Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Aniu chlebki wyglądają smakowicie, na pewno biesiadnikom weselnym zasmakują. Musze zabrać się za pieczenie chlebów, po dwóch nieudanych próbach jakoś zwątpiłam we własne możliwości.
Fiona jak zawsze elegancka. Z moja Misią po niedzieli muszę jechać do weta bo dziwnie zaczęła trzepać głową i uszami.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chlebki z pewnością zrobiły furorę i w mig zniknęły ze stołu, bo wyglądają smakowicie i z pewnością takie są .Wazonik zapełniony świeżym kwieciem jak zwykle a widoczek z tarasu superowy ;:215 Udanej zabawy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Aniu witaj :) Twój ogród zrobił na mnie dobre wrażenie :) Jest kolorowy i urządzony ze smakiem :) Moim hobby też jest piekarnictwo, Twoje chleby wyglądają smakowicie :) z wierzchu sypnęłaś je chyba mąką, ale czy po upieczeniu? Pestki dyni na wierzchu też chyba znalazły się po pieczeniu i to po mące - bo są czyste.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widoczek z tarasu ;:333 Chlebki bardzo apetycznie wyglądają i pewnie tak smakowały. Hortensja Kyush bardzo marudna ,choć to pierwszy sezon ale i tak nie zachwyca, u Ciebie bardzo ładna.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Znowu mi większość odpowiedzi uciekła. :twisted:
Dlatego odpowiem ogólnie.
Witajcie mili goście. Dziękuję wam bardzo za odwiedziny. ;:196
Uff, chlebki się udały .Ludziom smakowały. A to najważniejsze. Moje są różne .Oczywiście na zakwasie. Pszenno-żytnie z ziarnami i różnymi dodatkami.
Cały swojski stół był bardzo smaczny. A wesele bardzo udane. Wybawiliśmy się do 5 rano.
Fiona, jak to Fiona taka dama. Ale ogród lubi i spacerki z nami i swoje też. Podgryza mi trawki. Ale nie bronie jej tego.Na polowania też lubi chodzić, bo co raz mi coś na taras przynosi. :evil: ale wiem cieszy się pewnie i chwali, co ona złowiła.
Dalie bardzo lubię.Na wiosnę jeszcze chcę dokupić kilka kolorków. Bez hortensji już nie wyobrażam sobie ogrodu.
A ten rozchodnik ładnie i szybko rośnie ubiegłym roku miałam go w koszu i innej donicy. W tym w koszu i w wiszących na tarasie. I chyba ten pomysł już tak zostanie. :D Dorotko -Mam nadzieję ze z twoim korkiem wszystko ok.
Jadziu Ty wszystko zobaczysz i kwotami w sezonie. ;:196

Taki czosnek dodałam ostatnio od znajomej . Kwitnie teraz.
Kwiaty scielam A karpe jutro posadze. No przed weselem nie było czasu.
Obrazek
Jeszcze później odpowiem. . Musimy podjechać do teściowej z wizytą i na Dębowy. No dziś spałam w mieście .
Ale już mężowi trulam że chcę już na mój Dębowy . Do mojej zielonej przestrzeni . ;:167
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Piękny widok z tarasu Aniu ;:138
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bufo-bufo-Olu Witaj!! Cieszę się i to bardzo,że mój ogród i roślinki ci się spodobały.
Mnie jeszcze nie wszystkie rabaty satysfakcjonują.
Muszę trochę poprzesadzać, pozmieniać na wiosnę. ;:108
Chlebki były pieczone na wesele i swojski stół.I dobre,że sie udały i smakowały.I poszły wszystkie migiem :D
Chyba tak na zdjeciu wyszło ,że są jakby posypane mąką.Ale nie są.Ziarna posypuję na wierz. na surowy chleb.I tak się zapiekają.
jonatanka-Asiu Bardzo się cieszę,że mój widoczek tarasowy się spodobał.
Hortensja Kyushu , to moja pierwsza hortensja.Od niej się wszystko zaczeło.Ja jestem z niej bardzo zadowolona ;:108
any57-Andrzeju Cieszy mnie to,że mój widoczek trasowy ci się spodobał.Ja go też lubię.Bo od wiosny do jesienni jest zmienny i z kolorami. ;:108

Piękna trawa a zduszona w innych roślinach.Musze koniecznie znaleźć dla niej miejsce i na wiosnę przesadzić.
Obrazek
Obrazek
Fiona też lubi trawki :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Red baron
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
to nie wszystkie moje papryczki Większa część papyczek i trochę dyń poszło wczoraj na weselny swojski stół.
Obrazek
To wczporajsze zdjęcie.. i częśc dyniek też poszło na weselny stół swojski.
Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Stół z dyniami i paprykami wygląda obłędnie ;:oj Świetnie go skomponowałaś ;:63
Twoja dębolistna jeszcze całkiem zielona, tylko kwiaty ma przypalone. Kwiaty mojej takie same, ale krzaczor też już zupełnie zbrązowiał. Niestety tylko pojedyncze liście jej sczerwieniały i odrobinę straciła na urodzie.
Fionka tym razem bardziej drapieżna ;:oj
Wcale się nie dziwię, że takie pyszne chlebki migusiem poszły na weselu Kiedyś też piekłam z żurawiną, ale moje chłopaki nie chcą takiego jeść, a ja chleba zjadam niewiele i tylko sobię nie piekę. Za to te wieloziarniste cieszą się ich dużym uznaniem ;:108
Pozdrawiam cieplutko ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Piękne to zdjęcie z wiszącymi doniczkami.Wygląda jak zdjęcie w ramie.Cudo.
Piękne zdjęcia z dyniami ,paprykami i to na okrągłym stole.Pięknie ułożone. ;:138
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

O, jaki ładny czosnek i ma taką fajną późną porę kwitnienia ;:215
Chlebki wyglądają smakowicie ;:180 Na pewno były rozchwytywane ze stołu.
Kompozycja tykw z papryczkami - rewelacja!
Pozdrawiam. ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Widzę, że ostnica zakwitła :D
Dalie bardzo mi się podobają
Ale masz zbiory :tan
Moje w tym roku marne
Muszę poprawić swoją wiedzą na temat warzyw.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu pięknie Twój tarasik wygląda, to zdjęcie urocze https://images91.fotosik.pl/257/1289190a44052cb7.jpg można spokojnie wypoczywać.
Byłam rano dzisiaj u weterynarza nie tylko z kotem ale i psem. Okazało się, że moja Misia miała jakiś kontakt z brudasem i musimy leczyć uszy, a ponieważ pies też zaczął się drapać więc duecik super. W domu został drugi kot Pusia, która chodzi własnymi ścieżkami i ona wg mnie zdrowa, ale profilaktycznie dostała kropelki. Za tydzień kolejna wizyta. Jeden plus jest taki, że za ilość zwierząt zawsze dostaję cenową promocję ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ta roślinka i bukiet jest dedykacją dla daysy Dziękuję ;:cm
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Iwonko1 Bardzo się cieszę,że stół z dyniami i paprykami się spodobał. ;:196
Moja dębolistna z jednej strony jest jeszcze zielona, a z drugiej od słońca już brązowieje. Tak, kwiaty ma przypalone od upałów.
Fionka jest do moich traw drapieżna .Ale niech sobie jakieś źdźbła skupie.W sumie nie niszczy mi roślin.
Oj i ja się cieszę,że chlebki migusiem poszły na weselu. Kżdy był trochę inny tj, z różnymi dodatkami.Z żurawiną też był.W sumie ja co tydzień sobie piekę chlebek.Tylko dodatki zmieniam.Aby był trochę inny. ;:108
Danutkoz Cieszę się, że moje wiszące doniczki się spodobały. Oraz stół z dyniami i paprykami . ;:196
Beaby-Beatko Też mi sie spodobał czosnek.Zwłaszcza za to,że teraz kwitnie.
Nawet nie wiedziałam,że jest tyle różnych czosnków.I to kwitnących od wczesnej wiosny do jesieni.
Bardzo mi ulżyło,że chlebki wyszły dobrze i smakowały. Wszystkie szybko zeszły. ;:173
Dziękuję za pochwalę kompozycji tykw, różnych dyniek z papryczkami . ;:196
Margo2-Gosiu I ja się cieszę,że ostnica zakwitła.Dziękuję ci bardzo z a nią ;:cm .
Dalie i bardzo mi się podobają.Na wiosnę jeszcze kilka chce dokupić.
Zbiory w warzywniku w tym roku ze wszystkich warzyw as dużo lepsze.Nowe miejsce jest dużo lepsze. ;:173

asterki marcinki
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Cześć Aniu ta roślinka to Diamond Star, w wodzie szybko się ukorzeni, ale lepiej wstaw ją do domu, teraz jest chłodno, więc może jej być trudno puścić korzonki. W domu cieplej to ukorzenianie pójdzie migiem, później do doniczek i niech zimują w domku do wiosny.
Po przymrozkach można wystawić do ogrodu i przed przymrozkami zabrać do domu jedną a wiosną znowu obciąć i cały cykl powtórzyć.
W razie wątpliwości pytaj, z tymi roślinkami mam doświadczenie, co rok je ukorzeniam.
Chlebkami mnie skusiłaś, muszę zacząć znowu je piec, jakoś się rozleniwiłam w tym roku ;:224
Ogród masz wspaniały kipi wprost kolorami nawet jesienią.
Aniu czy te śmieszne papryczki są ostre, kupiłam właśnie takie cudaczki do wysiania na przyszły rok, bardziej chyba dla kształtu ale fajnie byłoby gdyby okazały się naprawdę super ostrymi.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Bardzo ładny bukiet a te dynie wyciągają szyje jak żyrafy. :D
Łany astrów. ;:108