Zakątki na Dębowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątki na Dębowym

Post »

Aniu nie wiem czy dobrze widzę, nie wiem czy dobrze zrozumiałam. To masz staw wspólny z sąsiadem przedzielony siatka ogrodzeniowa. Mostek, który widać na zdjęciach czyj jest.
Fiona na czerwonej poduszce wygląda jak kocia arystokratka.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu mimo, że masz mnóstwo przecudnych roślin, to jakoś twój ogród nieodzownie kojarzy mi się z hostami ;:173
Wędrująca rama piękna sama w sobie, na rabatach tym bardziej super się prezentuje ;:215
Brawo dla ema, że mu się chciało taszczyć takiego giganta, trzymam kciuki, żeby wierzba się przyjęła, zawsze urzekały mnie ich przewieszające się gałązki nad wodą ;:173
Fiona wie, co piękne :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, absolutnie się wierzbą nie przejmuj jak nie dane jej będzie się przyjąć. Ona z jednego patyka urośnie, a jak posadzisz sobie kilka swoich własnych, to radość tym bardziej większa. Szkoda tylko poświęcenia Twojego eMA ;:224
Dojrzałam kwitnącą magnolię. Moja zmarzła, nawet liście oberwały. Czekam aż odbuduje, ale marnie to widzę. :roll:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

jonatanka-Asiu Hmmm no właśnie, jeszcze nie wiem jakie to rośliny posadzić, aby ten tern z czasem się trochę chociaz osuszył.
Mam nadzieje,ze palka do mojego stawu nie zawita.
Asiu, kochana dziek uje ci za te nazwy roślin na te mokre tereny.
Języczkę pomarańczową tam przesadziłam i zabralam bo w wodzie jeszcze gorzej mi padala po prosty.T
W tym roku może już nie zakwitnie, nie podniesie się.ale szkoda mi rośliny.I chociaz na drugi rok może odbije i będzie. dobrze rosła.
Mi tez potrzeba tam tez drzewo i krzewy jakieś posadzić, które w razie czego będą rosy w wodzie i sobie poradzą.

Cześć ogrodu z gory
Obrazek
milin- idzie w listki. :)
Obrazek
Przywrotnik w tym roku został podzielony na kilka sztuk i posadzony w innym miejscu
Obrazek
Obrazek

Olu2310 Dziękuje ;:196 Ja tez uwielbiam zapach knowali.liii, hiacyntów, niektórych host, tuberozy, lilaków...
Fiona to jest wszędzie,Ale na kanapkach tez lubi sobie posiedzieć, poleżeć.Ale i obchody ze man wiernie robi.
Tak, wierzba marnieje , bardzo mi jej szkoda.Ale chociaz żadnych kosztów nie poniosła,Em siłowe tak. :(
Mam nadzieje,ze burza przeszła u ciebie łagodnie ?
U mnie poza rankiem cały dzień słoneczny,piękny, ciepły, czasami gorący.
korzo_m-Dorotko Nie, nie .My may swój staw, sąsiad swój.Siatka granicząca działki.My tam mieliśmy mały pas ziemi.I jeszcze miała koparka tam narzucić ziemi i tył wyrównać i podnieść ziemi trochę.Ale zalało, dolało.i wszystko jakby jedno teraz sie zrobiło.Ale kiedyś jak będzie już sucho może koparka wejdzie i zrobi to co jeszcze powinno być zrobione. ;:108
Pomost sąsiada stoi w wodzie.a mostek jego jest dalej.
Fiona to często i zachowuje się jak arystokratka. :D
clem3-Malgosiu Owszem sporo jest już roślin, Ale i host tez.Mam do nich dożą słabość. ;:167
Wędrująca rama na razie pochodzi. mam plan jeszcze gdzie zawiśnie
emowi, chciało sie taszczyć takiego giganta, jak pani powiedziała,ze posuwałaby, nad stawem.Zawsze mi pomaga przy większych rzeczach,pracach. Ale trud był chyba daremny, bo wierzba zbrązowiała już.chyba i pada.
No coz , chyba kupie mala wierzb zwisającą.To może da rade mniejsza.
O tak tak Fiona wie, co piękne ;:173

Orlikowo
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ach, ta Kamasja, Aniu - to moja miłość od pierwszego wejrzenia.
Fajnie prowadzisz tego milina.
Pozdrawiam ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PEPSI-Małgosiu Oj wiesz trud męża poniesiony, to chcialoby się aby ta wierzba tam rosła.
ale niestety pada.Szkoda.Nie mam żadnej wierzby, to ska mam wziąć patyki. Z tej padającej ??
Te plączące bardzo mi podobaj nad stawami. A przy okazji może osuszały by teren. A tego tam mi bardzo potrzeba.
Jakis krzewów i drzew co wyciągały by wódę.
O tak, magnolia jeszcze resztkami kwitnie, na czubkach i lisice ma.Ale ta odmian Ann tak ma.
Oj szkoda,ze twoja ucierpiała od mrozów. Powinna odbić.Cały sezon przed nami. ;:108
Beaby-Beatko Kamasje kiedyś dostałam.I rośnie
Przesadzane iryski dopiero mi kwitną..I nawet sie rozmnaża.Ja mam jedna taka bladoniebieska.
Ale u dziewczyn widzialam inne kolory kamasji . ;:108
Dziękuję, milina prowadzę przy wielkim dragu , zabetonowanym przez męża. podwiązywanym przeze mnie.
Potem taki parasol tworzy. ;:173
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ojjj co ja to miałam za przerwę ,ze nie zaglądałam Aniu sorki .Tyle u Ciebie sie dzieje ,ze nie nadążam z odwiedzinami wszystkich .Ciekawe czy wierzba wytrzyma próbę czasu jednak zawsze warto spróbować i mieć w tej kwestii jakieś doświadczenie. Nie od razu Kraków zbudowano i tak juz sporo pracy macie wykonane z takiego chaszczowiska powstał ładny kawałek ogrodu Ojjjj podziwiam wciaż tę twoja Fionkę ona jest niesamowita i te pozycje podczas spania.Czuje się swobodnie niezagrożona i z pewnoscią nic nie umknie jej uwadze
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu widzę, że już pięknie zagospodarowujecie nowy teren ;:172 Wow, dużo pracy włożyliście.
Śliczne latarenki Ci mąż sprawił ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu irysy wysokie już kwitną, moje jeszcze w pączkach. Wierzbę jak radzi Krysia też przycięłabym na maksa i nie zdziwiłabym się jakby się jednak przyjęła! wierzby to jednak terminatorki. Wsadziłam parę lat temu w mokre miejsca gałęzie wierzby pogiętej po Wielkanocy a za parę lat musiałam wyciąć drzewa ;:oj Wokół stawu posadź irysy szczególnie te żółte ładnie będzie teren stabilizować, a liście są po kwitnieniu dekoracyjne.
Oszczędzaj, bo bez traktorka będzie trudno :wink: Dobrego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Masz tę same odmianę kamasji :wink: Też mam taka blado niebieską :)
Masz ładnie zadbany ogród. Ja bałbym się pokazać zdjęcia całości ogrodu przy warzywniku ponieważ wygląda tam co najmniej źle :wink: A u Ciebie cały ogród wygląda super :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu ale podoba mi się u Ciebie, wszystko jest tak pomysłowo robione ;:215 , a co do roślin nad stawem, to Asia dobrze poradziła, traw różnych sporo nasadzić możesz, one na pewno trochę pomogą osuszyć teren :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pracują latają i uszczelniając sobie gniazdo.No muszą dbać, bo już male bocianki sa i to widoczne. . :)
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

JAKUCH-Jadziu Oj ta wierzba już niestety zbrązowiała. Nic z niej chyba nie będzie. Szkoda mi bardzo.
Tak, z chaszczowiska powstał ł zielony już teren.To nas bardzo cieszy. , :wink:
Fiona to bardzo z nami czuje się bezpiecznie.Jak siadzie na środku, to sie nie ruszy,To my musimy ja mijać.ale wie,ze nigdy krzywdy nie zaznali i tak będzie.
To przecież nasz pupilek. ;:167
Kasiu100780 Dziękuje ,Nowy teren zagospodarowany, zieleni się, krzaczorow nie ma.Mozna spokojnie sobie chodzić.
latarenki bardzo mi sie podobaj. To fakt bardzo fajny prezent od męża.
Maska-Marysiu Irysów nie mam dużo.Kilka.I tych mniejszych i tych wysokich.Ale chyba cos trzeba mieć mniej,zęby innych roślin mieć więcej.
Hmm, wierzby jakoś chce mi się nad stawem,Nie wiem czemu,,, ;:173 irysy żółte mam już .kilka sztuk.Ale może kiedy będzie ich więcej ??
Jeszcze trzeba teren wyrównać.ale musi pogoda się poprawić aby jakas koparka tam weszła.Juz dwie nam odmówiły. :(
sauromatum Ja lubię ta bladoniebieska kamasje.U ciebie tez sie rozmnaża ??
Dziękuje,Staram sie aby ten ogród w miarę wyglądał ładnie.Ale uwierz mi jakieś zakątki tez są,ze jeszcze tam przydał by się porządek generalny. :roll: :D
Iwonko0042 Bardzo dziękuje i ciesze się,ze ten mój ogród, styl i rośliny komuś się podobają.Dziękuję. ;:196
Tam nad staw chyba tylko rośliny na mokradła eis nadają.
Trawy nie wszystkie tam mogą być.Myślałam o tych ozdobnych.Ale niestety, te w razie mokrego czasu, mogą wygnie.Trzeba inne.
Trudno.Na razie będzie jak jest.

Obrazek

Obrazek
Hosty nabierają innych barw ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Hosta August Beauty
Obrazek
te przeciecia na liściach to zdeptania jeszcze w kłach., przez mojego męża. :(
Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu przypomniało mi się, że całą zimę w wiaderku z wodą stały u mnie Tawułki Andersa, nic im nie było, wręcz przeciwnie, są piękne i bujne ;:215 , a jest ich parę kolorów, możesz je wykorzystać nad stawkiem :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Aniu , ja bym powtykała patyki wierzbowe i jesienią masz już gotowe sadzonki .Nad stawem posadź kaczeńce ,irysy .Masz piękny , duży warzywnik ,będzie co zbierać ;:138
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Wierzba płacząca to jest to, co cudnie wygląda nad stawem. Podpowiem Ci jeszcze jedna roślinę, która rośnie nad stawem w Kornickim Arboretum, ma się tam bardzo dobrze i jest ciekawa, bo wytwarza napowietrzne korzenie przybyszowe. To cyprysik błotny, piękne drzewo.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”