Moje zielone zakręcenie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje zielone zakręcenie cz.II

Post »

Julciu czyli te pszczółki nie muszę brać do domu i do lodówki? Przetrwają zimę w altanie?
U mnie mszyce obsiadły liście ciemiernika...pierwszy raz w życiu! Będzie dużo miodu spadziowego :D
Róże powoli zaczynają, ale pąków jest mnóstwo mimo że niektóre zostały podcięte i podziurkowane.
Wykopałam już psie zęby i suszę, ale teraz czerwony kuklik kwitnie więc trzymaj miejsce ;:215
Miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu pszczółek nie zabieram nigdy do domu do lodówki ,tylko późna jesienią chowam by nie zamakały na deszczu i mrozie.
zabezpieczam tylko przed myszami. Nawet kokonów nie wyciągam do czyszczenia jak zalecają tylko rurki w całości wynoszę na miejsce i dokładam świeżych trzcinek.
Jeszcze kwitną kukliki ;:oj już zapomniałam, wczoraj czyściłam je z suchulców po kwiatach. Pięknie się rozrasta żółty, za to zwisły tylko wegetuje prawie nic nie przyrósł, muszę go przesadzić może miejsce mu nie odpowiada, ma miejsce bardziej słoneczne od pozostałych.
U mnie zaczynają dojrzewać czereśnie, ale mało apetyczne oblepione spadzią , smakują za to szpakom ;:219
Weekend znów zapełniony Bianka ma 2 latka i będzie grilowanie, tym razem u córki. Byle pogoda dopisała bo dziś chmury,szkoda tylko ze bez deszczu,na szczęście jest dziś chłodniej teraz jakieś17 stopni ma wzrosnąć do 25 a to akurat jak lubię.
Miejsce ;:218 no mam jeszcze trawnik :;230 juz wiem gdzie likwidować.
Lucynko tez lubię słoneczko i jak jest jasno ,lepiej wtedy funkcjonuję ale ostatnie upały po 40 stopni w słońcu i 32-34 w cieniu to trochę za dużo.Zeby choć troszkę wilgoci,jakiś deszczyk lub spokojna burza taka normalna letnia a nie jakiś kataklizm.
Bardzo bym chciała tak zanocować na działce,ale sama się boję ,a mąż jak już na noc to na ryby :?
Lucynko u mnie już znów susza ,ostatnio niby popadało leciutko zebrałam jedną beczkę deszczówki ale juz zużyta ;:222
Ciągle czekam na deszcz.Niby ostrzeżenia dla wielkopolski są od wczoraj ale deszczu jak nie było tak nie ma.Dziś mam wreszcie troszkę chmur i lekko chłodniej i to by było na tyle ;:223
Radości na działce nie zabraknie, trampolina stoi,huśtawki dyndają, piaskownica działa, basen wodą napełniony wiec dzieciaki ciągną rodziców ;:224 zawsze to lepiej niż na ogólnym placu zabaw na dusznym blokowisku.
Wam również miłego weekendu ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu dla Bianeczki dużo zdrówka i samych przyjemności w jej życiu ;:167
ten czerwony kuklik kwitnie najpóźniej więc dobrze, że kwitną w różnym terminie. Mój zwisły jest w jednym miejscu i nie wegetuje ale bez szaleństwa :D
Na razie pogoda się kisi ale ja i tak wyjdę dopiero po obiedzie na dłużej, niby w prognozie jest po południu burza ale zobaczymy!
Miłej zabawy, bo jak nie u Ciebie to będziesz Gościem ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Sto lat dla Bianki ;:23 ;:114
U nas dziś też chłodno,wieje. Popołudniu jadę na działkę, podlać i posadzić nowe nabytki - ale w donice ;)

Miłego dnia :wit
Pozdrawiam - Justyna
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Duż o zdrówka dla wnusi ;:167 ,chyba wszystkie dzieci lubia zabawe w błotku,nowy domek dla murarek piekny ,moje trzcinki juz w całości zapełnione a jeszcze latają no nic poleca do sąsiadki ,która postawiła domek obok mojej działki.Julcia ja nigdy nie ruszam murarek z ich domku,zostaja tak do następnej wiosny i nic sie nie dzieje,myslisz ,że powinnam je chować?Tylko gdzie jak nie mam altanki tylko wiate do posiedzenia ;:223 .Twije róże wyglądają na bardzo zdrowe mają zdrowe liście,moje po tych przymrozkach ucierpiały mimo profilaktycznego oprysku i podejrzewam ,ze Lagune strace ;:145 .
Pozdrawiam serdeczniei życzę samych przyjemnych chwil na działeczce w towarzystwie wnuków ;:168
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za życzenia w imieniu Bianeczki.
Marysiu u mnie juz pomału lato. Dojrzewają czeresnie pamietam ze lubisz.
Obrazek
Justynko tez codziennie podlewam ,złoszczę sie ze w tym czasie powinnam coś przyciac czy powiązać
Tenciu u mnie nie bylo chodow tylko ochłodzenie które różom wcale ne zszkodzilo, zaczyna sie za to pojawiać czarna plamistość,może po części może to moja wina bo nie zawsze pilnuję by nie moczyć liści .
Murarki chowam tylko dlatego ze mam w miejscu niezbyt osłonietym przed jesienna pluchą. Miejsce od północnego zachodu najbardziej narażone na zacinajacy deszcz i uszkodzenia.
Szybko pokażę co teraz kwitnie zanim zdjecia straca aktualność
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu faktycznie lato! :D Uwielbiam czereśnie, ale mam tylko na starym drzewie trochę. Na młodszych gdzie są lepsze czereśnie parę sztuk :wink: Pod Twoim drzewem siedziałabym godzinami ;:306 na działkach była ta zaleta, że zapylacze były z wszystkich stron i drzewa super owocowały.
Julciu chłodu i podlewania delikatnego z góry, bo upał aż dech zapiera ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Julcia u Ciebie lato można by rzec na całego hehe kwiaty kwitną jak szalone ;:63 dzieciaczki się bawią na działce, jak babcia im takie atrakcje zapewnia ;:108 ale zawsze to inaczej niż jakby miały siedzieć w domku :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Juleczko, mam nadzieję, że już podlało Twoją działeczkę. ;:218 Wszystkie kwiatki pięknie się prezentują, ;:333 różyczki takie zdrowe ;:303 , dużo kwitnień, ;:215 a dzieciaczki takie szczęśliwe dzięki zabawom na świeżym powietrzu w objęciach zdrowej natury. ;:138 ;:138 ;:138
Zdrówka i pogody zgodnej z życzeniem. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu deszczu pragnę nieustannie , ale nie ma ;:174 chyba okolica taka bo nawet patrząc na radary pogodowe największe ulewy rozstępują się na boki leje w okolicy a u nas sucho.Nic nie poradzę ,tylko taniec z wężem zostaje.
Czereśnie jak zjawa pojawiły się i znikły ,ugotowane na drzewie, zjedzone przez ptaki tylko bałagan pod drzewem został :;230
no ale te skrzydlate tez chcą jeść, nie żałuję im bo w tym roku były nadziewane białkiem :lol:
Upał u mnie straszliwy, woda w basenie 32 stopnie nie daje ochłody, ale dzieciaki mogą siedzieć do woli, bez strachu o podziębienie wrecz dolewamy lodowatej wody z wodociągu.
Mariuszu głównie ze względu na dzieciaki połowa trawnika zagospodarowana do ich potrzeb, inaczej już by rosły kwiatki. :D
Piaskownica, trampolina ,basen, huśtawka i drewniany domek, który budują chłopcy już drugi sezon miejsce zajmują , ale musi być bo inaczej siedzieli by przed TV lub w tabletach/telefonach. A tak cała czwórka ma co robić. Na razie wyjcie na działkę to atrakcja jak długo nie wiem wiec niech korzystają do woli tym bardziej ze jest co poskubać , maliny ,agrest,czereśnie ,jagody kamczackie,truskawki, poziomki za moment wiśnie i borówki. Z warzyw mają groszek cukrowy, marchewki, kalarepki i za chwilkę ogórki i pomidory. Nic nie pryskane nawozy tylko naturalne,kleszczy nie ma, do ulicy daleko, po alejkach szkolą jazdę rowerami wiec mają raj.Jest więcej dzieci na sąsiednich działkach wiec jak pada hasło naleśniki to smażę kilkadziesiąt ;:306 na szczęście mam butle z gazem to wystawiam przed altanę i porywają prosto z patelni.
Lucynkoo deszczu nadal marzę. Upały dają się we znaki. Wczoraj wreszcie zagrzmiało całe dwa razy, spadło kilka kropli deszczu, który nie zdążył zmoczyć nagrzanego ganku przed altaną za to duchota dwa razy gorsza od suchego upału. Dziś nadal gorąco.
Mam za to sporo zdjęć tylko wstawiać nie ma kiedy.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 27 cze 2019, o 10:48 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 27 cze 2019, o 10:55 --

Obrazek
Pogody przyjaznej dla nas i naszych roslinek ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu dobrze że nie dajesz roślinom wyschnąć, bo szkoda byłoby ;:63 Pięknie wszystko wygląda i zdrowo!
U mnie też czereśnie jak sen złoty przeminęły i też były nadziewane, szpaki się nimi z radością zajęły.
Moje porzeczki jeszcze potrzebują trochę czasu, ale wiesz mimo słońca i upału jakoś wszystko mało słodkie. Agrest dojrzał ale próbowałam i na razie nie podjadam. To samo borówki i poszły pod siatkę bo szpakom kolor wystarczy. U mnie zaczęło mocno wiać więc zmykam pocieszyć się ogrodem! Życzę podlewania z góry i radości z działeczki ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Julcia piękne kwitnienia :) Ale smaku mi narobiłaś, jak teraz będziesz naleśniczki smażyć to krzycz głośno żebym i ja usłyszał to przybiegnę hihi :) upały niestety nie odpuszczają i na deszcz się nie zanosi, no ale nic nie poradzimy :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”