marcin-pl -Króla Syberii sadzę już kilka lat właśnie,że dobrze wiąże nawet jak jest chłodno i za jego kwaskowy smak.Myślę że powinien spełnić Twoje wymagania.
Ebabka-konstrukcje robię co roku,bo jest mi dużo wygodniej niz przy palikach i mniej potrzeba drewna.Kilka porażonych liści zobaczyłam dopiero na zdjęciu.Już zerwane.Nie pryskałam jeszcze,bo miał padać deszcz.Zobaczę co się będzie działo.Wymienione odmiany sadzę od kilku lat,bo każdy z nich ma jakieś zalety
Mirek19-nie pryskałam jeszcze,ale nie mówię nie..jak zajdzie taka konieczność.Jeszcze się wstrzymuję.
KaLo-oj zaraz kłuje

ja tylko co roku robię eksperymenty.Jak przeżyją przymrozki,jest ok i zapasowe sadzonki dostają znajomi,gdyby nie wyszło, mam co posadzić,ale jeszcze mi nie zmarzły.Sadziłam 16.04.ale mam też siane póżniej i sadzone 24.04 i 9.05 .Mam też kilka takich 15cm co będę dopiero sadzić,bo smakował mi żółty pomidor z Biedronki i z niego nasiona posiałam w końcu maja.
anulab- u mnie ,to nigdy nie jest idealnie

,bo w pomidorach masa samosiejek kopru,rodzynka brazylijskiego i szpinaku nowozelandzkiego,co szkoda mi wyrwać i robi się busz.