Witam wszystkich miłych gości po krótkiej przerwie

dziękuję za wszelkie pochlebne słowa raczej nie zasługuje na nie ,no może w mikroskopijnej ilości powiem nieskromnie

Susza ,susza ,susza większość róż postanowiła odpocząć od tego upału i braku dostatecznej ilości wody. Jednak w tej chwili zastępują je lilie roznosząc niewyobrażalny zapach wkoło

Floksy w coraz większej ilości już kwitną na całego, ale ich kwiaty lekko podsuszone od nadmiaru słońca i zbyt małej ilości wody ,więc wszystkie rosliny na kacu
MARTUSIU ta Maruna jednego roku jest taka innego znów inaczej wygląda, więc nie wiem od czego to zależy.Podobno wiało okropnie jednak jakiś widocznych szkód nie zrobiła moim roślinom ta zadyma jak ją określił wnuk.Jednak susza potężnie daje się we znaki bo nie da rady zapewnić wszystkim roślinom dostatku wody

Wszystko jest ratowane, ale jestem ciekawa rachunku za wodę
KASIU uwielbiam piegowate lilie dlatego każda z nich mi sie podoba .Pierwszy kwiat
Morpho pink średnio mi sie podobał ,jednak następne są ładniejsze
.Pink giant nie traci rezonu nadal cudnie kwitnie to samo liliowce w coraz większej ilości pokazują swoje kwiaty.Gdy moje przekwitną Twoje będą budzić w nas zachwyt
IWONKO mam ukorzenione ucho tej mojej opuncji jeśli chcesz to rzeknij słówko
EWCIA w ubiegłym roku tak samo zastanawialiśmy się a jesień była kolorowa i to długo wiec może i w tym roku tak będzie .Miejmy taką nadzieje ,ze jesień będzie kolorowa.Dzisiaj bardzo się ochłodziło to wszystkie rośliny trochę odpoczną od tych upałów
IGUŚ Schwarze Madonna to kapryśnica czasem zdrowa, a jak się zbiesi potrafi mieć pierwsza liście w plamach. Kocham ją jednak bezwarunkowo za cudny kwiat mimo ,ze nie pachnie, słonko zbytnio jej nie przeszkadza, to samo deszcz, a jak zakwitnie to serce się raduje tak jak w tym roku czy 2 lata temu .Czyli tak co drugi rok jest cudna. Dorasta do 100, chociaż piszą ,ze może dojść do 150, ale u mnie takiej wysokości nigdy nie miała. Jednak w tym roku bardziej przybrała w talii ,no cóż widocznie jedzonko jej posłużyło

Kwiat ma ciemnoczerwony Kiedyś chciałam mieć tylko czerwone róże w różnych odcieniach i mój wzrok zawsze padał najpierw na ten kolor jednak mam zbyt ciemny ogródek i ten kolor bardziej go przyszarzał,wiec musiałam zmienić moje zapatrywanie na kolor kwiatów i przygarnąć takie które go rozweselają
AGUSIU niestety nie mam Martagonów nie wiem czy rosłyby u mnie więc na razie pass .Dalie przybierają na wadze lepiej rosną te w donicach, bo mają więcej wody dla siebie niż te w glebie bo tam kto pierwszy ten lepszy .Nie przeceniaj mnie Agusiu bo tak nie jest mam więcej niepowodzeń niż osiągnięć .Moje szałwie jeszcze nie kwitną, rosną w tym roku bardzo rachitycznie szkoda ,ze nie zostawiłam ich w donicach, bo najpierw ślimaki dobrały się do nich ,a teraz susza
BEATKO moje róże poszły spać chociaż coś tam sobie kwitnie. Pretty sunrise i Bright as a button bez kwiatu tylko okwiaty pozostały dzisiaj już większość ścięłam ale i czyszczenie przy okazji rabat zbyt długo to trwa ,żeby wszystko ogarnąć.Przy czym komary nie odpuszczają nawet w dzień. Przydałaby sie porządna ulewa taka chociaż ze 2 godziny ale nie mamy na to wpływu .Zobacz ę co to za róża zakwitła i ją nazwiemy spoko
JOASIU oglądałam tę różę w szkółce i kwiat całkiem jak moje .JPII nie tylko ,że ma cudny kwiat ,ale również zapach przecudny i chęć do kwitnienia ma sporą .Oglądałam na podglądzie moją i tę w szkółce mają takie same kwiaty
BASIU 
a wiesz ,ze ta hortensja nawet u właścicielki w tym roku jest taka sama jak moja z czego bardzo sie cieszę, a moja jest nawet ładniejsza w ogólnym widoku

No Basiu nie przeceniaj mnie ,bo tak nie jest, styl z miotły z pewnością by nie zakwitł no może gdyby to był brzozowy to kto wie
ANIU na liliowce trzeba sporo miejsca a u mnie go brak ,więc wszystkie rosną ściśnięte, ale kwitną i cieszą serce i to najważniejsze
a to moje nowe nabytki teraz trzeba wyszukać dla nich miejsce