W.o...Pytania o aparaty cyfrowe - wybór i recenzje
Soniu jednak zdecydowałem się na Raynoxa 250 i filtr gwiazdkowy x 8 dzisiaj zamawiam w;
www.infoto.pl/pl/Products/291/raynox_dcr_250/Show
http://www.infoto.pl/pl/Products/772/fi ... _55mm/Show
Soniu pytanie czy Twój już doszedł ?

www.infoto.pl/pl/Products/291/raynox_dcr_250/Show
http://www.infoto.pl/pl/Products/772/fi ... _55mm/Show
Soniu pytanie czy Twój już doszedł ?

Grzegorzu jeszcze nie doszedł, ale zamawiałam też u nich, tylko na aukcji
doczekać się nie mogę
co do filtru to na razie tylko polaryzacyjny, bo zdjęć nocnych z zasadzie nie robię, może kiedyś, póki co nie mam statywu i jakoś nawet w planach nie mam zakupu, bo wystarczy mi pies na smyczy, a jak siebie znam, pewnie statyw stałby w kącie, bo jestem zbyt leniwa, by coś nosić
a co do efektu gwiazdek na zdjęciu to czytałam gdzieś, że można zrobić je za pomocą ustawień w aparacie, ale niestety nie pamiętam gdzie to czytałam 

do wiosny potrenujemy, a jak zrobi się ciepło to zrobimy polowanie na łące w poszukiwaniu malutkich żyjatekobaczymy co nam z tego wyjdzie

a próbowałeś uzyskać efekt gwiazdek, bo ja nie bardzo mam gdzie, mieszkam na obrzeżach miasta i nie mam gdzie ćwiczyć, a specjalnie do centrum jechać mi się nie chce ;:225 no i statywu nie mam

Soniu w aparacie nie mam ustawień ale nocne zacznę robić jak się zrobi trochę cieplej .Rzeczywiście można przysłoną lub w programie ale to nie to co filtrem , można nawet sobie obracać te gwiazdki He He
. Fakt że nocne zdjęcia mam gdzie robić nawet robiłem już przymiarki ale jeszcze miałem duże szumy ponieważ robiłem bez statywu. Mogę wstawić próbkę jeśli chcesz.
Następnym zakupem będzie obiektyw Sigma 70-300 DG APO .

Następnym zakupem będzie obiektyw Sigma 70-300 DG APO .
- aga13
- 500p
- Od: 11 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj Grigori24
już się chwaliłam kilka stron wcześniej
ale niestety fotek obecnie u mnie mało bo padł mi twardy dysk i wszystko straciłam - makro , portrety i inne....
sprzęt - niestety pokusiłam się o SONY Alfa 350 i powoli uzupełniam osprzęt
mój pierwszy zakup to właśnie wspomniana Sigma i trafił mi się świetny egzemplarz
Pozdrawiam
aga
P.S zdjęcie księżyca zostało tylko wykadrowane i nic poza tym .

sprzęt - niestety pokusiłam się o SONY Alfa 350 i powoli uzupełniam osprzęt
mój pierwszy zakup to właśnie wspomniana Sigma i trafił mi się świetny egzemplarz

Pozdrawiam
aga
P.S zdjęcie księżyca zostało tylko wykadrowane i nic poza tym .

Pozdrowionka
))