Gymnocalycium calochlorum JO 207 super!

- bardzo delikatny kolor kwiatuszków u "lidera" rozpoczynającego sezon kwitnieńAileen pisze:DziękujęKwiatowy sezon, jak już pisałam, rozpoczął ten mały kaktus.
Gymnocalycium bruchii
![]()
- przybyło troche pracy z posadzeniem i doglądaniem ciekawychAileen pisze:A teraz nowości, / ... /
Oto co stało się z uszamibarbra13 pisze:Jak tam uszy, rozwinęły się?
Może kilka ciekawych zapowiedziD-avi-D pisze:Masz nam coś do pokazania jeszcze......
Rośliny z tego kręgu mogą się podobać, zarówno duże białe kwiaty jak i korpusy, jeśli jednak chodzi o korpusy, to podobają mi się bardziej Gymnocalycium chubutensehen_s pisze:Gymnocalycium chubutense JPR 24/61 i Gymnocalycium gibbosum var. nobile ze swoimi białymi kwiatami robią na mnie ogromne wrażenie
ejacek pisze:mi podobają się 3 pierwsze fotki poczciwego baldianum
Póki co taka jedyna odlotowa kępa u mniecactus habitat pisze:Epicka kępa G. baldianum
Troszkę kolor traci na intensywności, widać to na niektórych płatkach, ale nie aż tak, jak na drugim gymnolu (czwarta fotka poniżej "epickiej kępy"barbra13 pisze:Piękny kolor mają te G.baldianum z pierwszych zdjęć. Barwy płowieją z czasem, czy raczej pozostają takie intensywne?