Elizabetko Tak moje irysy syberyjskie przesadzone z miesiąc temu nad staw kwitną już ładnie.
W końcu mogą się rozrastać do woli, nie szkodząc, nie zasłaniając inne rośliny .
A twoje juz dawno masz ??
Moje sa z podziału od siroty i w pierwszym roku mi zakwity.
Ja siałam łubiny dwukrotnie i tez mi nie wzeszły. Dopiero teraz dosalam mala sadzonkę od zasiadki.Moze juz zostaną w moim ogrodzie na stale.
danuta z-Danusiu Dziękuję

U mnie tak jest codziennie, słońce deszcz, chmury, to raz ciepło, raz chłodno, raz gorącu. i tak to przeplatanka majowa.
Nie wiem czy na tej kalinie pojawia się mszyca .Rośnie naturalnie.To może dobrze sobie radzi z tymi szkodnikami.I u mnie sobie poradzi.
Iwonko 0042Dziękuję.
O tak, Fiona nie raz zachowuje się jak Pani na włościach.Ale szybko oswoiła się z nowym terenem , biega jak to mój mąż mówi jak kasztanka..., i do lasku zagląda już ufniej.
Teren ogrodzony, także strachu nie ma.A zagląda jak my idziemy.a tak pilnuje się nas i domku.
I na drzewa nauczyła się troch wskoczyć.Bo na ogrodowej części dziewa male , obsadzone roślinami, to i nie miała gdzie wskakiwać.
A tak ćwiczy instynkt.

Orliki są różne i już się rozsewaja po ogrodzie. albo ja je przesadzam.
Dziękuję za pochwale mojej fotografii kropelkowej.
Hostusie
plocczanka-Lucynko Bardzo , bardzo dziękuje w imieniu mojego ogrodu i ozdób.Jeszcze mam kilka w głowie.Kiedyś może zawitają do ogrodu.
I za pochwale mojej fotografii ogrodowej .Wciąż jej się uczę.
Ignis05-Krysiu Dziękuję, dziek uje.Ogród, rośnie i z roku na rok się zmienia.a takie z roku na rok coś przesadzam i dosadzam, zmieniam,,,
Kalina jest wspaniała.Nie schnie calkowicie.To może będzie żyła.Oby.
Dziękuje w imieniu moich ozdób ogrodowych. Jeszcze pera w głowie jest.
Och,,,naturalne bukiety bardzo lubię.I cal czas je robię i na tarasie i na stoliku w ogrodzie.

hosta Reversed
marta64-Marciu Kwitnie jest sporo.ale to jest efekt ciągłego dosadzania i obserwacji swojego ogrodu.
Ślimaków nie ma.I niech tak zostanie.
Z fotografia to trzeba ciągle ćwiczyć i robić zdjecia i uczyć się nieustannie do zamierzonego celu

.
Sum Substance wielkie piękne liście wciaz rosną

War Paint
JAKUCH-Jadziu Milo mi czytac takie pozytywne i motywujące slowa pod adresem mojej fotografii kropelkowej od mistrzyni deszczowych kadrów.
Orliki bialo- czerwone kuplami kiedyś z kwiatem odkopane na ryneczku od pani. I fajnie rosną.
Jeszcze takie kosmiczne mam żółte.Tez kupione na ryneczku z kwiatem.
Hosta Second Wind

Od lewej Hosta Gray Cole ,Funkia Fragrant Bouquet i Paradise Glory
mar33-Marysiu ciesze się ogromnie,ze do mnie w końcu trafiłaś.
Ja tez mam zakręcenie.. i nie wszędzie a raczej nie do wszystkich zaprzyjaźnionych wątków zawsze zaglądam.
Dziękuję tez za pochwale mojej fotografii .Tej ciągle się uczę.Jak i w ogrodzie.
Tak sporo pracy włożyliśmy w uporządkowanie tego terenu.Ale teraz jest satysfakcja ze z tego chaszczowiska jest zielony teren.
staw wykopany świeży, i tez ogromnie cieszy,Chociaż z jeden strony jeszcze bajzel.
Oj tak po cichu myslalam,ze ta hosty Curly Fries bedzie ładniejszą.ale cos mi pachniało pomyłka , patrząc jak sie rozwija. .a jednak.Ale jest jakąś , co nie znam i nie mam. Ale fakt, wolałabym mieć ta , która kupowałam.
Dziękuję za pochwale mojej dekoracji ogrodowej.Oczywiscie wykorzystuj ile tylko chcesz.

Rusałka osetnik

motylek z bliższą buzia