Na starym po nowemu. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na starym po nowemu. 5.

Post »

Beatko ten rowerzysta to musiał być ogrodnikiem bo w gumiakach :;230 Super fotki z dnia Daysy tylko dzięki Tobie możemy je oglądać ,a dzięki Krysi Pisarzowice i Goczałkowice ;:180 Życzę Ci udanego, radosnego weekendu ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko,

śliczne masz te iryski. Ciekawa jestem, po jakim czasie tak ładnie kwitną. Moje oczywiście młodziutkie, ale cieszę się, pokazały chociaż jeden kwiat.
Ostatnio wyrywałam chwasty i natknęłam się na zakopanego przez wiewiórkę orzecha który ładnie wypuścił. Przesadziłam w inne miejsce, ale czy coś z tego będzie? Czy w taki sposób sadzi się orzecha, czy raczej szczepi, albo rozmnaża w inny sposób? Możesz mi podpowiedzieć?
Udaje ci się wykorzystać trochę więcej wolnego czasu w tym tygodniu na ogród?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko, fantastyczna wycieczka, niesamowite atrakcje grą świateł wypełnione. ;:138 ;:138
Iryski bardzo ładne. ;:215
Dobrego weekendu bez deszczu, a ze słoneczkiem na niebie życzę. ;:3 ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Beatko przebiegłam na skróty przez Twój ogród. :wink:
No, tak jak mówisz serduszkę już przerabiałam choć myślę, że w tym roku dała by radę. No cóż, może jeszcze kiedyś ją zaproszę do siebie.
A o dniach Daisy całkiem zapomniałam ;:14 W przyszłym roku zawczasu zapiszę a kalendarzu.
Cudnie u Ciebie a ta rabatka z żółtą tawułą przepiękna i w ogóle cudnie wiosennie, że aż się chce. ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu - i jakie wspomnienia po pobycie w Beskidach?
No wierzę, że lista ogrodowych chciejstw się powiekszyła, nie mogło być inaczej ;:215

Aniu - Minnie - wreszcie mamy wymarzoną pogodę ;:215
Dla tych irysów muszę zrobić odrębną rabatę, dlatego pytam czy je połaczyć w jedną całość, czy niekoniecznie.
Ale pewnie zadecyduję jak już je będe miała u siebie ;:306 Zdjęcia na pewno mi co nieco podpowiedzą. ;:196
A wyobraź sobie, że byłam pewna iż jesienia kupowałam w L. iryski żyłkowane. Jakież jest moje zaskoczenie, ze mam śliczniusie wysokie irysy, kwitną teraz. Ale to nie są bródkowe. Troszkę byłam neipoceiszona, że wiosną nie zobaczyłam tych żyłkowanych a teraz się cieszę, że mam takie jakie mam. ;:215

Jadziu - no nie wiem, może się kiedyś przyznam kto mi przyszedł na pierwszą myśl jak zobaczyłam tego rowerzystę w kosodrzewinie :;230
Jak wiesz oczęta mi zrobiły niespodziankę iż akwitły niespodziewanie pod moją nieobecność. Kwitną cudnie. Ależ mają wielikie te kwiaty! Przepiękna to róża. Lincoln i Arhur Bell też jest już w pełni kwitnienia. ;:167
Dobrego tygodnia ;:196

Paulinko - bardzo ładne są te Pumilki. Mi te fioletowe zakwitły w drugim roku, ale ten jasny zakwitł mi już w perwszym roku po posadzeniu, więc nie każą na siebie zbytnio czekać jak niektóre irysy. Liście mają zimozielone.
Na pewno cosik będzie z tego orzecha. Sprawa tylko z jakeigo to jest, czy będzie smaczne orzeszkowanie.
W pracy nadal totalne zakręcenie. W piątek byłam od 6-17 (już na miejscu). Dopiero dzisiaj coś więcej zrobiłam w ogrodzie. Dobrze, że mam tylko takie rośliny, które sobie świetnie radzą beze mnie. No może nie aż tak dobrze jak chwasty ;:306 , ale też nieźle. ;:215
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie ;:168

Lucynko - wreszcie mamy wymarzoną pogodę. Musiałam po nią pojechać aż do Wrocławia ;:108 Ważne, że dała się przywieźć w moje strony ;:215
Co roku jest świetnie w Pszczynie na Dniach Daisy, bardzo mi się podoba ten projekt.
Pogodnego tygodnia ;:196

Eluś - od razu sobie możesz zapisać datę kolejnej edycji Daisy. Zawsze w weekend, tydzień przed Dniem Matki.
Wreszcie się zrobiło ciepło i można się cieszyć kolorami późnej cudnej wiosny. Piwonie tuż tuż....
Te Tawuły miały być bardzo niskie, ale coś im te deszcze słuzyły i troszkę się rozbujały. Jak przekwitną to musze je koniecznie obniżyć.
Dobrego tygodnia ;:196

W miniony weekend byłam we Wrocławiu. Wciąż jestem pod wielkim wrażeniem Panoramy Racławickiej - coś cudownego.
A to fotka znad Odry

Obrazek

Piękna pogoda pozwoliła mi w drodze powrotnej, w niedzielę, pospacerować po Arboretum w Wojsławicach.
Dzięki Karoli wiedziałam, że jest tam pięknie ale nie przypuszczałam, że aż tak. Wspaniałe, klimatyczne miejsce, i ta przestrzeń! ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Starczyło jeszcze czasu na zameczek w Mosznej

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Piękna wycieczka.....aż chciałoby się tam być.
Pogoda ci dopisała. Rewelacja!
A zdjęcia przepiękne.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Cieszę się ,że byłaś w Wojsławicach ;:138 Nie dziwisz się teraz ,że je tak uwielbiam :) :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale fajny weekend miałaś. ;:215
Ja tylko kilka razy byłam we Wrocławiu.
A w tych innych miejscach nie byłam ,,,jeszcze :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu - no bardzo polecam taki wypad. W sumie nie mamy tam daleko, dobrze się jedzie.
Pogoda mnie mile bardzo zaskoczyła, przecież wyjeżdżałam z prawie zalenych dróg i ogrodów...
Jutro mają być jakieś grille ogrodowe, ciekawa jestm czy się załapię. Patrz - to wielka niewiadoma mimo takich znajomości ;:306 ;:196

Karolinko - a ja sie cieszę, ze tak pięknie o tym Arboretum zawsze piszesz.
W rzeczywistości jest tam jeszcze ciekawiej i piękniej niż można to opisać i obfocić. Ja jestem nadal pod wielkim wrażeniem.
Już teraz absolutnie się nie dziwię, ze tak lubisz tam spędzać czas, bo na prawdę warto. ;:168

Aniu - anabuko1 - bardzo się cieszę, że napisałaś, iż .... jeszcze tam nie byłaś. z naciskiem na "jeszcze nie" ;:215
Oj, waro, warto.
A mnie z tych co muuuszę to jeszcze został Hortulus. Potem już będę sobie wmawiać, że przecież wypadałoby jeszcze tu i tam zajjrzeć.
Trafiłam na bardzo kwitnące Wojsławice. ;:215

I kilka nieco aktualniejszych fotek z ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzisz Beatko...ode mnie wszędzie daleko.
Dlatego I nie byłam :roll:
Wojslawic zazdroszczę tak pozytywnie. :)

Piękne kwitnienia i Czosnki i irysy I tawuly ;:215
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Beaby pisze: byłam pewna iż jesienia kupowałam w L. iryski żyłkowane. Jakież jest moje zaskoczenie, ze mam śliczniusie wysokie irysy, kwitną teraz.
Miałem tak samo w ub.r. :;230 potem szukałem wytłumaczenia - to są cebulowe irysy holenderskie, więc ... jesienią jeszcze dokupiłem, ale posadziłem je późno bo te w gruncie jesienią wypuściły długie liście i bałem się że przemarzną. Nie przemarzły i kwitną, a te posadzone jesienią dopiero zaczynają tworzyć pąki u nasady.
Beatko, ty marzysz o Hortulusie - my tam byliśmy, a kiedyś w końcu zawitamy do Wojsławic, bo już przejeżdżaliśmy niedaleko, a ja byłem w Niemczy i jechałem obok tych ogrodów, ale wtedy jeszcze nie byłem ogrodnikiem i mnie to nie ciekawiło :(
Miłego dnia życzę.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Oczęta kwitnące, cudna rabatka z margaretkami i superowy wypad nie tylko do Wojsławic które Karola wciąż nam serwowała ,ale także kompleks zabytkowo zamkowy.Fajnie mieć taką kwitnącą niespodziankę, a juz myślałaś Beatko ,ze irysy nie zakwitły a to chyba pomylili etykietki Gipsówka Rosea cudnie ukwiecona a u ja kupiłam sobie białą też cudna posadziłam ja z Bletillami . ;:3 końca tygodnia ja ostatnio zapracowana na maxa i wciąż czasu brak ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Beatko, widzę, że zaliczyłaś wspaniałą wycieczkę. ;:215 Wrocław jest piękny. Znam to miasto sprzed ponad czterdziestu lat. Wówczas wcale nie zrobiło na mnie wrażenia. Natomiast przed jedenastu i pięciu laty zauroczyłam się Wrocławiem. Nie tylko nadodrzańskie widoki, ale też całe Stare Miasto i większość przepięknie odrestaurowanych ulic i zaułków. ;:303 ;:303
Wojsławice znam wyłącznie ze zdjęć, tym bardziej cieszę się, że miałaś możliwość zobaczyć to cudowne miejsce na żywo. ;:63
A i ogród masz kolorowy, kwitnący. ;:138 Pogoda dopisuje, będzie coraz piękniej. :tan
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - anabuko1 - mieszkasz w pięknej okolicy, i to na pewno rekompensuje to, że nie zawsze się chce gdzies indziej stamtąd wyrwać. ;:215
Wszystko fajnie teraz kwitnie, to fakt.
Taka większa ilość deszczu dała roślinom dobry start na ten sezon. Ja bym im tego sama nie zapewniła aż w takich ilościach.

Andrzejku, mi tak kiedyś od razu szybko wyrosły liście czosnków, też się bałam, że nie przetrwają zimy, ale też dały radę.
Cóż, trzeba będzie na jesieni posadzić te żyłkowane irysy ;:108
I ciekawa jestem, czy te wysokie pojawią się także w przyszłym roku.
No to w przyszłym roku końcem maja jesteście zapisani do Wojsławic - trzzba tam być jak kwitną różaneczniki, oj trzeba!

Jadziu - tym margaretkom specjalnie strzeliłam fotki bo poszły już do lamusa. Chyba tylko jedną zostawiłam, a tak to wszystko wyrwane. Za rok pewnie będzie ich znowu cała masa.
Wiem, że to iż mamy weekend nie ukoi to jeszcze Twojego zmęczenia, ale wygląda na to, że nie ma to jak na emeryturze - ...spokoik, ....luzik - czyli totalny brak czasu i za krótka doba ;:306 ;:196

Lucynko - no już od dawna się wybierałam do Wrocławia, wreszcie się udało i na pewno jeszcze powtórzę taki wypad bo mam mnóstwo tam do zobaczenia.
Wyobraź sobie, że dopiero w tym roku zatęskniłam za irysami bródkowymi, i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie o tej porze to dopeiro dzięki nim będzie kolorowo. ;:196

Pierwsza kwitnąca rutewka

Obrazek

i powojnik Ville de Lyon

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To prawda , okolica moja jest taka sielska. Ja mowie, mam swoje Mazury ;:108
kwitnąca rutewka śliczną.Ciekawa jestem jaka będzie moja.Pierwszy raz będzie kwitła.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”