:196
duju-Justynko U mnie trochę wiej.Deszczyk , chmurki i słonce dzisiaj w ciuciubabkę się bawili. :wink:
Tak z dyń zbiorę potem nasionka. Jak postoją dekoracje, to potem. Dziękuje za pochwalę stołu ł paprykowo-dyniowego.
tak ten niebieski marcinek jest śliczny.Jest średni wysokością .a zakwita najpóźniej z marcinków. ;:333
Alicjo125 Witaj! A o którą trawę ci chodzi ?? Na zimę żadnej nie będę obcinała.Dopiero na wiosnę.
O jak mi miło czytać taki pochlebne słowa o moich zdjęciach.To miłe i motywujące. ;:196
Lubię i fotografować.a roślinki to wdzięczny, nie marudzące modele. ;:173

Rozchodniki pięknieją
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I chryzantemki też.
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Ale jeszcze nie wszystkie. Kilka jeszcze w pączkach ;:173
Obrazek
Berberys Maria.Do tej pory by ł jedyny.ale dzięki Daysy ;:196 , już nie jest.Dostałam kilka małych od niej :)
Obrazek
Nikandra
Obrazek
Poplon wysiany ( gorczyca ) już jakis czas temu ,w końcu mi wschodzi. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Teraz przydałoby sie trochę deszczu lepiej powschodziłby poplon, ale i tak nie jest źle.Fajne są te tykwy bardzo ozdobne to samo dyńki i papryczki .No i ta cudna ruda chryzantema patrząca na świat zza krat :wink: Ma fajne astry Aniu ten błękit jest sliczny
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Aniu szukałam i znalazłam moja to Piórkówka japońska 'Magic' Pennisetum możesz sprawdzić czy to pasuje W takim razie tez zostawię na zimę nie będę obcinała ;:196 dobranoc
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu jaki cudowny taraz, tak pięknie jesiennie przystrojony, no jesień też może być piękna ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH-Jadziu Troszkę wczoraj popadało.Mały siąpiący deszcz z przerwami i podmuchami wiatru.Ale dobre i to warzywka jeszcze podrosną.A jeszcze są na warzywniku.
Pory, selery, pietruszka, buraczki, fasolka szparagowa, ( nawet teraz ja mam po raz 3 siana chyba sierpniu),koperek, szczaw, papryka normalna i ostra, groszek zielony,biała rzepa ,rzodkiewka po raz kolejny.Cebula i siedmiolatka na szczypiorek.I nawet ziemniaczki które mamy od czerwca i jeszcze..troszkę nam wystarczy.Potem już trzeba kupować.Trochę ziółek.No cukinie i dyńki.
W tym roku po raz pierwszy mam sporo dyń ozdobnych i nawet tykwy obrodziły ;:173
Ta chryzantemka co ci się spodobała to Yelow tea .Dobrze zimuje .Mam ja kilka lat. :D
Och i ja lubię ten niebieski marcinek.Jest średni wielkością. obficie kwitnie.Tak piękna niebieska plama. ;:167
Alicjo125 Ok dziękuję za podpowiedź.Sprawdzę później czy moja to też Piórkówka japońska 'Magic' .
Z tego co radzą, to żadnych traw nie przycinać na zimę.Ja tak będę robić i zostawia je do wiosny.
a tą na pewno muszę przesadzić , bo zduszona w innych roślinkach.I nie widać jak ona jest piękna.Przez zimę muszę wymyślić jej nowe miejscówkę. ;:108
Iwonko0042 Dziękuję. Tak jesień może być piękna.Oby tylko szybko przymrozków nie było.
To jeszcze dużo roślin nas pocieszy . ;:108

Młoda Limka
Obrazek
I starsza Limelight. U mnie rośnie na pełnym słońcu.I wybarwia się bardziej. ;:108
Obrazek
Hortensja Kyushu na pierwszym planie.a za nią Limka ;:173
Obrazek
Najstarsza z 3 Vanilek
Obrazek
Hortensja Bobo z daliją
Obrazek
hortensja Dębolistna .łapie jesienne barwy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu no właśnie przymrozkami straszą, nie chcę nawet o tym słyszeć, bo ja jeszcze daleko w lesie z zakonczeniem sezonu. Prześlicznie przebarwia się dębolistna ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko0042 Oj, oj nie chcę żadnych przymrozków :( U mnie jeszcze dużo warzyw na grządkach..
a i dużo roślin jeszcze tak ładnie kwitnie ;:173

Dalia NN
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Pomidorki jeszcze zielone mam na krzaczkach.Przynoszę zarumienione i dojrzewają w domku :)
A jeszcze na krzaczkach zielone są.Jak będzie zimniej będę musiała zebrać wszystkie. :?
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Cudnie jesiennie kolorowo u ciebie :) Fajny pomysł połączenia rozchodników z trawą; jaka to trawa?
Ja też mam sporo warzyw w gruncie i zapowiedzi przymrozków mnie trochę martwią;jutro chyba zacznę wykopywanie pietruszki na natkę zimową, bakłażany są pod namiocikami. Mnie rośnie facelia a ta niedawno wysiana dopiero kiełkuje więc przymrozki je wykończą :roll: Fajnie że ci trochę podlało. :)
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Aniu mogą zostać w doniczce, by miały troszkę wilgoci, one się szybko korzenią. Wydaje mi się że ta ściśnięta u Ciebie trawa https://images89.fotosik.pl/257/9f530e3d5d0dc388.jpg to rozplenica, mam podobną,moja to już mocno rozrośnięta,ale podobna do Twojej.

Spójrz
Obrazek
Możesz usunąć fotkę
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudna ta NN kowa dalia ta oranżowa również .Obfitości i różnorodności pomidorkowo paprykowe.Teraz dostałam od koleżanki pomarańczowego Aurija jeszcze go nie kosztowałam jestem ciekawa smaku. Rozplenice są śliczne tylko dlaczego potrzebują aż tyle miejsca [którego u mnie brakuje ] ,żeby błyszczeć na rabacie ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igala-Iguś Myślisz o tych zdjęciach u góry ?? To kostrzewa jest obok rozchodników.
I ja mam dużo warzyw w gruncie.Maż mówił mi,że przymrozki maja być z poniedziałku na wtorek.To w weekend trzeba trochę warzyw już pozabierać.
Fajnie,że masz namiocik.Moje warzywa są pod gołym niebem.Może kiedyś,,marzy mi się foliaczek.
I ja się cieszę,że trochę u mnie podlało ;:108
daysy To dobrze,że mogą zostać w donicy. :) Nie usuwaj n tego zdjęcia. Cuudna rozplenica.A wiesz co to za odmiana ??
Mojej prawie wcale nie widać.Muszę ją przesadzić .Ale już na wiosnę.Ile twoja ma szerokości ?? Muszę pomyśleć ile jej przeznaczyć miejsca.Bo moja w tym miejscu jest zduszona i nie widać jaka jest szeroka.
Ach, twoja jeszcze z tymi różowymi rozchodnikami,,wygląda przecuudnie. ;:215
JAKUCH-Jadziu I ja lubię tą dalię NN.Mam ja już chyba ze 3 lata.
Pomidorki są wszystkie pyszne.Ja lubię najbardziej cytrynowe i te ciemne.Pyszne. swoje mają niesamowity smak. :)
Trawy w ogóle wygladaja lepiej jak maja więcej przestrzeni.Ja swoje niektóre muszę poprzesadzać.
O tak, rozplenice są śliczne .Jeszcze kilka mi się marzy. ;:173

cieszmy się daliami, póki je mamy i jeszcze kwitną. ;:109
Obrazek
Dalia Tribune's Nancy
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Dalia - Avignon
Obrazek
Henrietta
Obrazek
Bodacius
Obrazek
Obrazek
Gloriosa
Obrazek
Obrazek
La Gioconda
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie w warzywniaku jeszcze tylko selery i fasolka szparagowa - 2 rzut..Lepiej zaowocowała teraz niż przedtem ..Mniamm,uwielbiam ją :)
Twoje dary ziemi ;:215 Ogród jeszcze świeżutki i w pięknych kadrach pokazany! ;:138
Miłego dnia! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Tyle warzyw u Ciebie. ;:oj U mnie już nic nie ma,zresztą urodzaju też nie było. ;:124
Dalie masz na prawdę piękne i szkoda by było,żeby mróz zniszczył.
U nas leje.Dobrze,że wiatru nie ma.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”