23 stopnie - krótkie spodenki i bez koszuli

Teraz mogę się wam przyznać - pomidory posadziłem do gruntu już 25 kwietnia (bo przecież lato było) i ... żyją

Tylko 3 podgniły z 18tu ale miałem zapas w doniczkach w rozsadniku pod folią.
Ale już taki wyrywny nie będę - za duży stres

Krysiu - leszczyno, na trawach to ja się nie znam - ja nawet trawnika nie mam (nie liczę tego trawiastego kawałka pod drzewkami)

Ale lubię je oglądać, w takim właśnie wydaniu jak np ogrody Kapiasa, czy jak piszesz szkółki specjalistyczne.
Z ogrodu mam też taki widok.

Basiu, wróble z pożywieniem dałyby sobie radę, mi się wydaje że chodzi raczej o urbanizację - mieszkały one zazwyczaj pod strzechą, w szparach na poddaszu (sam miałem dwa gniazda, gdy podbitka się naruszyła), w stodołach ... a teraz - blokowiska, piękne domy. Nie ma dla nich miejsca.

Czyli Jadziu, odpada sadzenie nowego maku, jak on nie chce rosnąć u ciebie. A już się cieszyłem, że mam sadzonki w doniczkach.
Upolowałem takie samego zwierza jaki ty (odwiedzałem twój wątek cichaczem

Jeśli tylko będziesz mogła Krychno wybrać się do Kapiasa to nie odpuszczaj, bo naprawdę warto. Dwa lata temu byłaś? Teraz rośliny podrosły i .... otworzyli nowe elementy - 'ogród skalny' oraz 'tajemniczy ogród' (ten naprzeciwko 'włoskiego patio')
Masz rację kolorowo się robi dzięki różanecznikom

Na początku się przyznałem - teraz pochwalę

Ptaki w domkach zamieszkały, więc je podglądałem cały czas.
A że długo na ogrodzie przebywałem, z przyrodą za pan brat się miałem, bez telewizora i radia, to głowa ma czysta całkiem inaczej pracowała.
Kto długo śledził moje wątki, pamięta że mi czasem rymy w głowie siedziały

"I tatuś i mamusia
karmią dzidziusia"

"Kobieto ... wracaj!
Piórka mi wykręcaj.
Mokry jestem, gwiżdżę szeptem.
W głowie mi się kręci, a one jak natręci"

"Pewien młody szpak nielot,
niesprawny miał autopilot.
Na ławce wylądował
i bardzo się radował.
Odwrócił się tyłem