Zakątki na Dębowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym

Post »

Szkoda ,że magnolia powoli traci swoje cudne kwiaty znów trzeba będzie czekać rok na powtórkę . ;:174 Jabłonka cudnie ukwiecona a jej kwiaty bardzo urodziwe. Aniu udanego weekendu a pogody wedle potrzeb ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witajcie :wit ;:196
Odpowiem później a teraz zostawię ogrodowe kadry :) '
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Hibiskus
Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu nie musisz nawet odpowiadać....Twoje kadry same opisują twój ogród.
Ale jak znajdziesz chwilkę czasu napisz.
Ja wieczorkiem będę pisać bo dzisiaj jadę do Ogrodów Kapiasa w Goczałkowicach.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Rama okienna zachwycająca ;:167 Napatrzeć się nie mogę! Zresztą każda biżuteria Twojego ogrodu zachwyca mnie.
U mnie dzisiaj też niby ciepło, ale takie dziwnie zdradliwe to ciepło... :roll:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie .!!
Wczoraj wykosiłam trawę i na tym ogrodzie i na nowym areale. Tak 1, 5 godzinki i było ponad połowę areału. I przyjechał synek i resztę dokończył on. Ale tak średnio kosiareczką , moją starą,ale wciąż dobrą jaka mam to z 4 godzinki trzeba liczyć na koszenie ,że to zajęcie zajmie. I tak myślałam ,że będzie więcej. Ale tam rabat nie ma, Proste grogi do koszenia. Tylko pod lasek to trochę w górę, potem w dół. Do stawu jeszcze niżej. To trzeba się namachać. Ot, taka to moja nowa siłownia. ;:306
Dziś prawie cały dzień w kuchni .Jutro synek po 3 tygodniowym urlopie wyjeżdża , z powrotem za granicę do pracy. To trzeba coś z polskiego jedzonka naszykować jemu na drogę.
teraz chwila oddechu, póki chlebek rośnie. A jeszcze trzeba go dzisiaj upiec.
marta64-Maruś Bardzo mi miło czytać pozytywne słowa o moich zdjęciach ogrodowych.
Dok6ładne tak. Hosty w różnych ogrodach będą inaczej rosły,/ważna jest gleba, stanowisko, światło, ilość wody itp.Tak i jeszcze ważna jest odmiana. Wszystkie prawie dopiero w 3 i 4 roku są ładniejsze. Ale zakały się trafiają. Ja mam jedną, Co chyba ma z 6 latek, A wiąz taka sama jak w pierwszym. :twisted:
To prawda jest przydatna. Ale z czasem na pewno je zidentyfikujesz. A może na wątku z identyfikacją wstaw zdjęcia swoim hostom. Tam więcej głów i opinii może być pomocnych.
danuta z-Danusiu Cieszę się ,że mój Dębowy się spodobał. Ramki jeszcze sobie gdzieś zawisną. Na razie pochodzą po ogrodzie. Na razie nie są umocowane na stałe.
Lustra mi już dawno chodzą po głowie. Ale nie w tej ramce., Może w tym roku ,, zobaczymy..
ed04 Popiersie nie jest na stałe przymocowane, to też sobie pochodzi do różnych roślin. Kamieni u mnie dość. :wink:
Obraz na razie też jest chodzący ;:306
tulipanka-Wiolu; Olu2310 Bardzo cieszę się, że moja ozdoba - ramka w ogrodzie się spodobała. Jeszcze kilka pomysłów mam w głowie. I poczekają na realizację. Skąd inspiracje. z różnych miejsc, Z Internetu, z ogrodów ,,coś nie raz sobie sama przemienię itp...
Dziękuję za pochwałę widoków ogrodowych. Jeszcze nie jest to w całości co chciałbym. Ale już mi się też podoba. Jeszcze nie każdą stronę w większej perspektywie pokazałam.

Czy to jest pustynnik ?
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
c. d.n
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu cudowne kadry aż by chciało się pospacerować i te detale ;:167 Byłam dziś w ogrodach pokazowych Kapias w Goczałkowicach, przytargałam sobie 2 azalki :wink: Fionka ;:167

Pozdrawiam ciepło :wink:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

christinkrysia-Krysiu Witaj , kochana. ;:196 Dawno ciebie nie było u mnie.
Pomysłow jeszcze kilka na dekoracje jest. Ale i czasu i funduszy na razie na ich realizację brak.
Oj, poczekam na lepsze czasy. ;:108
Wiem, wiem, że lubisz hosty. I ja je bardzo lubię w każdej fazie rozwoju i w miesiącach. Bo różne są na wiosnę. inne w lecie, inne na jesieni.
Jedynie zimą są nietrakcyjne. ;:222
A jak tam działasz na działeczce ? A na swoim wątku ogrodowym ?
I zdjęcia są ??
Ignis05 -Krysiu Dziękuję ;:196 Mam nadzieję, że widoczki ogrodowe w ramce co raz będą ciekawe. A i były takie osoby dzisiaj z gości, co robiły sobie zdjęcia sobie w nich. :D
Ja też tak myślę, żeby były gdzieś powieszone później, aby mogły dawać większą perspektywę w nich. :)
Ogrody niemieckie mogą być bardzo ciekawe. Ja takich możliwości zobaczenia ich nie mam.
JAKUCH -Jadziu Ano szkoda, że magnolia przekwita .Ale inne roślinki będą kwitły i nas też cieszyły.
Rajka jabłoń już od paru lat mi się podoba. Weekend bardzo pracowity. Ale jutro rano synek wyjeżdżała ja potem odpoczywam może w ogrodzie da się ?
Pogoda ma być ładna. I może pójdę na zachód słońca nad wodę większą .Nad moich stawem zachód słońca las zasłania. Ale i daje schronienia i przydatność.
leszczyna-Krysiu Tak kadry z ogrodu oddają i pozują jakie to mamy rośliny i charakter ogrodu Ale kontakt z wami chociaż pisany też jest bardzo ważny. ;:167
Och trochę ci zapraszam tego wyjazdu do Ogrodów Kapiasa w Goczałkowicach.Ja nigdy tam nie byłam. Trochę za daleko. Tylków widziałam go co nieco w TV w tych ogrodowych programach ;:108
apus-Basiu Dziękuję i ja się cieszę, że ramka ogrodowa się spodobała. Jakoś już w ubiegłym roku wzięły mnie te różne dekoracje ogrodowe Ale nie wszystkie mogę sobie jeszcze zrealizować, bo funduszy albo materiałów nie mam. :roll:
Ja dzisiaj większość w domu i kuchni, pierogi, pieczenia, chlebek i różne inne rzeczy to dokładnie nie odczułam tej pogody dokładnie. Jutro już odpocznę.

Hosty wciąż w różnej fazie wzrostu.
Funkia Undulata Albomarginata
Obrazek
Obrazek
Halcyon
Obrazek
Hosta Thunderbolt
Obrazek
Hosta Earth angel
Obrazek
hosta Francee
Obrazek
Funkia Fragrant bouquet
Obrazek
Hosta War Paint
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
i czosnek niedźwiedzi w funkiach ;:108
Obrazek
Ice Folies
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zaraz odwiedzę wasze ogrody.
Życzę wam dalszego udanego weekendu .Pozdrawiam cieplutko ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Aniu, to jest pustynnik! Cudne pastorały paproci i piękne hosty! A pokaż te maluszki hostowe z bliska, proszę!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Pastorały paproci - rewelacja, Aniu.
Też lubię takie ramy, lustra, przeróżne ozdobniki w ogrodzie, itp, ale oczywiście nie wszędzie wszystkie pasują. Ty to zestawiasz z takim smakiem i gustem, że tylko się zachwycać. ;:215
Hosty teraz są po prostu cudowne! ;:167
Miłej niedzieli ;:3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Aniu uwielbiam Twoją debatę hurtową pod piękną ścianą domu, w kaźdym okresie wzrostu są dla mnie urocze...nawet kiedy już mr?z je zetnie i leżą takie martwe duszyczki na padole też ich zaraz nie usuwam.
Podziwiam Ciebie za nazwy które znasz, widzę że znaczniki pomagają ...U mnie zawsze się zawierają i mam hostowe bałagan, może w tym sezonie dokonam jakiejś segregacji.
Ogród się rozrasta, pięknieje ...na nadmiar pracy nie narzekaj ona człowieka uszlachetnia.
Ogrody Kapiasa zwiedziła z Wiewióreczką się spotkałam...wróciłam zachwycona.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu uwielbiam oglądać Twoje ogrodowe ozdoby, masz takie fajne pomysły, tylko podziwiać ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wiewioreczka-Anetko Dziękuje bardzo .Lubie kolorowe ogrody i jakieś dekoracje.
Zaraz idę do ciebie zobaczyć , jakie to azalki sobie sprawiłaś . ;:108

Obrazek
Obrazek

marta64-Martus To ciesze sie,ze to pustynnik.Bo ja co posadziłam w poprzednich latach jakiegoś pustynnika, to mi przepadał.
To chyba z tamtego roku posadzony.Ale fajnie,ze jest.A czy zakwitnie,,,chociażby się, oj chciało.
W tym roku tez posadziłam.Ale mniejszy jeszcze i taki nijaki.Moze na drugi rok będzie taki jak ten.
Dziękuje za pochwalki paproci i host.A jakie maluszki hostowe mam pokazać ??
Beaby-Beatko Witaj!
Ciesze sie ,ze pastorały paproci się spodobaly. One zawsze dla mnie sa takie dekoracyjne.
Ramę już mam. Lustro w ogrodzie jeszcze mi się marzy.
Hosty dla mnie i teraz i później tez sa cudne ;:167
leszczyna-Krysiu Dla host nie mam idealnego miejsca z jakimś półcieniem.Wymyśliłam pod dwiema ścianami domku.Rosna w sumie pod okapem,I nie zawsze tam deszcz dociera.Musze je podlewać.A i słońca trochę maja.Ale ogólnie dają rade.Jeszcze 3 rabata z nimi jest pod winogronem i w tym roku została poszerzona.
O tak tak, znaczniki ćwiczą pamięć. ;:306
Ale wam fajnie,ze spotkałyście się .I te Ogrody Kapiasa .Dla mnie na razie w sferze marzeń. ;:173
Iwonko0042 Dziękuję. Jeszcze trochę pomysłów na ozdoby jest.Ale na razie ani czasu ani finansów brak.

Magnolia Ann,Pisałam,ze jest późniejsza.I jeszcze sobie kwitnie
Ale jak wcześniej kwitnie i bez liści, jest bardziej okazała
To zuj końcówki kwitnień.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dwie hortensje Polar Bear po dwóch stronach przy furtce.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu fajnie wraca się do Twojego ogrodu ,bo zawsze coś ciekawego w nim jest i coś ciekawego kwitnie szybciej niż u mnie ,piękne masz swoje miejsce na ziemi ,i tak bardzo o to miejsce dbasz i tak go dopieszczasz,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Aniu, przykro mi, ale jeszcze pustynnik Ci nie zakwitnie! Jak ma pęd kwiatowy to on wychodzi razem z liśćmi, podobnie jak lilie.
Na ostatnim zdjęciu z hostami zauważyłam takie nieduże przy kamieniach, ze znacznikami.
Zdjęcia jak zwykle ;:215
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wiosenna zieleń i kolorowe wcześnie kwitnące rośliny ubogacają Twój ogród Aniu a biel dodatków dodaje mu szyku! ;:63 Nic nie piszesz o foto-szkółce czyżbyś już ją ukończyła?
Dzisiaj piękna pogoda i ;:333 ;:3 ...Zaraz po obiedzie wybieram się w plener... :heja

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”