Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Martuniu, żeby utrzymać ogród na takim poziomie , w ekstremalnych warunkach pogodowych - to tylko Twoja zasługa.Wiem,ile pracy i bieżącego doglądania ,wymaga ogród,do tego o sporej powierzchni.Mnie denerwuje, jak się narobię - mam efekty, a później słyszę, "że mam rękę do kwiatów" :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam Was gorąco ,właśnie wróciłam przed chwilą z podlewania pomidorków i przedogródka ,przyszłam mokrusieńka z ogrodu,ale nie lałam wody po sobie tylko z tego gorąca i duszności byłam mokra ,pogoda fatalna ,ani rano ani wieczór nie da sie nic robić w ogrodzie albo się robi i sie ledwo wytrzymuje .

Martusiu,pomidorki już rosną ,żeby tylko gradu nie było i jakiejś zawieruchy,pogoda bardzo nieznośna i wszystko może sie wydarzyć ,piwonii ciąg dalszy będzie ,bo jeszcze nie wszystkie zakwitły,ogrodu nie podlewam ,ale nic nie okopuję to może tak bardzo sie nie wysusza ,trudno najwyżej wszystko szybciej przekwitnie ,na razie jest dobrze ,pozdrawiam ;:168

Andrzejku,piwonii to dopiero początek pokazów ,będzie ich więcej i róże też teraz zakwitają i robi sie bardzo kolorowo i pachnąco ,pozdrawiam :wit

Iwonko,piwonii jest dużo jeszcze do pokazania ,dużo młodych ludzi jest wygodnych i nie chce sie im tak pracować ,chociaż na pewno nie wszyscy ,znam też takie które są bardzo pracowite i bardzo dużo osiągają ,upały sa już nie do strawienia ,ja nie mogę ,nic nie mogę nadrobić moich zaległości ,bo nie chcę sie przewrócić ,lepiej to zostawić i przeczekać ,pozdrawiam ;:168

Lodziu kochanie, warunki naprawdę mamy ekstremalne w tym roku ,już nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje i dlaczego są aż takie skrajności ,w ogrodzie nawet posiedzieć spokojnie sie nie da, trzeba chować sie w domku,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na pachnący spacerek ,słońce wyciska z kwiatów cudowne zapachy i daje je nam ,dlaczego z nich nie skorzystać .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

azalia przepięknie pachnąca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obłędnie zakwitła i cudownie pachnie róża bezkolcowa
Obrazek

Ursyn Niemcewicz
Obrazek

Obrazek

Coral Sunset
Obrazek

White Cap
Obrazek

Ursyn Niemcewicz
Obrazek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, zadziwiające połączenie, kwitną powonie razem z azaliami! Nie mówiąc już o irysach, pięknie kwitnących!
Co jest na zdjęciu po azaliach i co to za kalina? Piwonie cudne ;:167
Róża bezkolcowa? naprawdę bez kolców? Jak się nazywa?
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu pospacerowałam wśród zapachu różano-piwoniowego i czuje się jak nowa. Jestem w trasie na Chorwacje od kilkunastu godzin w autokarze... za 60km cel pierwszy tygodniowej objazdówki jeziora Plitwickie :heja
Przyjemnej niedzieli :heja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jestem całkowicie spowolniona przez upały...jakby życie biegły obok mnie. Gdyby nie komary można byłoby prowadzić życie południowców spać w południe, a być aktywnym do późnych godzin nocnych ale wieczorami gęsto od komarów i też nic się nie da zdziałać. Woda w zbiornikach zgromadzona się kończy, a deszczu ani na lekarstwo. Twoje piwonie cudowne, ale pewnie tez krótko kwitną ! ja mam niewiele w porównaniu z Tobą a nie wszystkie na czas sfotografowałam ;:223 Mojego irysa trawolistnego zjadły na jeden posiłek ślimaki, bo w jeden ranek na zdjęciu kiepsko go uchwyciłam, a na drugi dzień już były marne szczątki po kwiatach :wink: Tego irysa zaznacz, bo nie mam takiego.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Martusiu Twoje piwonie zachwycające ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Róża bezkolcowa ?Coral Sunset śliczna ;:167 Zawsze czekam na piwonie u Ciebie bo moje już przekwitły.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Piwonia koralowa ma śliczny kolorek ;:167 , a ta bezkolcowa duża i jak mówisz, że pachnie, to sama radość taką mieć ;:215 , upały Martusiu nie do zniesienia dla wszystkich, trzeba to przeczekać, nic nie poradzimy ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś nie byłam ostatnio,ale znajomi zbierają prawdziwki,ja do lasu już nie wchodzę jest tyle komarów ,że szok.Jestem bardzo pogryziona w własnym ogrodzie .Jak się odważę to pójdę ,może wnet!Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Martusiu pięknie obfocone kwiaty... dziwny czas wszystko kwitnie na raz, to wszystko przez te upały i susze, To co u ciebie kwitnie u mnie już przekwitło np. piwonie, azalie, rododendron... ;:222 Upały nie do wytrzymania, komarów zatrzęsienie człowiek przemyka ukradkiem... Pokazuj jak najwięcej... zapach goździków nawet u mnie czuć ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,rano było chłodno i wydawało się ,ze taki będzie dzień ,ale za chwilę wszystko się odwróciło i upał wrócił ,coś w pomidorkach popracowałam ,wszystkie przypięte do patyczków ,ale jak zmężnieją to pójdą jeszcze na sznury ,ładnie kwitną i co niektóre zawiązują owocki a niektóre ciut mniejsze ,ale myślę ,że nadrobią ,żeby tylko żaden grad ich nie zbił,rano będę je podlewać ,bo wieczór mam dość komarów,chcą mnie zjeść ,chociaż mają co ,ale ich nie znoszę i nie będą się nade mną pastwić .

Martusiu,dwie azalie mam takie późne i zawsze kwitną z piwoniami ,po azaliach to tawułka o białych kwiatach ,a nazwa kaliny się zgubiła,mam ją od 2 lat i w tym roku fajnie zakwitła ,róży bezkolcowej nazwę odpiszę jutro z etykiety ,pozdrawiam ;:168

Anetko,witaj i spaceruj ,życzę miłej podróży ,pasję oprócz ogrodowania masz cudną zwiedzaj i oglądaj świat bo warto,pozdrawiam ;:168

Marysiu,ja też jestem inna w te upały ,i tak powoli coś robię albo zwiewam do domu ,albo załatwiam służbowe sprawy ,dzisiaj też byłam w biurze rachunkowym bo ZUS y do płacenia ,wieczorem miałam podlewać ,ale przełożyłam do rana bo tak boję sie moich komarów ,wodę w studni jeszcze mam ,ale ile to nie widać,piwonie i nowe już zakwitły ,ja też nie nadążam z fotografowaniem ,ale staram się ,bo chociaż w zimie można na dłużej się przy nich zatrzymać .czy chodzi Ci o tego małego irysa ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Basiu,kocham moje piwonie ,pozdrawiam ;:168

Joasiu,jutro zobaczę na etykiecie jak nazywa sie ta róża bezkolcowa ,to róża dzięki której Sherlock Holmes odkrył swoją zagadkę ,pozdrawiam ;:168

Iwonko,jutro podam nazwę tej róży ,bo jest etykieta tylko muszę dać nura pod nią ,pachnie cudownie i powtarza kwitnienie ,upały już przesadzają ,ale co my możemy ;:185 ,pozdrawiam ;:168

Bożenko,ja jeszcze w ogóle nie byłam w lesie ,nie mam czasu ,a pogoda temu nie sprzyja i chmary komarów też nie ,ale jakoś dziwne ,ze sa grzyby jak taka susza ,chyba ,że te majowe deszcze tak nawodniły las i grzybnię,pozdrawiam ;:168

Ewciu,u mnie wszystko kwitnie ,kwiatów w ogrodzie miliony ,upały powodują ,że do ogrodu idzie zrobić sie tylko zdjęcie ,bo co innego nie można ,najważniejsze ,że pomidorki mam posadzone ,a teraz z pielęgnacją będzie tylko lepiej ,tak myślę ,ale miałam wielki problem z zakończeniem sadzenia ,zdawało się ,że nie dam temu rady przez ten gorąc i komary i muchy duże gryzące ,ale jakoś umordowałam tą robotę i taką mam ulgę ,żeby teraz jakiś grad nic mi nie zepsuł ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapachów i kolorów ciąg dalszy z mojego ogrodu,zapraszam ,chyba nigdy wcześniej ogród tak nie pachniał ,może to powoduje taka ilość kwiatów ,wczoraj zrywałam płatki róż na Boże Ciało ,bo mnie poproszono a ja chętnie dzielę się nimi,tym bardziej ,że ilości są olbrzymie .

Charles White
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cheddar end Gold
Obrazek

Peregrina
Obrazek

Obrazek

Obrazek

proszę się poczęstować
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cheddar end Gold
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Catharina Fontin
Obrazek

Gayborder June
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/URL

Festiva Maxima
[url=https://www.fotosik.pl/zdjecie/04969dc6fcc81692]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Whitley May
Obrazek

Obrazek

Nippon Parade
Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Martuś królowo piwoniowa ;:108
cudne te wszystkie twoje piwonie. ;:180
Na tych zdjęciach przed makiem to rutewka ?
Ale duza i piękna ;:215
Roze te piekne i ten ptaszek co ich pilnuje :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu nareszcie upał zelżał ...niby parę stopni, ale daje się żyć i coś robić. No to kręcę się cały dzień i coś popycham do przodu. Z wyjątkiem plewienia, bo gleba twarda jak beton ;:222
Piwonie prześliczne, ale i róże cudowne...aż czuć zapach :uszy
Rutewki już u mnie przekwitły, a u Ciebie w pełni rozkwitu :D Widzę piękny wytwór z Kalwarii ;:215 I cudny bukiet jaki różnorodny ;:63 Pozdrawiam ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”