Witaj Zenku
Zdjęcia, te wiosenne, które pokazujesz powodują mocniejsze bicie serca. Czy to jest Stary Las?
Odzwyczailiśmy się od mroźnych zim i teraz drżymy o rośliny- też to mam.
Pozdrawiam Ciebie, Twoją Połowicę i Lublin.
Witaj Judyto to nie jest Stary Las. Ogród nasz położony jest 12 km od Lublina
na skraju lasu, w enklawie ciszy i spokoju, z dala od dużych aglomeraci i przemysłu.
Tworzymy go od 15 lat według własnych pomysłów i własnymi siłami, serdecznie zapraszamy
do obejrzenia zdjęć ogrodu z roku 2008.
Zenku właśnie oglądałam zwiastuny wiosny.Piękne a co pocieszające że już niedługo będą.Hiacynty to mam w swoim ogródku widać Twoja żona bardzo je lubi .Ale ten piękny łan Przylaszczek/ chyba to przylaszczki?/ są cudowne i pomyśleć że wiosną masz na wyciągniecie ręki. Zenku w tym roku musisz zrobić zdjęcia wszystkich kwiatków żony.Już nie mogę się doczekać aby je wszystkie zobaczyć.
Genia
Witaj Zenku piękna wiosna u Ciebie.Mam mała prośbę jeżeli masz zdjęcie swojego cyprysika Ivone czy mógłbyś wkleić u mnie na wątku oczywiście jeżeli to nie jest problem.
Genia
Zenku chodzi mi o zdj.6 pewnie przedtem się nie otworzyły wszystkie zdjęcia. Krzew ma takie ciemno różowe kwiaty
Przepraszam pewnie to moja wina nie poczekałam aż się otworzą wszystkie zdjęcia
Genia
Geniu ten kwitnący krzew to pigwa pospolita , z której owoców robi sie wspaniałe nalewki. Krzew ten dorasta do 1.5 m wysokości i lubi stanowiska słoneczne, co zapewnia
dojrzewanie owoców.
Witaj ZENKU, zajrzałem do Ciebie pierwszy raz w tym roku, pięknie wygląda Twój ogród na "wspomnieniowych" zdjęciach, ja na swoim wątku prezentuję zdjęcia z 2007 roku, ogród przykryty cienką warstewką śniegu śpi i jedyną rzeczą jaką robię w ogrodzie to czyszczenie koła wodnego z lodu by nalewało wodę do stawu.