Oaza Spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Oaza Spokoju

Post »

:wit Kochani od dwóch dni leje bez przerwy :( ale nie mżawka... leje jak z cebra, żal patrzeć na roślinki są takie umęczone. Chciałoby się coś popracować, nie ma jak mokro strasznie i do tego zimno, nie pamiętam tak zimnego i brzydkiego maja ;:185 Azalie rozwijają kolejne kwiaty ale co z tego deszcz je niszczy i opadają szybciej. Wieczorem rozmawiałam z koleżanką która wracała z Krakowa, mówiła,że przebłyski niebieskiego nieba po drodze widziała, mam nadzieję,że tak jak zapowiadają od jutra poprawa. Kończę dwutygodniwy urlop, więc chciałabym żeby choć jeszcze weekend był ;:3

Marysiu Te zdjęcia były dwa dni temu ze słonecznego popołudnia, na chwilę wtedy wyszło i poświeciło ;:3 a później tak jak pisałam wyżej, żal patrzeć na roślinki.O masz Barbulę wariegata super, on też mi się podoba. Muszę do Ciebie zaglądnąć co to za Azalię kupiłaś? Pozdrawiam serdecznie ;:196

Jadziu Chyba się będę uśmiechać bardzo szeroko, jesteś taka Kochana, że pomyślałaś o mnie ;:cm Azalie japońskie się jakoś trzymają, gorzej z wielkokwiatowymi, tym widzę kwiaty deszcz strąca, nie wiem czy będzie co oglądać, mam ich co prawda tylko cztery sztuki,ale szkoda mi każdego kwiatka :( Wyszłam na zbiór ślimaków i jakoś ich mało spotkałam chyba za zimno dla nich, ale jak się ociepli to znowu się pokażą te paskudy. Pozdrawiam serdecznie i ;:3 życzę.

Krysiu jak miło,że do mnie zawitałaś ;:196 Do Tel to taka pięknotka w tamtym roku miała tylko jeden pąk, w tym szykuje się więcej, oczywiście jeśli nie zgniją od nieustannych deszczy,które padają w moim rejonie ;:131 Uwielbiam kwitnące poduchy floksów szydlastych, mam dość sporo porozsadzanych po całym ogrodzie, już za moment będę je cięła. Pozdrawiam serdecznie ;:196

Kamilu dziękuję ;:196

Wiolu i u mnie bura szmata dwa dni wisi, okropność, z nudów wymalowałam dziś ścianę jednego z pokoi w domku, choć nie miałam w planach...Azalie japońskie pięknie kwitną i chciałoby się je trochę dłużej podziwiać,może jutro coś pogoda się poprawi, jak patrzyłam na prognozy to do wtorku, bez opadów :roll: a później znowu burze i ulewy, no cóz chyba tylko modły nam pomogą... Pozdrawiam serdecznie ;:196

Zachlapane zdjęcia o dziwo Azalie japońskie dość ładnie się prezentują, nawet irysy wysokie zaczynają swój pokaz są w dobrym miejscu pod balkonem to mają trochę mniej deszczu, bardzo mi się podobają falbanki, i chyba trochę zlikwiduję tych już rozrośniętych i wsadzę w to miejsce jakieś nowości :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ten zakątek jest teraz najładniejszy ;:167

Obrazek

W końcu jakiś pączek różany i u mnie :D

Obrazek

Miłego ogrodowania i ;:3 lub deszczowej pogody; to co kto potrzebuje :wit
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu, piękności różanecznikowo-azaliowe zachwycają ;:oj Myślałam, że azalie japońskie są wrażliwe na niskie temperatury. Czy u Ciebie zimują bez problemu, czy trzeba je mocno opatulać, żeby móc je podziwiać? Floksiki urocze, a łan irysów ;:215 Zakupy super! Głóg pięknie kwitnie, a Białobok w wiosennej szacie robi wrażenie!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu ;:196 moje Azalie japońskie dostają kapturek z agro na zimę,i siedzą tak zwykle do marca, zależy jakie są ciepłe dni na wiosnę, mniej się boję samych mrozów, ale groźniejsze są lodowate wiatry, które lubią u mnie wiać, a do tego nie mam jeszcze osłoniętego ogrodu, jakimś drzewostanem. Szkoda by było później żałować że się nie ogląda takich widoków:

Pozdrawiam ;:3 bo może w końcu zaświeci, jeszcze chmury na niebie ale cieplej się zrobiło, spadam do ogrodu :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, pogoda dopisała, w końcu udało się przyciąć bukszpany i niektóre iglaki,M mi dzielnie pomagał :D
Azalie wspaniały spektakl pokazują ;:215 chyba nie będę się rozpisywać,niech obrazki mówią same za siebie ;:170

Azaliowo i bylinowo ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Japońskie cuda ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Roseum Elegans zaczyna :tan
Obrazek

I inne
Obrazek

Może będzie fajny duet :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Milutkiej i ;:3 niedzieli :wit
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jejku Krysiu, ale też pięknie i kolorowo u Ciebie, azalie prezentują się wspaniale i kwitną bardzo obficie, musi być im dobrze u Ciebie :) Hosty też piękne, moje w tym roku jakieś takie osłabione niestety.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Mariuszu dziękuję bardzo,staram się jak mogę aby Azalijki mnie nie zawiodły, uwielbiam japonki, nawet trochę mam już własnych z rozmnożenia. Hosty wybujały bo deszczyk padał solidnie :D Pozdrawiam

Wstawiam moją pierwszą Piwonie i zmykam do pracy, pozdrawiam odwiedzających i życzę pogodnego dzionka :D

Anemoniflora

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Na pierwszym planie Azalia Rosenkopfchen ;:167

Obrazek

Acoma
Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Azali Schneeperle

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Red Charm

Obrazek

Obrazek

Bodziszki

Obrazek

Obrazek

i jeszcze w ogrodzie :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Roseum Elegans
Obrazek

Alfred

Obrazek
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ten kwitnący krzew na biało to azalia ?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Wow, jak pięknie, kolorowo u ciebie , śliczności ;:138 :) :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Krysiu,cudowności są w Twoim ogrodzie ,piękne nasadzenia ,pięknie dobrane do siebie ,wszystko razem pasuje do siebie i cieszy nasze oczy i nas ,bo kochamy nasze roślinki ,na pewno ogród i pięknie pachnie ,aż radość wrócić z pracy do takiego otoczenia , pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Krysiu zdradź jak dbasz o te swoje azaliowe piękności :) bo cieszą oko :) ogólnie masz dużo kwasolubnych, masz taką ziemię kwaśną w ogrodzie czy podsypujesz je :)
Piwonia śliczna ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu zachwycona jestem ta Twoja skarpą ;:167 przepięknie skomponowana! Aż tylu azalii nie posadzę ale o tej porze to przecudne krzewy, szkoda że tak krótko kwitną i np. nie powtarzają kwitnienia :wink:
Teraz pewnie zacznie się festiwal piwonii ;:168
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Ależ te różaneczniki mają raj u ciebie Krysiu ;:138
Przepiękny ogród ;:180
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Azalie mogłabym oglądać bez końca. Szkoda, że już w ogrodach tylko resztki.
Rabatę irysową tez masz wspaniałą, czuje się tam taką świetlistość i przestrzeń, nie umiem tego inaczej wyrazić, ale ten widok kojarzy mi się z błogim spokojem - może dlatego, że wybrałaś jasne, pastelowe barwy, z lekkim akcentem żótego, który je tylko podkreśla. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”