Zakątki na Dębowym
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zakątki na Dębowym
Aniu rankiem tak dobrze nasycić się pięknymi widokami. Cudowne masz kwitnienia, jeżówki śliczne, a przetacznik różowy najpiękniejszy. Już miałam ochotę wstać i pojechać do szkółki, jednak rozsądek zwyciężył. Owszem kupiłabym kilka odmian jeżówek ( ostatnio jak byłam widziałam w ofercie), może i znalazłabym różowego przetacznika, tą piękną zwiewną rutewkę i posadziłabym na rabatkach, a one mimo podlewania uschłyby jak nie w tym to kolejnym sezonie. Więc będę podziwiała te piękne kwiaty u innych.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu. Rutewka wygląda cudownie a ja planowałam już kiedyś kupić ale na razie nie wiem gdzie posadzić
. Wszechobecne jeżówki dodają sporo koloru a do tego liliowce
. Różowy przetacznik godny uwagi, czemu ja jeszcze takiego nie mam
?? Czy ta róża to przypadkiem nie Leonardo d Vinci ?? Pozdrawiam
.

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pewnie Aniu źle posadziłam, albo kiepska sadzonka była... W każdym razie cieszę się, że mogę tę piękność podziwiać w Twoim ogrodzie 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Aniu lilie masz bardzo ładne a pysznogłówka w ciekawym kolorze. Miałam czerwoną ale zginęła i nie była tak ładna jak Twoja.
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27

Masz niesamowite bogactwo Liliowców, tyle odmian jak one Ci bogato kwitną

Aniu z okazji Twojego niedawnego święta, wszystkiego najlepszego

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, ależ cudne zdjęcia Twoich pięknych kwiatków.
Szczególnie urzekają mnie ulubione lilie, a widzę wiele odmian w Twoim ogrodzie.
Pysznogłówka w cudnym kolorze,
a rutewka zwiewna jak baletnica w "Jeziorze łabędzim", a może jeszcze bardziej.
Zdrówka i coraz piękniejszych kwitnień.

Szczególnie urzekają mnie ulubione lilie, a widzę wiele odmian w Twoim ogrodzie.

Pysznogłówka w cudnym kolorze,

Zdrówka i coraz piękniejszych kwitnień.

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Maczki się sieją u mnie bez zaproszenia! Jak dobrze mieć sąsiada!
Rutewka Ci się pięknie darzy!
Moja byle jaka i wygląda jakby nie warta była zachodu!
Spróbuję popracować nad nią ...

Rutewka Ci się pięknie darzy!

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu przyjmij najlepsze życzenia imieninowe (choć trochę spóźnione
)
Przyszłam podziwiać liliowce, bo pamiętam, że masz ich dużo, ale do podziwiania jest u ciebie o wiele więcej
Bo jak tu przejść obojętnie obok tylu pięknych lilii, jeżówek, floksów i całej masy innego kwiecia?...

Przyszłam podziwiać liliowce, bo pamiętam, że masz ich dużo, ale do podziwiania jest u ciebie o wiele więcej

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
korzo_m-Dorotko Wiem , wiem,, aj jak rano wstanę to od razu gnam do ogrodu i patrze co rozkwitło, a co przekwitlo.Juz sama czasami myślę,ze przy zdrojowych zmysłach już jestem,.Przecież na wie3czor ogród widzę. tylko w liliowcach to co pre godzin sie jeszcze soc zmienia.Ale i u innych roślin tez trochę
Mam jeszcze przetacznik niebieski.Ale ten niebieski nie jest taki zwarty, szeroki jak ten różowy.
Także zakup zrobiłam trafny.
A rutewka jest przepiękna.
Jak trafisz to kupuj.
ewelkacha88-Ewelinko Jeżówek się już trochę uzbierało.Z czego się ciesze.Ale nie wszystkie jeszcze bujnie mi rosną.Liliowców tez jest dużo. Cóż slabosc do nich duza.
Ale na razie stop.Żadnych nie dokupuje, bo i tak mam dużo ich za gęsto posadzone.U na jesieni będę może coś przesadzać.
Ta roza nie mam pojęcia co to za dama.W sumie Leonardo d Vinci mam.W innym miejscu.Ale teraz przekwitła i nie mam jak ich porównać.a ta jest w różance.I drugiej Leonardo d Vinci nie ku powalam.Pewnie jest jaka omyłką.
apus -Basiu. Skoro ta rutewka nie chce rosnąc dalej, to ja jeszcze raz ja bym przesadziła.
jonatanka-Asiu Pysznogłówkę ma ta, czerwona i malinowa.Ta jest bardziej zwarta, i przez to moze piękniejsza.

Lemon Drop

NN

Green Twister

Hot Lava i róże

Wybaczcie,, dzień niby wony,ale jeszcze dziś miałam gości.I dzień intensywny .Fajny, super, ale na koniec dnia już zmęczenie dopadło.
.
Na resztę postów odpowiem jutro

Mam jeszcze przetacznik niebieski.Ale ten niebieski nie jest taki zwarty, szeroki jak ten różowy.
Także zakup zrobiłam trafny.

ewelkacha88-Ewelinko Jeżówek się już trochę uzbierało.Z czego się ciesze.Ale nie wszystkie jeszcze bujnie mi rosną.Liliowców tez jest dużo. Cóż slabosc do nich duza.

Ale na razie stop.Żadnych nie dokupuje, bo i tak mam dużo ich za gęsto posadzone.U na jesieni będę może coś przesadzać.
Ta roza nie mam pojęcia co to za dama.W sumie Leonardo d Vinci mam.W innym miejscu.Ale teraz przekwitła i nie mam jak ich porównać.a ta jest w różance.I drugiej Leonardo d Vinci nie ku powalam.Pewnie jest jaka omyłką.
apus -Basiu. Skoro ta rutewka nie chce rosnąc dalej, to ja jeszcze raz ja bym przesadziła.
jonatanka-Asiu Pysznogłówkę ma ta, czerwona i malinowa.Ta jest bardziej zwarta, i przez to moze piękniejsza.

Lemon Drop

NN

Green Twister

Hot Lava i róże

Wybaczcie,, dzień niby wony,ale jeszcze dziś miałam gości.I dzień intensywny .Fajny, super, ale na koniec dnia już zmęczenie dopadło.

Na resztę postów odpowiem jutro

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Aniu - śliczne masz jeżówki.
U mnie też ten różowy przetacznik najbardziej się rozrasta. Ale z kolei ten niebieski to się czasem wysieje to tu to tam, więc też fajnie.
U mnie też ten różowy przetacznik najbardziej się rozrasta. Ale z kolei ten niebieski to się czasem wysieje to tu to tam, więc też fajnie.
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Pięknie, bogato i dorodnie w twoim ogrodzie
Chwilo trwaj jak najdłużej
U mnie też bardzo gorąco, i mam tylko ochotę na zimne drinki i pozycję horyzontalną
a robota też leży
A co to za krzew z tymi lilla kwiatkami na środeczku, cudny taki ? https://www.fotosik.pl/zdjecie/3e548ff9fd0e492a

U mnie też bardzo gorąco, i mam tylko ochotę na zimne drinki i pozycję horyzontalną

A co to za krzew z tymi lilla kwiatkami na środeczku, cudny taki ? https://www.fotosik.pl/zdjecie/3e548ff9fd0e492a
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Krychna- Tak, tak sporo tych liliowców mi się uzbierało.
lilie jeszcze kwitną , jeżówki coraz piękniejsze. Różę co po niektore ponownie sobie kwitną.
Oj z różnymi problemami rozyczki były. a to skoczek, a to mszyca a to plamistość. Ale ogólnie w tym roku lepiej.Ale znowu widzę plamistość sie wdziera
A z obfitością kwitnienia.To nie wszystkie miały ładniej.
Bardzo ci dziękuje za życzenia
plocczanka-Lucynko Dziękuje bardzo
O tak lilii mam tez sporo. Pysznogłówka ta fioletowa chyba najbardziej efektowna w tym roku.
Piękne porównanie - rutewka zwiewna jak baletnica w "Jeziorze łabędzim"
Bardzo dziękuje za życzenia
marpa-Maryniu Dobrze mieć sąsiada z siejącymi się maczkami.
Rutewka jestem zachwycona.
clem3-Malgosiu Bardzo ci dziękuje za życzenia.
Ciesze się ze podobają ci sie moje liliowce, lilie, jeżówki i inne ...
Beaby-Beatko Jeżówki pięknieją.A w sumie to co roku jakaś dokopie.
Tak ten niebieski przetacznik jest raczej smukły i wąski .A te rozowy rozrasta sie ładnie na szerokość. .

Liliowiec Baja i jedna z 3 moich Vanilek

Fiona dorwała się to trawki w bukiecie

lilie jeszcze kwitną , jeżówki coraz piękniejsze. Różę co po niektore ponownie sobie kwitną.
Oj z różnymi problemami rozyczki były. a to skoczek, a to mszyca a to plamistość. Ale ogólnie w tym roku lepiej.Ale znowu widzę plamistość sie wdziera

Bardzo ci dziękuje za życzenia

plocczanka-Lucynko Dziękuje bardzo

O tak lilii mam tez sporo. Pysznogłówka ta fioletowa chyba najbardziej efektowna w tym roku.
Piękne porównanie - rutewka zwiewna jak baletnica w "Jeziorze łabędzim"

Bardzo dziękuje za życzenia

marpa-Maryniu Dobrze mieć sąsiada z siejącymi się maczkami.
Rutewka jestem zachwycona.

clem3-Malgosiu Bardzo ci dziękuje za życzenia.

Ciesze się ze podobają ci sie moje liliowce, lilie, jeżówki i inne ...

Beaby-Beatko Jeżówki pięknieją.A w sumie to co roku jakaś dokopie.
Tak ten niebieski przetacznik jest raczej smukły i wąski .A te rozowy rozrasta sie ładnie na szerokość. .

Liliowiec Baja i jedna z 3 moich Vanilek

Fiona dorwała się to trawki w bukiecie

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu jeżówka Green Twister piękniejsza u Ciebie w ogrodzie,
niż na stronach sprzedawców.
Dębolistna czaruje nadal.
Fiona ma chyba swoją wizję bukietu.
Spokojnego ogródkowania.

Dębolistna czaruje nadal.

Fiona ma chyba swoją wizję bukietu.

Spokojnego ogródkowania.

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu czy ja mogę przyjechać na lekcje robienia zdjęć lustrzanką? Mam sprzęt, ale nie potrafię wydobyć z niego takich cudnych zdjęć jak Twoje
Naprawdę podziwiam
Masz tyle kwitnących bylin i kwiatów, no po prostu raj.Jeżówki wylewają się z rabat, liliowce czarują kolorami i obrzeżami koronkowymi, które uwielbiam. Po raz pierwszy w tym roku zakwitł mi jeden z liliowców, którego zakupiłam u naszej Moniki z forum.Aż przysiadłam i gadałam do niego, że jest taki ładny
Zdjęcie z kicią na stole przeurocze, daje taki klimat.I wiesz co mi się podoba u Ciebie? Właśnie na stole te kompozycje z polnych kwiatów, zwykłego i niezwykłego rumianku
Miłego dzionka

Masz tyle kwitnących bylin i kwiatów, no po prostu raj.Jeżówki wylewają się z rabat, liliowce czarują kolorami i obrzeżami koronkowymi, które uwielbiam. Po raz pierwszy w tym roku zakwitł mi jeden z liliowców, którego zakupiłam u naszej Moniki z forum.Aż przysiadłam i gadałam do niego, że jest taki ładny

Zdjęcie z kicią na stole przeurocze, daje taki klimat.I wiesz co mi się podoba u Ciebie? Właśnie na stole te kompozycje z polnych kwiatów, zwykłego i niezwykłego rumianku

Miłego dzionka