Super, gratuluję
 , czyli po dziesięciu dniach można się spodziewać kiełków
 , czyli po dziesięciu dniach można się spodziewać kiełków   , dzięki za info
 , dzięki za info  

, czyli po dziesięciu dniach można się spodziewać kiełków
 , czyli po dziesięciu dniach można się spodziewać kiełków   , dzięki za info
 , dzięki za info  

mam na imię Sylwia
 mam na imię Sylwia
 bardzo ładne imię
 bardzo ładne imię   

Nie wiem jak głęboko wcisnęłaś nasionka w ziemię - ja położyłam na ziemi i lekko tylko zakryłam (tak jakbym soliła potrawę
  Nie wiem jak głęboko wcisnęłaś nasionka w ziemię - ja położyłam na ziemi i lekko tylko zakryłam (tak jakbym soliła potrawę   ) potem podlałam za pomocą spryskiwacza i zakryłam folią. Codziennie wietrzyłam i wyszło
 ) potem podlałam za pomocą spryskiwacza i zakryłam folią. Codziennie wietrzyłam i wyszło   

Zamówiłam z chińskiego portalu nasionka różnych roślinek (tak wiem, może wyjść, że sieje trawę
  Zamówiłam z chińskiego portalu nasionka różnych roślinek (tak wiem, może wyjść, że sieje trawę   ), a w gratisie dostałam nasiona róży właśnie. Jest 08 lutego, co z nimi zrobić? Zakładam , że nie przemarzły na krzaku. Wsadzać je do lodówki? na jak długo? Czekać aż same puszczą kiełki? Nie planowałam takiego pozyskiwania róży, ale darowanemu...
 ), a w gratisie dostałam nasiona róży właśnie. Jest 08 lutego, co z nimi zrobić? Zakładam , że nie przemarzły na krzaku. Wsadzać je do lodówki? na jak długo? Czekać aż same puszczą kiełki? Nie planowałam takiego pozyskiwania róży, ale darowanemu...   

Nie mam wielkiego doświadczenia w wysiewaniu róż, ale próbowałem ostatnio tego pierwszy raz i udało sięjustyna1002 pisze:Witam wszystkich i proszę o radęZamówiłam z chińskiego portalu nasionka różnych roślinek (tak wiem, może wyjść, że sieje trawę
), a w gratisie dostałam nasiona róży właśnie. Jest 08 lutego, co z nimi zrobić? Zakładam , że nie przemarzły na krzaku. Wsadzać je do lodówki? na jak długo? Czekać aż same puszczą kiełki? Nie planowałam takiego pozyskiwania róży, ale darowanemu...