Dzisiaj znowu rano byłą u mnie burza i znowu solidnie popadało.Ale ziemia chłonie wodę migiem .
Igala-Igus Dalie się rozkrecaja. jezowki kwinta na całego
Mam 2 rutewki.Jedna urosła na 2,5 m a druga na 1,5 m .
Koleusy dobrze rosną.Kilka szczepek dostałą, kilka kupiłam na ryneczku wiosna.
Oj wodze juz puste pola po zbożach, żniwa,.I jeszcze chryzantemki zaczęły niektóre kwitnienia, to już do jesieni ciągnie.
JAKUCH-Jadziu Dalie bardzo lubię.Juź kilka kwitnień daliowych jeszcze czekam. To piękne rośliny, kwiatuchy.Szkoda tylko,ze tzrba je wykopywać na zimę.Ale jak na razie nie przeszkadzają mi owe wykopki.
Ed Muray jest ciemnym liliowcem.A mikołajki pasują z wieloma liliowcami.A nawet roślinami.Tylko rozsiewają się już.I muszę to kontrolować.
Rutewki są przecudne i to bardzo.Mam je od ubieglego roku.A w tym pierwszy raz mi kwitną.
sauromatum Niestety nie znam nazwy tego liliowca.
Kilka lat temu, jak mnie wzielo na liliowce, to kupowałam i w ogrodniczych i w szkółce i siewki u Ismenyy .Ten chyba jest od Ismeny.I chyba jest jednym z największych kwiatów liliowcowych jakie mam.Jest śliczny.

Guzikowiec w oczu wodnym.w życiu nie pomyślałabym ,ze tak może rosnąc. to może ja swój przesadzę bardziej nad staw.
Bardzo mi milo, ze moje zdjecia ci się podobają.Dziękuje bardzo
duju-Justynko Rutewka jest cudna.Wprawdzie ciesze sie jej kwitnieniem pierwszy raz. Ale kupiłam ją, bo spodobała mi się w necie, w jakimś ogrodzie.
Ten liliowiec jest jest duzo-kwiatowy i śliczny.A żółtych i różnych mam chyba z 6.

Dalia Avignon

dalia Henriette

Lilia Henry'ego

liliowiec kwanso