O ile Gości, bardzo się cieszę z Waszych odwiedzin
Mój urlop dobiega końca, ale prace ogrodowe które zaplanowałam zrobione, dopiero teraz zabrałam się za Irysy, które bardzo porosły, uszczupliłam kępy, trochę posadziłam na inne miejsce, reszta poszła do innych ogrodów, mam te najzwyklejsze duże; błękitne, żółte, białe i dwukolorowe one najbardziej się rozrosły, reszta to nowe nabytki więc jeszcze karpy nie przerośnięte

poprzenosiłam też niektóre rośliny pogoda mi dość sprzyjała, bo trochę polewało z nieba i nie było za gorąco, roślinek nie trzeba było osłaniać przed palącym słoncem. Pieliłam i wycinałam już przekwitnięte byliny, zapełniłam trochę kompostownik

a zielsko się bardzo rozpanoszyło na rabatkach, bo gospodyni wcześniej tylko z doskoku, a w tym tygodniu dokładnie

Szkoda że ta piękna barwna pora roku już pomalutku przemija...bo żółte Rudbekie zaczynają otwierać kwiaty,a one mi już kojarzą się z końcem lata, ale póki co jest jeszcze kolorowo
Floksy,
Red Fire daje po oczach
Wandziu 
jest pięknie kolorowo, Jeżówki i Floksy dają barwne plamy w ogrodzie, a teraz zaczynają Hortensje i ta energetyzująca zieleń Host tylko chciałoby się w ogrodzie siedzieć, pozdrawiam.
Żurawka
Paprika na pierwszym planie
Jadziu ja tez mam sporo patyczkowych własnoręcznie wyhodowanych Hortensji, parę Limelight, Kyushu, Vanillkę, a teraz siedzą w donicach Sunday Fraise i Pinky Winky, moja Bobo coś po zimie nie odżyła, chyba coś jej podgryzło korzenie
Parę też już wyhodowanych patyczków poszło do znajomych

Popatrz a moja Gardenka takie ładne mi kolorki pokazuje, ma dużo słoneczka i kwitnie cały czas, może Twoja ma inne stanowisko i młoda jeszcze musi zmężnieć. Pozdrawiam
Hortensja
Sunday Fraise
Soniu mam tylko dwie Dalie, obydwie kupione w B i wsadzone w duże donice, nie przesadzałam do gruntu juz tak zostały i są na tarasie

Robię z gożdzików co rok sadzonki i może dzięki temu żyją, urywam po kawałeczku z kępek i sadzę w inne miejsce, chyba lubią być odnawiane

Niby ostatnio u mnie porządnie lało a jak przesadzałam roślinki to w ziemi sucho

oj przydałoby się tak z tydzień deszczu, pozdrawiam
Novalis cały czas mi się podoba
Eli_ogród witaj Nowy Gościu

zapachy w ogrodzie są cudowne, a to za sprawą Floksów, a skoro nawet są wyczuwalne przez monitor komputera to fantastycznie
Caramella kwitnie w tym roku prawie bez przerwy
Martusiu Jezówki pięknie kwitną, dobrze,że one teraz kiedy jest przerwa od róż, choć i niektóre Królewny też mają kwiaty, ale większość dopiero tworzy nowe przyrosty. Dalie to ja mam tylko dwie, więc nie ma czym kusić, są Formuowicze co mają ich dużo i piękne. Pozdrawiam cieplutko
Kawałek mojej na wiosnę zasadzanej cienistej rabatki
Paula Dziękuję za pochwałę moich
pocztówek 
, tak posiadam Munstead wood i zauważyłam,że w tamtym roku dużej trzymała kwiaty, więc to wina upałów i braku deszczu, w ogóle w tamtym roku kwitła cały casz prawie, miała malutkie przerwy, w tym miała jedno kwitnienie i teraz tworzy nowe pączki, przerwa tak jak u większości, ale kwiat niepowtarzalny, kolor cudny, ja ja uwielbiam, trudny rok dla naszych ogrodów
Polecam
Jalitah od paru lat niezawodna kwiat trzyma prawie miesiąc

CDN