Ogród pod wierzbą
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród pod wierzbą
A ja nie widzę żadnych zdjęć 

Marto dziękuję za informację.Muszę więc kupić kawałek folii,ale dziur nie będę robić bo mi szkoda pojemnika.Wiesz co wymyśliłam? na dno nawkładam dużo drewnianych odpadków,a dopiero na to ziemię.Tak sobie obmyśliłam. 

- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, to fotosik
13 maja o 21.50 dostałam informację, że kończy mi się limit miesięczny Gb.Wykorzystałam 80% z haczykiem, no
niech będzie 90 to i tak jeszcze miałam 10 % a już nie wstawiałam zdjęć bo nie było co, a dzisiaj zablokowali mi zdjęcia, bo przekroczyłam limit o 0.15Gb!
Ciekawe jakim cudem!
Danusiu, do plastikowego pojemnika nie musisz dawać folii! Raczej potrzebujesz kawałek agrowłókniny na kawałki drewna, żeby nie wsypywała się tam ziemia. To raczej niedobry pomysł, bo na deszczu nie zostawisz, bo zrobi Ci się bajorko. Chyba, że pod dachem do podlewania własnoręcznego!

13 maja o 21.50 dostałam informację, że kończy mi się limit miesięczny Gb.Wykorzystałam 80% z haczykiem, no
niech będzie 90 to i tak jeszcze miałam 10 % a już nie wstawiałam zdjęć bo nie było co, a dzisiaj zablokowali mi zdjęcia, bo przekroczyłam limit o 0.15Gb!
Ciekawe jakim cudem!
Danusiu, do plastikowego pojemnika nie musisz dawać folii! Raczej potrzebujesz kawałek agrowłókniny na kawałki drewna, żeby nie wsypywała się tam ziemia. To raczej niedobry pomysł, bo na deszczu nie zostawisz, bo zrobi Ci się bajorko. Chyba, że pod dachem do podlewania własnoręcznego!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Martusiu ,bo każde zdjęcie jeśli ktoś ogląda nawet na Twoim folderze w fotosiku to tak przekracza sie limit kiedyś też się z nimi przegadywałam dlaczego mam przekroczony limit.Przecież możesz bez płacenia wstawiać po jednej fotce ,tylko to trwa klikając tylko w dodawanie zdjeć przez fotosika pl
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu wyloguj się z fotosika i pojedynczo wstaw jeszcze raz zdjęcia
Niestety musisz tylko album jako taki przechowywać na dysku komputera no chyba że wstawiasz z telefonu to liczba zdjęć ograniczona.

- marta64
Jadziu, Marysiu, myślałam, że jak się zaloguję i opłacę, to będzie łatwiej! No nie jest! Dopłaciłam i zdjęcia są! Zobaczymy co będzie dalej!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Martusiu,niskie irysy masz śliczne ,ja też troszkę mam ,ale nie wszystkie kwitnące ,teraz dostałam od Doroty grupkami chyba różne kolory ,nawet nie pytałam jakie ,już rosną to może na drugi rok zakwitną ,ja też wstawiam po jednym zdjęciu przez fotosik i jakoś daję radę ,więc i Ty się nauczysz ,Marysia mi to pokazała i poszło,pozdrawiam 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
U Ciebie jak zwykle pięknie?
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Hmm" coś o suszeniu chleba celem dokarmiania piwonii. ""
O co tu chodzi ??
Pierwszy raz takie rzecz słyszę .
Ciekawa jestem ich bardzo.
O co tu chodzi ??
Pierwszy raz takie rzecz słyszę .
Ciekawa jestem ich bardzo.

- marta64
Martuś, ale ja wszystko mam na telefonie i tu się zaczynają schody! Będę zgłębiać temat, albo kupię laptopa!
Niskich irysków mam jeszcze kilka, przeważnie fioletowych
ale w tym roku nie zakwitną.
Loki, dziękuję!
Coś tam wczoraj przed wyjazdem znalazłam kwitnącego.

Irysy wysokie zakwitły też w fioletach? a reszta czeka.

Niskich irysków mam jeszcze kilka, przeważnie fioletowych

Loki, dziękuję!
Coś tam wczoraj przed wyjazdem znalazłam kwitnącego.

Irysy wysokie zakwitły też w fioletach? a reszta czeka.

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Wow? Liliowce już u Ciebie zaczęły kwitnąć? Nieźle, nieźle?
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Marto u Ciebie całe łany kwiecia.Bardzo ładny bez dwukolorowy.Fajnie jak jest dużo miejsca na wyeksponowanie roślinek.
Moja mama kiedyś mówiła,że sadząc piwonię trzeba położyć skórkę od chleba.Tak mi się teraz przypomniało.Wyczytałam gdzieś że sadząc róże trzeba podłożyć skórkę od banana.
Pogoda w kratkę,ale teraz świeci słońce i jest ciepło.Wieczorem widziałam rozbłyski na niebie,ale burzy nie było.
Widzę rzekę z irysów.Dopiero będzie spektakl jak rozkwitną wszystkie.
Moja mama kiedyś mówiła,że sadząc piwonię trzeba położyć skórkę od chleba.Tak mi się teraz przypomniało.Wyczytałam gdzieś że sadząc róże trzeba podłożyć skórkę od banana.
Pogoda w kratkę,ale teraz świeci słońce i jest ciepło.Wieczorem widziałam rozbłyski na niebie,ale burzy nie było.
Widzę rzekę z irysów.Dopiero będzie spektakl jak rozkwitną wszystkie.

- marta64
Loki, mam sąsiadkę mieszkającą w Paryżu, to poprosiłam, żeby mi trochę tego frrrancuskiego klimatu podrzuciła, a co
A poważnie to są takie "przedliliowce", gdyby rosły u Ciebie, to pewnie już by przekwitały!
Danusiu, z tym chlebem coś jest na rzeczy, tylko nie wiem co!
Irysy po rozsadzaniu w tym roku dopiero zakwitną, a mnie nie będzie
Może zdążę na koniec kwitnień.
Podobno jest u mnie cieplutko i deszcz codziennie, to będą szybko rozkwitały i przekwitały niestety! Ale nic to - tu też jest pięknie!
Aniu, nie mam pojęcia o co chodzi z tym chlebem, liczę na to, że Dorotka podpowie!
Pokażę Wam co tu wczoraj oglądałam kojąc tęsknotę za własnym ogródkiem!

Danusiu, z tym chlebem coś jest na rzeczy, tylko nie wiem co!
Irysy po rozsadzaniu w tym roku dopiero zakwitną, a mnie nie będzie

Podobno jest u mnie cieplutko i deszcz codziennie, to będą szybko rozkwitały i przekwitały niestety! Ale nic to - tu też jest pięknie!
Aniu, nie mam pojęcia o co chodzi z tym chlebem, liczę na to, że Dorotka podpowie!
Pokażę Wam co tu wczoraj oglądałam kojąc tęsknotę za własnym ogródkiem!

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marto pięknie kwitnie Twój ogród. Pytałaś o chleb pod piwonie tu znajdziesz ciekawe informacje
https://babciajagaradzi.wordpress.com/2 ... wa-wiosny/
Zeszłego sezonu każdej piwonii dałam kilka kromek, pięknie kwitły, dawałam te suchy chleb do dołków pod pomidory. Nie wiem czy zasługa chleba, ale tamten sezon dla pomidorków był łaskawy.
Tego roku nie zastosowałam tej metody, wolałam dawać koledze suchy chleb, a mieć w zamian swojskie jaja
https://babciajagaradzi.wordpress.com/2 ... wa-wiosny/
Zeszłego sezonu każdej piwonii dałam kilka kromek, pięknie kwitły, dawałam te suchy chleb do dołków pod pomidory. Nie wiem czy zasługa chleba, ale tamten sezon dla pomidorków był łaskawy.
Tego roku nie zastosowałam tej metody, wolałam dawać koledze suchy chleb, a mieć w zamian swojskie jaja

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Matko ależ u Ciebie wszystko szaleje
Masz Martusiu cudnie ukwiecony ogród
,a fotki kwitnących Ostrogowców super
moje dopiero się zbierają .Irysowe poletko robi wrażenie nie to co u mnie 4 irysy na krzyż a reszta nie kwitnaca.Wykopałam te moje niekwitnące i posadziłam w inne miejsce. Bulwy czyściutkie ,zdrowiutkie bez oznak żerowania jakisik gadów czy grzyba .Chyba musiało mi je przemrozić widocznie są delikutaśne .Teraz przezornie okryję je na zimę stroiszem.Miłego pobytu