Naszedł czerwiec - najpiękniejszy miesiąc roku. Kwitną irysy, róże w pąkach szykują się do występu.
Brzydka pogoda pod koniec maja opóźniła kwitnienie irysów. Obecnie kwitną wczesne odmiany, późne jeszcze w pąkach.
Jak co roku niektóre zawiodły, ale na pociechę pojawiły się niespodzianki. Mam też trochę nowości.
Ewko36jj Irysy kwitną u mnie od początku maja do końca czerwca, przez dwa miesiące.
Pokaz zaczynają SDB, potem kwitną IB, a na koniec TB prezentują bez skromności wielki finał.
oto kilka maluchów IB
Lemonko
Posadziłam aż 4 jabłonki. Jedna w na miejsce poprzedniej oraz na miejsce po śliwach i jodle.
Są jeszcze takie małe, że ich wcale nie widać.
JAKUCH- Jadziu pozdrawiam Cię serdecznie.
Uparcie hoduję irysy, choć warunki u mnie dla nich nie najlepsze. Za mokro i za kwaśno. Tak uwielbiam te kwiaty, że cieszy mnie choć krzywy badylek i prosta, stara odmiana.
Margo2
Witaj

, 15 sierpnia wybieram się, w Twoje regiony, do Płocka, na chrzciny wnuczki w przepięknej, zabytkowej katedrze nad Wisłą. Już się cieszę na tę uroczystość
Nowe funkie dosadziłam, odrosną, ale prace nad altaną utkwiły w martwym puncie. Brak fachowca do ułożenia podstawy pod domek z płytek chodnikowych
Plac przygotowany.
Koty mają dużo miejsca na wygłupy.
Pelagio 72
Nowe irysy zachwycają mnie ostatnio. Nie mogę się nadziwić ich urodzie. Późne odmiany są jeszcze w pąkach. Zatem irysowe show potrwa jeszcze kilka tygodni. Cały czerwiec z pewnością.
Szkoda, że na fotkach nie pachną, bo wiele z nich ma cudowny, upojny zapach. Najładniej pachnie przepiękny:
'Viking Dancer' - Barry Blyth 2006
Rasputin Johnson 2011
'Cafe d'Amour'- B.Blyth 2008
z 'Change in the Weather'
'Change in the Weather' Schreiner 2013
'Ester Candy' Keit Keppel 2010

I jeszcze kilka z poprzednich sezonów
'Treasure'
'Treasure'
'Afternoon in Rio' Schreiner 2005
'Alabaster Unicorn'
no i mój avatar - '