Witajcie kochani
U mnie jak zawsze deszcz i deszcz potem jeden dzień pogody i zaś deszcz. Zapowiadają od piątku pogodę chciałabym, aby się sprawdziło. Po ostatnich ulewach pojechałam na działkę i poza zbitymi pięknymi piwoniami i ślimakami co wszystko zjadają oraz trawą, która urosła większych strat nie ma. Posadziłam więc pomidory, cukinie, dynie, arbuzy ale nie wszystkie tylko dwa te największe i posiałam ogórki, Oplewiłam w grządkach z kwiatami choć było ciężko bo mokro i ziemia się kleiła, a warzywnik zostawiłam bo za mokro. Teraz zaś pada, ale może jak obesknie w weekend trawa to trochę pokoszę.
Muszę się wam pochwalić zakupiłam sobie sadzonki irysków 3 niskie
Chery Garden
Ajax Tje Lees
Ice Cuup
oraz wysokie TB
Red Haded
Tennessee Gentleman'
'I Feel Lucky'
Got Milk
Silk And Honey
i inne wysokie
Storm- czarny
Bold Vision
Alpine
Beviderbreast
i jeden średni
Seasion Ticket
Mam taki plan, żeby od strony sąsiada wzdłuż płotu zasadzić irysy działka sąsiada jest nie uprawiana i przeznaczona do sprzedaży i tylko straszy. Ja nie będę patrzyła na tę trawę co rośnie tylko na iryski.
Kolejna sprawa jaką muszę się wam pochwalić to zostałam babcią w sobotę 5. 15, córka urodziła córeczkę Julię jest taka maleńka i kochana, że chciałoby się być przy niej cały czas. Teraz rośnie mała ogrodniczka
Zuzia dolane jest okropnie oprócz trawy nic nie chce rosnąć na porzeczkach i drzewach robi się mszyca, z którą już walczę i stoję z remontem w altanie, i o grillu, odpoczynku na działce też mogę zapomnieć, ale poza tym ok.
Iwonko W tym roku biednie z pogodą w tym czasie w zeszłym roku jadłam czereśnie obecnie zielone na drzewie i połowa z tego co w minionym roku. Wiosny nie było no może z 10 dni i to wszystko totalna klapa. mam nadzieje że choć lato ładne będzie.
Lucynko trzymaj kciuki może pogoda się zrobi od piątku bo tak zapowiadali, ale czy tak będzie kto wie
Pozdrawiam wszystkich życzę miłego dnia