Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Piękna róża , hosty ;:167
moja naparstnica w podobnym stadium ;:173
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,jestem ,czytam ,ale nie otwierają mi sie zdjęcia ,no cóż muszę jeszcze wrócić jutro ,może sie poprawi bo ogród pewnie cudnie kwitnie i czytam ,że masz zdjęcie z wnuczkami i basenik gotowy do kąpania ,to może i ja się popluskam ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miły widok na upalne dni u Ciebie Iwonko .. basen wody dla ochłody !Super sprawa! ;:138 Ogród tonie w roślinach i różnorodności kwitnień , ;:3 przyświeca ... chwilo trwaj! :D :heja

Miłego dnia! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Upał daje się we znaki, w Zchodniopomorskim chyba najwiekszy na ten czas, ufffff, tylko woda nas ratuje ;:108 mam wolne, wiec pakuję swoją szanowną i na działeczkę do basenu :tan
Maryniu miłego dnia ;:196
Martusiu coś z fotosikiem nie tak chyba, mam nadzieję, że już oglądałaś zdjęcia :wit
Aniu dziękuję ;:196
Elu u nas 3 dziewczynki i 3 chłopaków, to na razie, bo kolejny chyba chłopak w drodze ;:167
Stasiu, no tak czasem bywa, nie mogłam ja, więc może jej się uda ;:215
Upały, a roslinki się cieszą, bo wode dostają i jest im chyba dobrze ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko u Ciebie lato w pełni! Basen chłodzi a róże cieszą oczy. Nie wspomnę o dziewczynkach które już się cieszę na kąpiel na działce :D Pozdrawiam! :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu o tak, ostatnie dni to lato w pełni i w roslinach i w pogodzie, basen już był w użyciu oczywiście, bo gorąco niemiłosiernie, z tego co czytałam to Szczecin był najgorętszym miastem w Europie dzisiaj.
Pojechałam więc raniutko na działeczkę, podlałam to co już posadzone, wymoczyłam się w basenie i do domciu czekać na kolejne roślinki, które miały dojechać. Zajechałam do domciu i pierwsze co, to zdjęcia z telefonu chciałam zgrać, a tu zonk ;:oj , telefon na działce został, oj to chyba z tego upału już nie myślałam co robię jak się pakowałam do domu ;:223 , no ale wsiadłam z powrotem do samochodu i na działkę po telefon, ale przy okazji zabrałam roslinki, które właśnie dojechały, mam nadzieję, że to już ostatnie zamówienie w tym roku ;:306 , nie no sama nie wierzę w to co piszę ;:306
Wieczorkiem dotarły do nas burze i deszcz, oj przydał się ten deszczyk, a burza była piękna, no taka jestem, uwielbiam burzę ;:oj
Nie wszystko jeszcze posadzone, bo trzeba znaleźć miejsce, a z tym u mnie ciężko ;:306 , ale co tam, kolanami dopcham i będzie rosło :tan
Przyszło dziś parę pięknych floksów, dostałam w gratisie rabarbar dłoniasty, w gratisie bo zjadły go ślimaki i jest malutki, ale już pięknie odbija, świecznica grubopędowa
, te słynne "oczy lalki", mięta górska, sadziec błękitny, izotoma, ciekawa roślina okrywowa i pierwiosnek wianuszkowaty, jak ja się cieszę :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na działeczce cudowne kwitnienia ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i choinka zaczyna kwitnąć ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne kwitnienia Iwonko ;:63 ;:63
Twoje maki as Cyba bardziej czerwone.a moje pomarańczowe .
Czy dobrze wodze , parzydłu rośnie ci na słońcu ?
I nie przypala ci go ??
A co to jest na 1 i 2 zdjeciu pod lilia wodna ??
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, ja też bardzo lubię burze, szczególnie w nocy, gdy tak pięknie się błyska, a zygzaki błyskawic mają takie różniste kształty. ;:303 ;:303
Pięknie kwitnie Twoja działeczka ;:333 i jest tak wspaniale zapełniona ;:63 , że mocno będziesz musiała zaprzeć się piętami, by docisnąć kolanami kolejne nowości. ;:108 Powodzenia. ;:196
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Iwonko ogród coraz bardziej pięknieje i zakupy roślinne ;:oj
pozdrawiam ciepło z trasy na Francje - objazdówki Strasbourg, Colmar, Chato Koninbourg :heja
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Iwonko , możemy sobie przybić piątkę , bo ja też uwielbiam burzę .Znowu dosadziłaś same śliczności , najbardziej ciekawa jestem rabarbaru dłoniastego i jego gabarytów bo malutki to on nie jest .Jak tak dalej będzie z pogodą to kto wie czy nie zaczniemy sadzić mandarynek ;:306 . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko super zakupy, zawsze coś wyszukasz ciekawego, ciekawa jestem floksów bo ja jak widzę gdzieś to już głupieję czy takie mam czy są inne, bo parę razy kupiłam takiego samego. Na targu nie ma nazw odmian tylko oczami się kupuje. Zaś kupowane karpy często nie wychodzą ;:223 Miętę górską dostałam ale jeszcze rośnie w doniczce...miejsca jej szukam :;230 a tych oczów lalki to Ty już nie miałaś? :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Patrząc na Twój kolorowy busz, to rzeczywiście będziesz musiała nowe nabytki upychać kolankiem ;:306 To ja w porównaniu z Tobą, mam miejsca a miejsca ;:oj To jak to się dzieje, że go nie widzę? Potem tak wszystko zarasta, że niektóre rośliny nawet nie dają rady zakwitnąć. Rabarbar dłoniasty jest przecudny, ale i ogromny ;:108 Bardzo mi się podoba, ale taki gigant to nawet dopchnięty kolanem do mnie nie wejdzie.
Klub Miłośników Burz rozrasta się błyskawicznie, zapisuję się i ja, bo uwielbiam burze :tan
Ciekawa jestem jak wygląda Twoja działeczka po ulewie ale w tym celu zajrzę wieczorkirm. Miłego pobytu na łonie natury ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Iwonko wypoczynek na działeczce ,piękna sprawa a jeszcze mając taki asortyment roślin to już bajka :tan ,tyle nowości poznaje dzięki forum ,że nawet nie miałam pojęcia o ich istnieniu ;:124 ale gdzie Ty to pomiescisz jezeli nie widać nawet skrawka ziemii ;:224 .Pozdrawiam serdecznie i miłego wypoczynku ,bo podobno upały znowu nadchodzą ;:168
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Dołączam do klubu, bo również kocham burze i to rozświetlone błyskawicami niebo, czasem nabroją ale częściej chlusną życiodajną wodą. ;:108
Gdzie Ty znajdujesz, te wszystkie mało znane roślinki, że już o miejscu na nie nie wspomnę. ;:111
Dzieci zadowolone, gdy jest się gdzie popluskać i ochłodzić przy takich afrykańskich temperaturach a basen macie ogromny. ;:215
Właśnie słucham o karambolu pod Szczecinem, mam nadzieję że u Was wszystko o key i nawet nie byliście w pobliżu. ;:202
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko, bardzo fajnie wygląda ta czerwona róża na tle niebieskiego basenu.
Oczy lalki - pierwsze słyszę, ale już sobie popatrzyłam co to za roślina.
Kolorowo niech będzie tak do listopada ;:215
Pozdrawiam. ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”