Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Nie popadaj w kompleksy , bo masz mały i śliczny ogród. Jest w nim wszystko Piękne i rzadkie rośliny, owadów ( nazwanych przez Ciebie ) nie wspomne :wink: :D Moja glicynia jako tako, ale Gizelka na drzewie ucierpiała i nie jest już taka, ale odbija :D :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zaglądam , i ??
Pozdrowki zostawiam :)
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Jadziu wiem,że jesteś bardzo zapracowana ale włóż jakieś foteczki, tyle masz pięknych i niespotykanych roślin ;:180 ;:180 Pozdrówka ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dziewczyny kochane przepraszam za nieobecność ;:196 ;:196 ,ale teraz dzień powinien mieć 48 godzin, a nie 24 .Przyjechała moja mama więc sami rozumiecie ,ze inaczej sobie ne da, a do tego jeszcze Amelka. Cieszę sie ,ze zaglądacie po mimo ,ze ja sie nie odzywam .Mszycory szaleją w tym roku jak opętane, nie ma dla nich mocnych nawet larwy biedronek i inne owady nie dają im rady .Wczoraj przyuważyłam na pergoli ptaszka ,ale zza pąków i liści nie widziałam co to za jaki też pomagał w tępieniu mszyc z Elżbietki i Parnik Liptov. Kwitnie większość róż, a Angela zaczyna festiwal różany jest zapaczkowana na maxa ojjj to bedzie widok ;:167 Pergola z LO obsypana kwieciem, za chwilkę zacznie na drugiej pergoli kwitnać Alpenfee, a na trzeciej Elżbietka z Parnik Liptov który ma w tym roku zatrzęsienie pąków ;:167 ;:167 Taki gość też przychodzi posilać sie do pojemnika z jedzeniem dla Zuzi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KRYSIU kochanie czasu ostatnio brakuje i to bardzo wieczorem padam jak kawka .Jakie ja tam mam niespotykane rosliny nic nadzwyczajnego .U mnie dopiero wyłazi serduszka Valentine gdy u innych dawno przekwitła. Mszyce dają w tym roku popalić i chyba zacznę tępić mrowiska, bo to niemożliwe co się dzieje, albo mrówkojada zatrudnię :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ANIU
Ty po mimo nawału pracy masz czas na wszystko jestem pełna podziwu,mnie zaś czas ucieka w zastraszającym tempie .Siedząc w ogródku wciąż poluje na Fruczaka ale on gdzieś wybył nawet motyli jest mało w tym roku a przecież w ubiegłym było ich zatrzęsienie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KAROLCIA Gizelka szybko nadgoni straty .Nie popadam w kompleksy ale ślimaki i mszyce dają w tym roku do wiwatu za wszystkie lata ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

AGUSIU wciąż rozmyślam nad tą chemia, ale na razie ślimorowy armagedon przycichł ,chociaż wczoraj postawiłam po południu doniczkę z podrośniętymi sadzonkami ogórków a dzisiaj rano patrzę a taki muszelkowy trochę podgryzł im liście .Jednak gdyby to był bezdomny ogórki by zniknęły z powierzchni ziemi.Bariera z granulek jeszcze w dodatku w warzywniku to zabójstwo samego siebie NIESTETY .Dzisiaj zostawiłam je na stole, a resztę nakryłam butelkami ,bo szyby już zbyt dolegają do liści .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

DAYSY oczywiście bezdomne niszczę nie mam dla nich pobłażania nawet jeże nie dają im rady .Czekam z niecierpliwością na ten pierwszy kwiat Princesski .Oczywiście pan Novalis jeszcze w pąkach i trochę na niego poczekam Aphrodite za to zbiera się już do kwitnienia jednak w ubiegłym roku miała więcej pąków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ED04 witam kolejnego wielbiciela LO. Moja jest patyczkowa tym bardziej cieszy mnie ,że wyrosła na cudną pannicę .Aksamitki na razie są nietykane ale jeszcze są małe

Obrazek

Obrazek

Obrazek

IWONKO oczywiście nie wszystkie zjedzone im chyba jedna odmiana zasmakowała .Zobaczymy co pozostanie bo jak nie zaraza to ślimory zawsze cos ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KASIU w ogródku roznoszą się różne zapachy zza ogródka również bo w tej chwili kwitna akacje a te dopiero rozsiewaja cudowny zapach ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

JOASIU jeszcze nie wszystkie róże zaczęły kwitnąć, ale spieszą sie niemożliwe jedna przed drugą

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TERENIU ciekawe czy będziesz zachwycona kwiatem Elżbietki jego zapachem budową .Fajnie taki relaks po ciężkiej pracy
.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

BASIU wszystko zaczyna szaleć ale ziemia przez te parę upalnych dni znów sucha.Jak nie popada to rano trzeba wyciagnać sprzęt podlewający

Obrazek

Obrazek

Obrazek

IWONKO piwonia nadal trzyma cudnie kwiaty, a rośnie sobie przed ogródkiem .Jednak tam jest trochę gliny i to jej odpowiada. Hortensje po tych deszczach wystrzeliły z kwiatami teraz muszę zadbać by je utrzymały.Jutro też bedziemy rano podlewać z Amelką o ile nie spadnie deszcz a raczej nie przyjdzie burza bo ja zapowiadali

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro jak znajdę czas to zajrzę co u Was słychać, bo teraz już spadam w objęcia MORFEUSZA ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Jadziu piękna masa kwitnień u Ciebie, piwonia pastel splendor cudowna, ja u siebie jej nie posiadam, róże co jedna to ładniejsza ;:108 widzę, że nawet Amelka rozkoszuje się zapachami :) Z mszycami u mnie to samo, niestety rządzą się na całego, chyba pogoda im sprzyja.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu ale Amelka wyrosła, pannica i miłośniczka ogrodu po babci.
Ms Lincoln w objęciach super ujęcie.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

JAKUCH pisze: Angela zaczyna festiwal różany jest zapaczkowana na maxa ojjj to bedzie widok
Powiem ci Jadziu, że u mnie tak samo :) Możesz zobaczyć jej pąki na fotce, którą wstawiłem u siebie i powiem przy okazji że tak samo mocno zapączkowana jest elmshorn
Miłego dnia życzę i radosnych chwil na ogrodzie, z mamą i Amelką ;:168
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu sezon różany otwarty i to jak ... ;:138
Jakoś tak szybko wszystko rozkwita , a tym bardziej jak ma sporą dawkę wody bo u nas sucho i mimo okresu deszczowego niewiele wody dostaliśmy.
Walka ze ślimakami nie ma końca i zamiast tylko radosnych chwil na widok pięknych kwitnień sa też rozgoryczenia bo jednego dnia sadzisz pomidory a drugiego już ich nie ma ;:145
Chemię stosuję ostrożnie ale ze ślimakami walczę niebieskimi granulkami. Wcześniej ktoś pisał o takim wysypanym pasie wokół rabaty. U mnie tak mąż zabezpiecza ogórki bo w ub roku 3 razy siane więc tym razem przegrywają... oby tak dalej .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, Elżbietka choć jeszcze bardzo malusia to wypściła już jednego pąka na czubku. Znaczy się, że chyba najspokojniejsze miejsce w moim ogrodzie jej bardzo spasowało.
Róże u Ciebie pięknie kwitną.
Cieszę się, że się dałam w nie wkręcić. ;:196
Dzisiaj wieczorkiem zawitał u mnie Fruczak, delektował się firletką smółkową, którą mam od Ciebie. ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu :wit
Czym ty karmisz te swoje róże, ze takie cudne, duże, obficie ukwiecone i tak dużo ich juz kwitnie. ;:180
I jarzmianka nawet juz kwitnie.
Rodki piękne.Bardzo, bardzo podobaj mi się te kadry z szerszej perspektywy ogrodu.Widać jaki pienny, dojrzały i wyjątkowy masz ten woj cudny ogród. ;:433 ;:433
Dobrego Dnia ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Mama sama przyjechała :?: :shock:
Masz na prawdę różany splendor w ogrodzie.
Tworzą w ogrodzie atmosferę iście baśniową.
Nie sposób opisać ich urody. To tak ,jak by lato już zawitało do Ciebie.
U nas róże w pączkach.
Zdjęcie dziewczynki z różą piękne. ;:138
Fajnie mieć taką pomocnicę :)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Och Jadziu jaki piękny pokaz robią Twoje różyczki ;:oj , co jedna to piękniejsza baletnica, a Amelka z noskiem w różyczce ;:167
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Jadziu, piękności różane cieszą oczy i nos, piwonie też masz cudne! Moje cieszą kwiatami tylko do południa, a potem burza z ulewą, a rano upał i płatki zaraz brązowe, aż żal! Dzisiaj już do wieczora było ładnie i nie wytrzymało, właśnie przechodzi burza z ulewnym deszczem i wichurą w dodatku! Już wolałabym suszę! W tamtym roku deszczu u nas nie było przez 3 miesiące i wszystko pięknie rosło i kwitło!
Jadziu, ta pajęcznica jest podobna do kamasjii. Może cebule nie dały rady przebić się przez jej kłącza, albo były chore i zgniły?
Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Same różane piękności u Ciebie ;:oj Chociaż tutaj się nimi pozachwycam, bo moje jeszcze zamknięte w pąkach. Ale już mają ochotę pokazać się światu, bo coraz więcej kolorku w nich widać. Moje-Twoje Oczęta jakoś nie mogą się rozbujać. Mimo iż co roku troszkę ich przybywa, to jednak ciągle są maleńkie.
Też się ciągle wzbraniam przed niebieskimi granulkami, ale nie wiem czy się jednak nie złamię, bo jeżówki i dalie w tym roku wyjątkowo ślimorom smakują. Samo zbieranie już nie wystarcza, jedna dalia jest zjedzona prawie w całości.
Pozdrowionka ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Elżbietka bardzo ładny układ płatków w moim typie a doktorek pokaźny krzaczek a LO ;:oj .Fresje bardzo lubię tę róże za to że , tak obficie i długo kwitnie. Przypomniałaś mi o niej i chyba zaproszę ją jeszcze do siebie. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”