Ogródek Gosi 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 17

Post »

Gosiu wszystko szybko się zmienia ale na szczęście deszcz popadał i się ochłodziło co zdecydowanie przystopuje szybkie przekwitanie kwiatów.
Widzę skrzynie ;:oj są bardzo profesjonalne i przy okazji ozdobne. Na pewno spełnią swoją funkcję.
Czy to ciągle te same co dwa lata temu?...bo takie czyste nowiutkie. :lol:
Niskie iryski cudowne a te kolory zjawiskowe. Tulipany późne jeszcze kwitną ale to już końcówka...teraz pomału czekamy na róże, które mają już znaczne pączusie. :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewelinko, na pewno za jakiś czas osiągniesz to co chcesz. Masz młody ogród.
Ja zaczynałam od krzewów i drzewek. Potem dopiero zakochałam się w różach, a teraz w bylinach. Kupuję na potęgę. Są takie róznorodne,, że trudno zaspokoić swoje chciejstwa

Elu, te akurat skrzynie są nowe, ale warzywnik wygląda nadal dobrze :D
Całe szczęście, że czas czekania na róże osłodzi masa innych roślin. Dlatego sadzę je między różami, żeby nie uschnąć z tęsknoty ;:173
A pączusie i u mnie są juz spore ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Piwonia już Ci kwitnie? ;:138 Moje są późniejsze a Ty się już swoją cieszysz! ;:333
I zakupy nadal uskuteczniasz ...popieram ;:108 bo ja też lubię nowinki w ogrodzie choć mój już pęka w szwach! :;230

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale masz ładne poletko irysów. Kiedyś też je sadziłam na potęgę, niestey chyba nie lubią odczynu mojej gleby, bo mają piękne liście, a nie kwitną. Czasem tylko jakiś pojedynczy wyda kwiat i tyle tego dobrego. Mam w zasadzie tylko jedną kwitnącą odmianę i staram się ją rozmnożyć, żeby posadzić w kilku miejscach. U mnie jest po prostu za kwaśno, więc w końcu przestawiam się na kwasoluby.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, na razie kwitnie tylko drzewiasta. Te zwykłe jeszcze w pąkach
Posadziłam ją w cieniu, a mimo to zakwitła. Chyba, że tak jej odpowiada zaciszne miejsce

Wandziu, widać, że jesteś już dojrzałą ogrodniczką jeśli zaczynasz myśleć racjonalnie. Ja nadal nie potrafię pogodzić się z tym, że jakieś rośliny u mnie nie chcą rosnąć i po jakimś czasie próbuję jeszcze raz. Tak miałam z kwasolubami właśnie. I o dziwo udało się.
Może czasem trzeba cierpliwości? Może trzeba próbować, tylko za każdym razem starać się sadzić inaczej?
Po wielu próbach u mnie rośnie wszystko, albo prawie :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale cuudne te wszystkie twoje iryski.
U mnie na razie jest jeden kwitnący. ;:173
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Gosiu, byłaś w Zielonych Progach !
Ta szkółka to istny Sezam z roślinkami. Uwielbiam tam buszować pośród tysięcy doniczek. Najchętniej przygarnęłabym je wszystkie, choć po jednej sztuce :lol:
Wybierałam się tam z wiosną, by uzupełnić odmiany paproci, miodunek i po białe epimedium, ale niestety wyłożyłam się na działce jak długa i leżę teraz jak Łazarz, z unieruchomioną nogą - ziścił mi się najkoszmarniejszy sen ogrodnika ;:145

Piwonia drzewiasta i iryski cudowne. Wiosna, dzięki bogactwu różnorodnych roślin, jest u Ciebie wesoła i kolorowa :heja
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Piekne te iryski Małgosiu ;:138 , ja się zastanawiam nad piwoniami drzewiastymi, ciekawe czy poradziły by sobie na moich skarpach, na północnej stronie, no ziemie moge im przygotować jaką zechcą, tylko ciekawe jak one by u mnie zimowały?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ale masz te niskie wczesne?
Te wyższe dopiero będa kwitły

Marysiu, to bardzo zła wiadomość. Mam nadzieję, że nic Ci się poważnego nie stało i niedługo zaczniesz chodzić.
Ja też będą w tej szkółce mam ochotę kupić wszystko
Całe szczęście chyba z naszej 4, czyli Izy, Joli, Isi i mnie chyba jestem najrozsądniejsza ;:224
Wydałam najmniej ;:173
Ale mnie ogranicza już ogród, dziewczyny mają jeszcze masę do obsadzenia.
I tak kupiłam za dużo i teraz chodzę i szukam miejsca

Iwonko, moja piwonia rośnie w półcieniu, to jeśli chodzi o warunki słoneczne.
Nie jestem w stanie powiedzieć, czy przezimuje, bo nie wiem jakie tam masz warunki.
Pewnie hula wiatr. MYślę, że trzeba by ją okrywać
Ja swoją dostałam od koleżanki, która kupiła ją na wyprzedaży w OBI za grosze jesienią.
Maleństwo. Nie kwitła 2 lata, ale przynajmniej nie żal by mi było, gdyby nie przezimowała.

Pogoda paskudna, ale przynajmniej pada. Dlatego narzekać nie będę. Mimo, że chyba przez tę pogode nabawiłam się zapalenia pęcherza. Posadziłam już większość zakupów, ale jeszcze trochę zostało, bo nie mam pojęcia gdzie je upchnąć
Moje rabaty naprawdę są wypchane do granic.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu , ja jesienią robiłam jakieś porządki na rabatce z piwoniami i odruchowo skasowałam całą górę piwonii drzewiastej , a najgorsze , że teraz jak odbiły to nie pamiętam która to teraz drzewiasta ;:202 , może podpowiesz jak ją odróżnić ? Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit Gosiu

Mam niskie iryski.ale one nie sa takie wczesne.A jeszcze były przesadzane.To dopiero mi kwitną.A te wyższe dopiero mam w pakach.
Tulipany, piękne.Te rożnowe i ja mam.One maja wielkie kwiaty ??
A jaka cuda masz azalie.To japońską ?
Dobrze zimuje ?
Ja mam jedna .I pierwszy raz będzie dopiero kwitła.Paki ma jasne.To chyba na biało zakwitnie .
Szpalery zurawkowe ładnie się prezentują.I ja pod tujami na jesieni tak zrobiłam.ale jeszcze muszą podrosnąć aby wygląd był ładniejszy.

Bardzo, bardzo ci dziękuje za wszystko. ;:cm
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, drzewiaste mają troszeczkę inne liście i bardziej zdrewniałe pędy stąd drzewiasta, liście wyrastają z pędów

Obrazek

Piwonie chińskie wyrastają prosto z ziemi.

Obrazek

Widzisz różnice w liściach?

Aniu, u mnie też nie wszystkie iryski zakwitły. One muszą się najpierw zadomowić. I mieć odpowiednie stanowisko. Mam takiego, który nigdy nie kwitł. Głowię się, gdzie go posadzić.
Tulipany są olbrzymie ;:oj
Nigdy takich wielkich nie miałam

U mnie nareszcie ciągle pada. Co prawda nastrój przez to trochę lichy, nic mi się nie chce robić, ale nie narzekam. Tak długo czekałam na deszcz.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje maleństwa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,kwiatów moc u ciebie ,iryski takie piękne ,ale gdzie są te cudne różowe iryski,nie kwitną jeszcze ?skrzynie świetne ,a serduszki takie duże ,chyba rosną w półcieniu i dobrze im tam jak widać,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Gosiu przepiekne i wielkie Twoje Serduszki ;:oj ;:167 , skrzynie fajnie wygladają, a jak zarosną całe, będzie super ;:215 , to myślę, że chyba jednak dam sobie spokój z tymi piwoniami, nie mam siły latać i okrywać roslin, mam ich i tak sporo do okrycia. Upycham wszystko i ja i miejsca już nie ma, ale checi na nowości są ;:306 Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Gosiu dawno mnie nie było a tu ogród w rozkwicie! Śliczne iryski...u mnie też niektóre nie kwitną albo co roku a nawet wcale. Są wymagające jak idzie o glebę i nawożenie chyba też i mimo krótkiego kwitnienia są śliczne.
Czy te piwonie już Ci tak kwitną? Piszesz że nareszcie pada, ale Twój ogród nie wyglądał na spragniony wody ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”