Witajcie kochani
W kolejny przeplatany dzień słońcem i deszczem.
Hostusie rosna szybko

Hosta Yellow Polka Dot Bikini

Hosta War Paint króluje
Igala-Igus To Azalia wielkokwiatowa Feuerwerk ma cudne ognistoczerwone kwiaty z daleka widoczne w ogrodzie.
maniolek-Mariuszu ; Shire-Moniczko staw dopiero zaczyna żyć, bo żabki już są. rybki tez.
Wcześniej mnie rybki nie interesowały.A tearz jak mamy swój staw, to chce wiedzieć jakie rybki są w nim.
Moze i przechwaliłam Fionę,a może i nie.bo trawki w sumie cale.Moze jakieś zdzbla pogryzie sobie. chyba tak kot czyści zęby,
To Azalia wielkokwiatowa Feuerwerk.Jest cudna.A obok przy niej azalia Cecile.Tam rosną dwie azalie.
Kaiser jest dość wczesnym powojnikiem.Ale cudne ma te pełne kwiaty.
Iwonko0042 Bardzo dziękuje za pochwale moich zdjęć.
Moj bylinowy hibiskus rosnie w sumie na słonecznym miejscu.Mam dwa.Ten biały zawsze wcześniej startuje niż ten ciemnoczerwony.
Nic z nimi nie robię szczególnego.Na zimę tylko łopatkę ziemi na wierz rzucę i tyle.Na wiosnę rozsunę ziemie i tyle.
plocczanka-Lucynko Ogromnie mi jest przyjemnie czytać tak pozytywne słowa.
Staram sie pokazać moje rośliny lanie.Zasługują na to, bo tyle radości dają i m i wszystkim co na nie patrzą.
Rybki w stawie sa , czyli zycie jest.Jeszcze te karpie koi mi się marzą. Bio one pływają na gorze wody,są widoczne, i lanie wygladaja.
Hibiskusy bylinowe mam dwa.Ten biały zawsze wczesnej startuje niż ten ciemno-czerwony.
No właśnie, kotki to nie psy, do wody nie wskoczą. rybki sa bezpieczne.O twoja wędzone lubi rybki a moje tylko smażone.
Pogoda przeplatana, słońce deszcz, ..I w sumie już sporo tej wody,Mogłoby przestać. Dziękuje i tobie słonecznej pogody życzę
Olu2310Ola2310. Nie ma u ciebie bocianów ? Myślałam,ze w całej Polsce one są.Tutaj kilka gniazd jest.Ale te najblizsze, to zawsze mówimy,ze nasze.

U mnie łabędzie tez są.I żurawie, codziennie je słyszę. i dzięciol i inne ptaki, i porykiwania jeleni.Juz odróżniam odgłosy nawet.
Oj czasami na chwile, i w kąciku wypoczynkowym eis usiądzie, dobrze,ze jest.
Fiona całej trawki nie zjadła. jest jakby nie naruszona. to dobrze.
Tez się ciesze, ze staw dostał domowników.Maz na razie rybki dorzuca male.Jeszcze długo trzeba będzie czekać, aby sobie łowił na
na miejscu . Rybki muszą dobrze urosnąć
Hortensja Debolistna
pela11-Elu Moze masz racje. Mamy kąciki wypoczynkowe i nam wystarczy,ze są.ale czasami na chwile mniejsza czy większą usiądzie się

Ogrody tętnią życiem cały czas. dzid dwa razy deszczyk popadali.Ciągłe coś dopada. ale i słońce jest, to już lepiej.ale mogłoby chociaz parę dni nie padać. Azalie i rodki już kwitną. już widoczne sa ,dla mnie juz dawno jest pięknie w ogrodach.
Ignis05-Krysiu Ale to prawda, najczęściej w kąciku wypoczynkowym wypoczywa. Fiona.
Jak ciepło, sucho to chodzi po ogrodzie szwedzie.a jak pada to ma z nich super punkt obserwacyjny.
Moze do naszego stawu sąsiedzkie koty nie przyjdą. a zresztą nie tak larwo tam wylowic rybkę.
Amury i ja chciałam, bo juz sie zaczęły male zielone glony pojawiać,I bałam sie,żeby staw nie zarósł na zielono.
Ale są amurki i tołpygi i staw czysty.

O pompkę do oczka tez musimy zaistalowac.Jeszcze nie may.Ale wiemy o tym, bo sąsiad ja ma.
"W polskich warunkach amur traktowany jest jako atrakcja wędkarska, bądź kolokwialnie mówiąc żywa kosiarka, gdyż jako ryba roślinożerna często wykorzystywany jest do oczyszczania zarośniętych zbiorników. " Także pożyteczny to on jest. I o to chodziło
korzo_m-Dorotko No nieźle, nieźle.Ty gotujesz rybki ości wybierasz swoim kotkom.My smażymy, ości tez wybieramy.Jak dla dzieci. O tak , tak Fionka to arystokratka

Kąciki wypoczynkowe ma dwa. jeden na trasie a drugi na taki przenośny, na dworze.
Zycze i tobie tego kacika wypoczynkowego. Fajne chwile relaksu w ogrodzie.
ed04 Pogoda u mnie szkocka. deszcze słońce, i tak w kółko.Ale wody jest wystarczająco. mogłoby już być słonce bez deszczu.
Ty tez tak masz ??
Maska-Marysiu Ta biała azalie japońska dostałam w ubieglym roku.I nawet nie widzialam jak kwitnie.W tym roku pokazała pierwszy raz kwitki w moim ogrodzie.I nawet bardzo ładne.
O tym już dawno mąż myślał., aby zarybić staw. Dlatego staw został wykopany na 4,5 m.
No widzisz malej trawki ozdobnej sie czepiła Fiona.a tyle ma świeżej , zielonej, normalnej..

.
Ale nie zniszczyli mi jej. to dobrze.Mądry kotek.
Pozdrawiam dobrego wieczoru i dobrej jutrzejszej pogody wam życzę.