Rośnij kwiecie...
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rośnij kwiecie...

- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Balerina zgrabna!
Bardzo lubię tę różę... ale w tym roku jakoś bardzo biała jest, u Ciebie też?

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
magda1975 Rzeczywiście, dalie to u mnie wieczny eksperyment: czy się przechowają, czy wyrosną, czy ślimaki ich nie zjedzą, czy zdążą zakwitnąć i w ogóle jak zakwitną. W tym roku chyba szału nie będzie.
apus Ballerina zawsze szybko u mnie bieleje i brudnieje, bo jest wystawiona od ranka na słońce i rośnie przy drodze. Na szczęście i tak wygląda ładnie ze względu na drobne kwiatki i kształt i liczbę kwiatostanów. W ubiegłym roku, podczas drugiego kwitnienia dłużej utrzymywał się różowy kolorek.
Anetko, tak. ta piwonia w rzeczywistości jest może minimalnie ciemniejsza. Jaśnieje prawie do kości słoniowej. W tym roku nie zdążyła, bo część poprzypalało słońce, a część została przeznaczona do posypania ulicy w Boże Ciało.
apus Ballerina zawsze szybko u mnie bieleje i brudnieje, bo jest wystawiona od ranka na słońce i rośnie przy drodze. Na szczęście i tak wygląda ładnie ze względu na drobne kwiatki i kształt i liczbę kwiatostanów. W ubiegłym roku, podczas drugiego kwitnienia dłużej utrzymywał się różowy kolorek.
Anetko, tak. ta piwonia w rzeczywistości jest może minimalnie ciemniejsza. Jaśnieje prawie do kości słoniowej. W tym roku nie zdążyła, bo część poprzypalało słońce, a część została przeznaczona do posypania ulicy w Boże Ciało.