Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu, w szklarni cz.6
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2012, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz.6
Moje pomidory posadziłem 25 maja które dość dobrze się zapyliły ale niestety jeszcze nie dojrzewają . Kiedy mogę się spodziewać pierwszych dojrzałych owoców jeszcze w lipcu ?

-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
anulabTylko w jednym z tuneli. Poskręcany flanders contrast pochodzi z tunelu, gdzie owoce nie chcą rosnąć na większości krzaków. Krzaki niby zdrowe, a owoce drobnieją. W gruncie rosną mi całkiem dobrze.
Polska moją Ojczyzną. Andrzej
Witajcie jeśli moje pytanie w złym dziale daje to przepraszam jestem w pracy i spieszy mi się by otrzymać informację od was bo muszę kupić środki zapobiegawcze.
Mianowicie moje pomidorki mają liście do góry wierzchołki łodyg są średnio fioletowe na niektórych krzakach na liściach sanplamki jasno żółtawe . Kwiaty spadają lub robią się od grona czarne i jak się ruszy to opadają a niektóre zwiędnięty trzymają się na gronie ale widać że już po nich niemam foto teraz ale czy jest to szara pleśń . Jakie środek polecacie na szara pleśń i jaki sordek dać by uzupełnić miedź . Fosfor . Bo podlewalem tylko 2 razy azofaska i co tydzień Planton i tyle co dawałem nawozów i nansucha zgniliznę oprysk wapniem Yaraliva valium . Co podać moim pomidorką
Mianowicie moje pomidorki mają liście do góry wierzchołki łodyg są średnio fioletowe na niektórych krzakach na liściach sanplamki jasno żółtawe . Kwiaty spadają lub robią się od grona czarne i jak się ruszy to opadają a niektóre zwiędnięty trzymają się na gronie ale widać że już po nich niemam foto teraz ale czy jest to szara pleśń . Jakie środek polecacie na szara pleśń i jaki sordek dać by uzupełnić miedź . Fosfor . Bo podlewalem tylko 2 razy azofaska i co tydzień Planton i tyle co dawałem nawozów i nansucha zgniliznę oprysk wapniem Yaraliva valium . Co podać moim pomidorką
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dużo zależy od pogody, w pierwszej dekadzie sierpnia powinny już dojrzewać.Adas11 pisze:Moje pomidory posadziłem 25 maja które dość dobrze się zapyliły ale niestety jeszcze nie dojrzewają . Kiedy mogę się spodziewać pierwszych dojrzałych owoców jeszcze w lipcu ?

Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Te żółte plamki to zapewne brunatna plamistość, na początku właśnie jasno żółte są.Domino26 pisze:Witajcie jeśli moje pytanie w złym dziale daje to przepraszam jestem w pracy i spieszy mi się by otrzymać informację od was bo muszę kupić środki zapobiegawcze.
Mianowicie moje pomidorki mają liście do góry wierzchołki łodyg są średnio fioletowe na niektórych krzakach na liściach sanplamki jasno żółtawe .
Szybko kup Topsin i oprysk roztworem 3 ml na 1 l wody.
Brunatna plamistość rozprzestrzenia się bardzo szybko, po tygodniu nie będzie zdecydowanie zdrowego miejsca na liściu, więc się spiesz.
-
- Od: 22 mar 2012, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziś sprawdzałem pod folią pierwszy pomidor K141 zaczyna dojrzewać a na drugim krzaku Mazarini za parę dni zacznie.
Nie sądziłem że tak szybko zaczną dojrzewać pomidory .
Nie sądziłem że tak szybko zaczną dojrzewać pomidory .

Oxheart i black cherry.Na gruncie Hugo.
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Lepsze już zbiory z pierwszych gron,ale ogólnie pomidory w tym okresie nie wybarwiają się tak jak po inne lata.Spory wpływ na to miały ostatnio panujące chłodne noce.

Shar Pei

Sgt.Peppers

Shar Pei

Sgt.Peppers

Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Witek o kurcze
, piękne. Ta żółta harmonia to i białe serce co to za cuda?

Pozdrawiam
Ula
Ula
- Faworyt
Żółta harmonia Ula to Lottringska Krasavica a białe serce to Reinhards White Heart.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
Witek Ty masz Reinhards White Heart ja mam Reinhards Green Heart to może to jakoś "pożenimy" 

Pozdrawiam
Ula
Ula
- Faworyt

Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK