Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Post »

Lucynko gratuluję zakupu pięknej azalii. Ja bardzo lubię takie wyraziste kolory.
Lilak Meyera ślicznie kwitnie u Ciebie. Ja swojego mam dopiero od zeszłego roku - dostałam od Andrzeja - anego. Połowę sadzonki mi chyba odłamały koty i się niestety zmarnowała, ale druga połowa została i ma się całkiem dobrze.

Ja też już mam deszczu po dziurki w nosie, a tu co chwilę pada i pada.

Pięknie ci kwitną kwiatuszki i wcale się nie dziwię, że lubisz teraz się wśród nich przechadzać - przecież to teraz czysta przyjemność.

Słonecznej środy kochana ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Basia8585
100p
100p
Od: 18 lis 2015, o 18:03

Post »

Azalia ma fajny kolorek, a jak ładnie wygląda ta biała hosta jak się przebarwia na zielono ;:138. Piwonia już u Ciebie cała w kwiatach, moja ma już spory pąk, ale jeszcze nie chce go rozwijać, choć już jest prawie cały bordowy. Rodadendron mi jednak zakwitnie w tym roku, a myślałam, że się obraził za przesadzenie. U nas też prawie co dzień pada do tego zaczyna się ochładzać :( temperatura spada z dnia na dzień :( . Co to za kwiatuszek na ostatniej fotce? Wygląda jak by był sztuczny taki welurkowy . :wink:
Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Maj to cudny miesiąc a u Ciebie kwitnie sporo roślin ;:215 . Lilaka czuję przez monitor a nowa azalia cudnej urody;:215 . Wstyd się przyznać ale ja nie mam ani jednej. Kiedyś próbowałam z różanecznikiem ale coś nie bardzo mu się u mnie podobało. Azalie zrzucają liście na zimę więc może one by u mnie chciały rosnąć :roll: . Nie za bardzo mam doświadczenie z tymi roślinami a to przecież bardzo szeroka i barwna grupa ;:108 . Słoneczno na lazurowym niebie mi się marzy ;:131 . U mnie ciągle pada i nawet dostałam informację o możliwych podtopieniach ;:222 . Stan rzek jest alarmujący . Trzymaj kciuki co by w końcu przestało padać na południu ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, :oops: wybacz że tak długo Cię nie odwiedzałam - nie wiem czemu powiadomienia nie przychodziły, ale już jestem i nadrabiam zaległości.A dużo się u Ciebie dzieje, zwłaszcza na rabatkach ;:oj i jeszcze gołąbki zagustowały w skalniakowych roślinkach. Trafiła Ci się przecudna azalia ;:63 kwitną lilaki,nawet mak i piwonie a moje chyba zaspały. ;:306
A u nas deszcze na okrągło, czasem na chwilkę wyjrzy słoneczko ;:3 piwnica pełna wody, pomimo że pompa pracuje codziennie, no mam prywatny basen, tylko z podejrzanej jakości wodą. ;:145 Ślimaki buszują obżerając co lepsze kąski, kotka urodziła 6 maluszków i coś je zeżarło, niektóre tylko głowy miały zjedzone.Biedna chodzi teraz i płacze, szuka swoich dzieci a ja bardzo jej współczuję. ;:110
Ogródki mamy już dolane, teraz przydałaby się jakaś stabilizacja w przyrodzie,czego nam wszystkim życzę. ;:3 :wit ;:79
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Azalia piękna, kolorek przyciągający wzrok, na pewno ją widać z daleka.
U nas cały czas ulewy, nocą było strasznie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i już kwitną pierwsze krzewuszki, czosnki ;:oj , a u mnie jeszcze głebokie pączki mają, no jedna krzewuszka wyrywna zaczyna kwitnąć dopiero ;:108 azalia piękna, taki wyraźny kolorek, daje po oczach ;:215 Mam nadzieję, że masz dobrą pogodę Lucynko :wit
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Dzięki za informację w sprawie pełników.Jutro poprzycinam.Chyba,że zapomnę. ;:145
Azalia bardzo ładna.Ja lubię takie kolory które widać z daleka.Piwonia majowa i lilak Mejera u mnie jeszcze w pąkach.Bez Węgierski kwitnie.Biały i granatowy przekwitają.Jakoś za szybko. ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko ja myślę, że jak dmuchasz to po drodze wszystkie deszcze zdmuchujesz do mnie więc proszę przestań ;:306 Ja już niczego innego nie chcę jak wyjść suchą nogą do ogrodu i wrócić z suchą głową do domu ;:223 U Ciebie piwonie kwitną a moje majowe zakwitną w czerwcu jak tak dalej pójdzie...to samo czosnki. Pod warunkiem, że nie zgniją na deszczu. Śliczna żarówiasta azalia ja też widziałam po drodze szkółkę, a w niej azalie i jak tylko deszcz przestanie padać to każę M skręcić, a zbliżają się jakieś okazje to może mi kupi :D
Miłego wieczoru i zdróweczka ;:196 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Po raz pierwszy od dłuższego już czasu nie byłam na działce. Zbyt dużo roboty uzbierało mi się w domu, tak więc przez cały dzień tyrałam w czterech ścianach. Pomagała mi w tym pogoda, jako że niebo zasnuły chmury i nie było za ciepło. Deszcz nie padał.

Beatko [Bazyla] - majowa piwonia za chwilę zakończy swój popis, ale szykują się następne, jako druga zakwitnie ciemnoróżowa.
Lilaka mocno tnę po kwitnieniu, dzięki czemu ładnie się zagęszcza i z roku na rok ma coraz więcej kwiatów. Uformowałam go w drzewko, które jest już dość duże. ;:303
U mnie deszczu jest w sam raz. Na szczęście, bo gdy widzę, co ta woda z nieba wyprawia na południu Polski, to serce się ściska z żalu.
Niech i u Ciebie słoneczko zaświeci i przestaje świecić tylko nocami. ;:196

Basiu8585 - moja piwona majowa zapewne za chwilę zakończy swój popis, ale szykują się następne i lada dzień zakwitnie różowa.
Cieszę się, że rododendron postanowił sprawić Ci przyjemność. ;:303 Niech kwitnie jak najdłużej.
Dziwny ten maj, głównie chłodny, ale po okresie suchym leje wodę bez końca, niszcząc dorobek całego życia wielu niewinnym ludziom. Bardzo to smutne. ;:174
Kwiatek, o który pytasz, to gailardia 'Arizona Red Shades'.

Ewelinko - u mnie kiedyś były azalie, ale ja wówczas niewiele wiedziałam o tym, jak o nie zadbać i się na mnie obraziły. Teraz jestem o niebo mądrzejsza, mam więc nadzieję, że odpowiednio się zaopiekuję.
Bardzo mi przykro z powodu nadmiaru deszczu i z całego serca życzę Tobie i wszystkim poszkodowanym przez pogodę czy raczej niepogodę, by wrócił słoneczny maj i osuszył podmokłe tereny. ;:3
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Stasiu - wiem, jak bardzo jesteś zapracowana, bo zaglądałam do Twego wątku, by wiedzieć, co u Ciebie słychać. Z pisaniem trochę gorzej, często oczy już mi się kleiły, a wiem, że Ty zgodna dziewczynka i pretensji mieć nie będziesz miała. ;:118
Biedna kocia mama i biedna Ty, bo strasznie przykro jest słuchać kociego zawodzenia.
Biedna i Ty, poszkodowana przez nadmiar deszczu i biedne Twoje roślinki. Bardzo mi smutno z tego powodu ;:174 , życzę Ci więc słoneczka, by wysuszyło i ogrzało działkę, dając Wam przyjemność podziwiania kwitnących roślinek.;:196

Dorotko - o tak, azalia widoczna. ;:303 Nawet bardziej niż kwitnąca mocnym kolorem majowa piwonia.
Serce boli, gdy widzę w tv, jak strasznie leje się woda w całej południowej Polsce. Bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki za poprawą pogody. Niech już deszcze sobie pójdą precz, a Tobie i wszystkim zmęczonym czy poszkodowanym ulewami niech wreszcie zaświeci cieplutkie słoneczko. ;:3 Trzymaj się, kochana, przytulam Cię do serca. ;:167 ;:168

Iwonko0042 - dziękuję za miłe słowa pod adresem moich kwiatków. ;:180 Na pogodę nie narzekam.

Danusiu - podobają mi się zdecydowane akcenty na rabatach, choć wolę bardziej stonowane kolory.
Dzięki temu, że rośliny kwitną nam w różnym czasie, dłużej będziemy je podziwiać w różnych wątkach. ;:63

Marysiu - już nie dmucham, bo nie mam na co dmuchać. U mnie też słońca dzisiaj nie było.
Bardzo mi jest przykro z powodu zalewania Twego ogrodu, żal roślinek i smutno mi, ;:174 że nie możesz spokojnie pospacerować po ogrodowych ścieżynach. ;:168
Miałam już kiedyś azalie, ale nie potrafiłam o nie zadbać odpowiednio i sobie poszły. Teraz uzbroiłam się w wiedzę o ich uprawie i mam nadzieję na przetrwanie na razie tej jednej.
Dziękuję i Tobie - Wam również zdrówka , ale i spokoju ducha życzę. ;:167 ;:196

Zdjęcia z wczorajszego wypadu na działkę.
Orliki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Lucynko,ale masz super kolekcję orlików ,no i piękna majowa piwonia zakwitła wielką kępą ,u mnie jeszcze majowa nie kwitnie ,chociaż dzisiaj w ogóle nie byłam w ogrodzie ,bo nie dało się wyjść tak padało i pada dalej ,lilak Meyera Palibin też u Ciebie cudownie kwitnie ,ja mam na pniu,ale też jeszcze się nie wystroił w kwiaty ,pozdrawiam i buziaczki ;:196 ,a ja idę na bób ,bo mój mąż ugotował i chyba sam nie może go zjeść bo mnie woła ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Alez ciekawe i inne w wiekszosci niz moje orliki wiedze.Z przyjemności je obejrzałam z uśmiechniętą buzia. bo ja je bardzo lubię.
dobrej pogody ci tycze i duzo ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko ale masz śliczne te Orliki, to samosiejki?, czy siałaś?
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Cała kolekcja orlików "rasowych". ;:63
U mnie piwonie majowe dopiero rozkwitają.Niestety bez zaczyna przekwitać ,jakoś szybko.Znowu zapowiadają deszcze.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Taki piękny dzień pełen słońca, cieplutki i tylko myśli krążące wokół tych, którym woda zalała dorobek życia zaciemniały ten sielski obraz.
Na działkę pojechaliśmy trochę później z powodu samochodu. Trochę plewiłam, trochę przesadzałam, trochę poleniuchowałam, cyknęłam kilka fotek i nadejszła godzina powrotu. Oczywiście obiadek też upichciłam, co by mi małżek z głodu nie umarł.
A! jeszcze ryneczek odwiedziłam i .....Wróciłam z takim oto łupem.

Obrazek Już na rabacie. Floks niski, jednoroczny, odmiany kobitka nie znała.

Martusiu - zakwitnie i Twoja piwonia majowa, gdy tylko słoneczko zawita na Twoim niebie i osuszy ogród, czego życzę Ci najserdeczniej. ;:167 ;:167
Mój lilak już zaczyna gubić płatki, pełno w nim owadów, które przyśpieszają przekwitanie, ale co najważniejsze: ciągle pachnie. ;:303
Ale mi narobiłaś smaka na boba!!! ;:92 Na ryneczku jeszcze nie ma, a specjalnie poszłam. Nic to. Dla poprawy humoru przytargałam sobie ładnego floksika. :tan
;:cm ;:cm

Aniu - miałam więcej odmian orlików, a nie widzę wszystkich, część gdzieś sobie poszła. ;:65
Dziękuję za słoneczną pogodę, ;:180 życzenie odwzajemniam. ;:3 ;:196

Iwonko0042 - większość moich orlików to samosiewki, część siałam, ale dosyć dawno i odmianowe w tym roku nie pokazały się. ;:222 Muszę powtórzyć zasiew. Jakieś zasiałam w inspekcie, ale to mix, więc mogą wyrosnąć takie, jakie już mam. ;:108

Danusiu - część moich "rasowych" orlików nie pokazała się wcale, zostały nieliczne, trzeba więc będzie powtórzyć wysiew. ;:224
Moja majówka już gubi płatki, a lilak Meyera przekwita i robi się nieciekawy. ;:174 Na szczęście jeszcze pachnie. ;:63

Pięknie i bogato kwitnie moja czeremcha. Pachnie i wróży dużą ilość owoców. Będzie pyszna naleweczka!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szkarłatka amerykańska buduje pąki. Obrazek

Dziewanny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rudbekia wschodnia prawie, prawie... Obrazek

ObrazekMój ulubiony bodziszek. Jedyny, który się nie rozsiewa.

Różyczka w blokach startowych.Obrazek

ObrazekCo to może być? Samo się zasiało i samo sobie zakwitło.

Niechaj wszystkim jutro słoneczko zaświeci i ozłoci świat. ;:3 ;:3 ;:114
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lucynko to jest facelia błękitna... ;:108
U mnie dzisiaj był dzień bez deszczowy..byłam na rynku po te selery wreszcie ale flance ładne dość już duże i pory także i cukinię no i jeszcze coś tam coś tam z roślinek ... :heja
A czeremchy a tym bardziej nalewki nie znam..Ale ja nie lubię ;:306 nalewek to może dlatego,,, :D
Dobrej nocy! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”