Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Iwonko wczoraj piękny ciepły dzień, dzisiaj do południa 20 st, a za parę godzin 5 st i ciekawa jestem jak rano czy przymrozek będzie...idą kolejni zimni ogrodnicy ;:oj Ładne nowości, a hosty sama siałaś? bo ja kiedyś miałam nasiona z akcji i siałam...całkiem fajne wyszły :D Trzymaj się cieplutko ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , u mnie Zośka to już chyba była w zeszłym tygodniu bo mam dużo roślin przymrożonych w tym klon niestety. W sobotę wysadziłam wszystko z parapetów , mam nadzieję , że rośliny mi przetrwają bo już robi się cieplej , a jak nawet nie to też nie będę płakać bo dużo tego było . Najważniejsze , że w końcu i u mnie pada a od weekendu zrobi się nam lato , więc i Ty pozbędziesz się parapetowców . :tan . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Trochę wolnego więc szaleję :tan . Wczoraj byłam u koleżanki dawno nie widzianej, pojechałyśmy sobie do wielkiej Szkółki Drzew i Krzewów, ale tam cudownie było, ile różności, oczy nacieszyłyśmy, co nie co do koszyka wpadło, a potem pojechałyśmy sobie do tzw. namiotów, są to wielkie szklarnie, są tam różności do donic i do gruntu, oczy nacieszone, ale do koszyka nie wpadło, bo ja i tak mam do posadzenia sporo roślin, więc najpierw te muszę upchać ;:306 . Dziś od rana szalałam na działeczce, posadziłam to co przywiozłam no i trochę wysiewów z parapetów też poszło do ziemi, no już chyba ogrodniki przeszli i poszli, taką mam nadzieję. Jutro jeszcze pomidorki do folii pójdą i resztę wysiewów do ziemi i mogę się cieszyć swoją działeczką :tan
Robi się na niej coraz piękniej, już jest całkiem nie zły busz, mimo chłodu roślinki rosną, kwitną i mają się całkiem dobrze ;:215
Dziś przez przypadek zupełny w internecie znalazłam Złotokap trójbarwny, nazywa się Złotokap Adama, no i stwierdziłam, że muszę to mieć koniecznie i dlatego u Konieczki go dziś zamówiłam ;:172
Pochwalę się co sobie przywiozłam, no więc mam Jaśmin Stefana, Milin Flamenco, i powojnik 'Bill MacKenzie' , po za tym kilka jakiś maluszków, ale nie pamiętam nazw ;:306
Maryniu ja też nie umiem wyrzucać roslin, ale na szczęście koło bloku mam taką sporą skarpę i na niej mogę upychać to co mi zawadza ;:306 dlatego jak znajdę coś, czego jeszcze nie mam to zaraz pałam checią zdobycia ;:306
Jadziu już chyba nie będzie przymrozków, już chyba ogrodniki sobie poszli i nie wrócą, a ślimory widziałam jakie masz z nimi utrapienie, u nas nie ma ich aż tak dużo, ale u nas jest nadal dość sucho może dlatego ;:108
Lucynko Wytryszek przybył do mnie w doniczce, cebuli tam nie widziałam jak go wysadzałam, już chyba będzie ciepło Lucynko, tego Tobie i sobie i wszystkim życzę :wit
Marysiu hosty są z wysiewu, ale to koleżanka Małgosia Ma-do ma takie zdolne łapki, ona co wysieje to wschodzi, od niej przywiozłam sobie ;:108
Elu u nas w zachodniopomorskim przymrozki narobiły szkód, u mnie naszczęście nie wielkie, ale jak czytałam i słyszałam to u niektórych na prawdę spore ;:108
Parapetowe wysiewy dziś i resztę jutro jadą na działkę, od razu sadzę i mam z głowy ;:215 . Pozdrawiam serdecznie ;:196
Działeczka dziś wyglądała tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Takie śliczne żabki zagościły nad moim oczkiem :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tunberga w domu już zakwitła, więc dziś szybko pojechała na działeczkę

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, zdjęcia zdradzają, że słoneczko u Ciebie zagościło. ;:333
Roślinki dzielnie przeżyły zawirowania pogodowe i świetnie się mają, a zieleń taka soczysta, świeżutka! ;:138
Żabki bardzo sympatyczne. ;:303 Kumkają?
U mnie nareszcie podlało i dalej podlewa. :tan Na szczęście nie leje, tylko siąpi. ;:333 Zimnica!
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko toż to pełnia lata ;:202 tyle kwiecia i wisteria cudnie ukwiecona i FIrletka smółkowa juz w pełni kwitnienia ostrogowce tuż tuż a co to za cudny żółtek https://images91.fotosik.pl/182/b1677b23ac3ff679med.jpg bo jakoś mózgu mi brak :;230 Fajne żabki też sobie jedna kupiłam ale mam jeszcze w domu ale taka niziutka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale masz piękną glicynię i złotokap
Faktycznie wszystko rewelacyjnie kwitnie
Ja stwierdziłam, że mam za mało kwiatów kwitnących teraz.
W zeszłym roku tego nie zauważyłam
Może to ta pogoda wszystko pozmieniała?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękna bogata w kolory i różnorodne rośliny ta twoja działeczka. ;:180
ale fajniusie te śliczne żabki ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
No i rano tak jak sobie zaplanowałam pojechałam na działeczkę, deszcz w nocy popadał, rano przestał, znowu troche roślin wsadziłam, trochę wysiałam i znowu zaczęło padać, no i w foli nic nie zrobiłam, ciśnienie mi tak skoczyło, że musiałam do domciu szybko, myślę, że jutro to zrobię na pewno, już nie będę się zajmowała innymi wysiewami, tylko koniecznie folia do zrobienia, taki plan, a jak wyjdzie to zabaczymy ;:108 Sprawdziłam jak się mają wczoraj wsadzone roslinki, a mają się całkiem dobrze, to cieszy, oby tylko ślimory się nie pokazały po tych deszczach.
Lucynko słonko było, ale było chłodno co jednak nie przeszkadzało w pracy na działeczce, teraz pada ciągle z małą poranną przerwą, no niech pada, ale jutro życzyła bym sobie co by trrochę przestało ;:108 , żabcie nie kumkaja co prawda, ale jakie słodkie prawda :tan
Jadziu kochana to wilczomlecz złocisty jest, na pewno wiedziałaś, tylko wyfrunęło gdzieś z głowy ;:306
Małgosiu ja właśnie tak myślę, że pogoda pozamieniała kwiatom terminy kwitnienia, bo kwitną mi takie rośliny co to jeszcze mają czas, a zaczynają dopiero kwitnąć te, które już powinny ;:108
Dziękuję Aniu ;:196
Wczoraj nie dałam wszystkich zdjęć, kilka na dziś zostawiłam :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Złotokap piękny. Kalinka tez.
Tulipanki, kwitną i zaraz nam odejdą..ale beda inne kwitnienia. ;:108
a co to jest na drugim zdjeciu ??
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to Cebulica hiszpańska.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Pięknie i kwieciście u Ciebie Iwonko!
Niech wiosna trwa ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, bogatą masz działeczkę w różnorodności kwiatowe. ;:138 ;:138
Ślicznie, kolorowo, aż miło popatrzeć. ;:215
Żeby tylko główka nie bolała ;:168 ;:168 , bo naprawdę masz czym się cieszyć. :tan
Zdrówka więc życzę ;:167 i słoneczka. ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BYłam i dziś na działeczce, w nocu musiało mocno padać, bo rano mokro, że strach, ale nie padało rano więc pojechałam, posadziłam resztę pomidorków, papryk, posadziłam fasolkę, a raczej fasolki, bo w tym roku mam fasolkę ciekawostkę, nazywa się hiacyntowa, ciekawe co z niej będzie, mam nadzieję, że się uda, posiałam jakieś kwiatuchy, wysadziłam znowu wysiane kwiatuszki, aż dziw, że jeszcze mi się mieści ;:306 , no i jeszcze ogórki mi do siania zostały, to w poniedziałek już i koniec wolnego.
No i taka sytuacja: wracam do domu samochodem jestem już koło domu prawie, a na droge pod koło malutki króliczek wyskakuje, no co było robić, zwierzaki do mnie lgną, ale żeby aż tak ;:oj , maluch nie dziki, widać oswojony, ale biedny wychudzony, mokry i strasznie głodny. Wziełam do domu, nakarmiłam, przytuliłam, a on nie chce siedzieć w kartonie co mu przygotowałam na szybko, tylko za pazuchą u mnie na kolanach, jak ja się dzisiaj wyśpię, nie wiem ;:306
Jutro dostanie go syn, synowa już szczęśliwa, wnuczek też, no to niech się cieszą :tan
A to to maleństwo ;:167

Obrazek

A z działeczki diamentowe zdjęcia roślin i ja dziś mam jak Jadzia :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Taki busz na skarpach ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To chyba mój Dyptam mi zakwitnie :tan

Obrazek

No i moje oczko, oczko w głowie ;:173

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i co Iwonko powiedzieć ... :shock: ile tam u Ciebie dobra wszelkiego :roll: ! Starasz się i masz! :) ;:138 ;:215 A żabki urocze! U mnie w tym roku mnóstwo żabek tylko czmychają spod nóg w trawie... :)
zatrzęsienie mrówek u mnie!
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,ale masz tłok na działce ,już nie widać kaskad ,ani rabat tylko same rośliny,nazbierałaś tego dobra pięknego i tak urokliwie Ci wszystko rośnie ,dzisiaj u mnie ładna pogoda była ,ale teraz znowu burza ,chociaż deszczu skromnie ,już drugi raz dzisiaj pada ,pozdrawiam i miłego odpoczynku :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”