Kontrolowana dzikość

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kontrolowana dzikość

Post »

Ja też widzę tylko 2 foty. Cebuli pora i pomidorów nie widać.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zatrwian to fajna roślinka. Przypomniały mi się dawne czasy, kiedy siałam go na suche bukiety.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No wreszcie wylądowałam z powrotem w domku na wsi. Dobrze że przynajmniej skoszono trawę koło domu bo kolo warzywnika już spora. Bardzo dużo nalało i bardzo mokro. Dzisiaj przynajmniej czasami na kilka sekund wyziera słoneczko ale pełno ciemnych chmur i zimno. Żadnych sadzonek nie da sie wysadzic niestety a tak by się chciało opróżnić parapety :)
Kiedy ta pogoda sie zmieni na słoneczną i ciepłą :roll:
Obrazek pomidory

Obrazekgazania

Obrazek cynia

Obrazek datura metel

Obrazek
szałwia
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

O jakie piękności masz na parapetach! I jakie dorodne!!! ;:333
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Masz już spore sadzonki.Niestety ta pogoda nie sprzyja wysadzaniu roślin zbyt wcześnie.Dziś u nas niezbyt przyjemnie więc odpuściłam sobie wyjazd na działkę.Słońce niby świeci przez okno ,ale na podwórku chłodny wiatr.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy to wreszcie znak poprawy pogody to małe otwarcie? Niech ta ponura wielka czapa co przykryła niebo na tyle dni wreszcie sie ruszy i pójdzie sobie na zawsze!

Obrazek

A... i nawet za momencik wyskoczyło słoneczko czerwone

Obrazek

Black Rose ale siewki mojej cukini i arbuzów podzas mojej nieobecności strasznie szybko wykiełkowały i urosły wydłużone i są do wyrzucenia; brak światła był.
danuta z ja tez nie byłam w stanie nic zrobic w ogródku bo zimno i straszliwie mokro woda mi stoi miejscami nawet. Dlatego tak wyglądam tego ;:3 i ocieplenia.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Oglądałam kilka prognoz pogody na jutro i wszystkie mówią o pięknej pogodzie w całej Polsce.Hura! Jadę jutro na działkę już o9 rano. ;:1 ;:65
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Niby cieplej ma być.
A u mnie w nocy niby tylko 1 stropień.Ciekawa jestem jak ogród to przeżyje. :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iguś, ale fajne słoneczko wyskoczyło :uszy
Ale może trzeba już sadzonki werandować, bo pomidorki chyba by tego chciały! Ciekawa ta datura metel ...skąd miałaś nasiona?
U mnie ostatnio nie dolało, jedynie w powietrzu było dużo wilgoci, a jak wyszło słoneczko przyszedł dzisiaj rano przymrozek...niewielki, ale jednak :wink:
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

danuta z twoja optymistyczna prognoza pogody sprawdziła sie co do joty... wczoraj bylo ciepło i słonecznie,duzo pracy wykonałam. Mam nadzieje że ty też :) Szkoda że ta paskudna zimna i deszczowa aura znów wróciła bo tyle pracy czeka a u mnie bardzo mokro i nic nie moge ani posiac ani wysadzić :roll:
anabuko1 u mnie niestety ociepliło się tylko na 1 dzień,szkoda. Tęsknie za ;:3 a do tego tak mokro że nie można wejsc do ogrodu. Mrozy mnie ominęły na szczęście. A jak u ciebie?
Maska oj tak sadzonki są jak to ładnie określiłaś werandowane. Daturę mam od Black Rose;tylko jedna mi się ostała. Czy u ciebie też tak bardzo mokro jak u mnie? Za to przymrozki mnie ominęły.
Wczoraj był pogrom ogrodniczy u mnie;musiałam wyrzucić siewki wyciągnięte niemiłosiernie oraz padnięte petunie
(3/4 ich) :roll: No cóż debiuty kwiatowe są usłane porażkami/błędami. :oops:
Za to cieszę sie tym co mi teraz kwitnie
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

W jakich pięknych pagórkowatych terenach masz ogród. Nie przejmuj się sadzonkami, zawsze jest tak, że coś nam nie wzejdzie, albo pada w oka mgnieniu. I nie dotyczy to początkujących ogrodników.
Deszcz i ochłodzenie znowu powróciło, przed nami zapowiadają kolejny tydzień z ochłodzeniem. Dziwny tegoroczny maj.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj, dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę tego deszczu. U nas porządnie nie padało aż od marca. Znudziły mi się już wędrówki z konewką od rabaty do rabaty. Susza jest okropna. I do tego mamy nieustanny wiatr, który jeszcze bardziej wysusza ziemię. Mamy dosyć tego codziennego słońca i czekamy na chmury, które jakoś nie chcą napłynąć mimo silnych wiatrów. :(
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iguniu, nie przejmuj się wyrzuconymi siewkami. ;:185 Każdy z nas tak ma, że coś się nie uda i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tylko wiśta wio i do przodu. ;:63 W ogrodzie masz kolorowe kwiatuszki, niech więc one cieszą jak najdłużej. ;:333
Deszczu zazdroszczę, ale z drugiej strony nie wiem, czy nie mam lepiej. ;:218 Wprawdzie susza aż w zębach trzeszczy, ale woda do podlewania prawie darmowa i nie oczyszczana, działka systematycznie podlewana, nie przelewana, to może lepiej niż nadmiar wody z nieba. ;:108
Trzymaj się dzielnie, niech słonko zmieni kolor z czerwonego na złocisty i ogrzeje oraz osuszy zmoczone roślinki. ;:3 ;:3
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Igo ileż to razy raz mi coś pięknie kiełkowało i rosło a na drugi rok albo nie kiełkowało albo nagle padało ;:222
Ogrodnictwo jedynie tzw przemysłowe udaje się (chociaż może też niekoniecznie), a u nas same niespodzianki :D
Początkowo myślałam, że ta tawuła to śnieg ;:oj jeszcze wczoraj co prawda bliżej gór ale ktoś na FB pokazywał tak obsypane śniegiem rośliny. Mam nadzieję, że Cię nie zatopiło ;:306 U mnie masakra ;:222
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maria u mnie jest tak;
Obrazek
a w niektórych częsciach warzywnika to tak;
Obrazek
a ptaszki znowu wydziobały sobie zamurowana dziuplę w jesienni i tylko słysze hałasy
Obrazek

Wyjątkowo te jeziorka mnie nie martwią bo zaraz przepłyna do pojemników i będzie woda na podlewanie. Ale najgorsze to dla mnie jest to błoto bo nic nie da sie zrobić... oprócz czekania na ;:3
Trawy tez nie da się skosić;nawet nie mozna tam wejść :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”