christinkrysia-Krysiu Witaj , kochana.

Dawno ciebie nie było u mnie.
Pomysłow jeszcze kilka na dekoracje jest. Ale i czasu i funduszy na razie na ich realizację brak.
Oj, poczekam na lepsze czasy.
Wiem, wiem, że lubisz hosty. I ja je bardzo lubię w każdej fazie rozwoju i w miesiącach. Bo różne są na wiosnę. inne w lecie, inne na jesieni.
Jedynie zimą są nietrakcyjne.
A jak tam działasz na działeczce ? A na swoim wątku ogrodowym ?
I zdjęcia są ??
Ignis05 -Krysiu Dziękuję

Mam nadzieję, że widoczki ogrodowe w ramce co raz będą ciekawe. A i były takie osoby dzisiaj z gości, co robiły sobie zdjęcia sobie w nich.
Ja też tak myślę, żeby były gdzieś powieszone później, aby mogły dawać większą perspektywę w nich.
Ogrody niemieckie mogą być bardzo ciekawe. Ja takich możliwości zobaczenia ich nie mam.
JAKUCH -Jadziu Ano szkoda, że magnolia przekwita .Ale inne roślinki będą kwitły i nas też cieszyły.
Rajka jabłoń już od paru lat mi się podoba. Weekend bardzo pracowity. Ale jutro rano synek wyjeżdżała ja potem odpoczywam może w ogrodzie da się ?
Pogoda ma być ładna. I może pójdę na zachód słońca nad wodę większą .Nad moich stawem zachód słońca las zasłania. Ale i daje schronienia i przydatność.
leszczyna-Krysiu Tak kadry z ogrodu oddają i pozują jakie to mamy rośliny i charakter ogrodu Ale kontakt z wami chociaż pisany też jest bardzo ważny.
Och trochę ci zapraszam tego wyjazdu do Ogrodów Kapiasa w Goczałkowicach.Ja nigdy tam nie byłam. Trochę za daleko. Tylków widziałam go co nieco w TV w tych ogrodowych programach
apus-Basiu Dziękuję i ja się cieszę, że ramka ogrodowa się spodobała. Jakoś już w ubiegłym roku wzięły mnie te różne dekoracje ogrodowe Ale nie wszystkie mogę sobie jeszcze zrealizować, bo funduszy albo materiałów nie mam.
Ja dzisiaj większość w domu i kuchni, pierogi, pieczenia, chlebek i różne inne rzeczy to dokładnie nie odczułam tej pogody dokładnie. Jutro już odpocznę.
Hosty wciąż w różnej fazie wzrostu.
Funkia Undulata Albomarginata

Halcyon

Hosta Thunderbolt

Hosta Earth angel

hosta Francee

Funkia Fragrant bouquet

Hosta War Paint

i czosnek niedźwiedzi w funkiach

Ice Folies

Zaraz odwiedzę wasze ogrody.
Życzę wam dalszego udanego weekendu .Pozdrawiam cieplutko