Moje zielone zakręcenie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie cz.II

Post »

Julciu w sumie dobrze, że imprezowy czas wypada w takim terminie, można trochę rodzinkę na powietrze wygonić :wink:. Wnuki Ci rosną, jak ten czas pędzi.
Widzę, że duże plony jagody kamczackiej się zapowiadają, a ile ich masz bo czytałam, że najlepiej jeśli ma się różne odmiany?
Już orliki? No i te żółte słoneczka,zapomniałam jak się nazywają.
Miłej majówki!
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu to akurat zdjęcie borówek :) ale mam różne odmiany i jagody kamczackiej 3 krzewy i borówki w sumie 5 krzewów ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oglądałam wnuki w telefonie, ale nie lubię pisać no i mam zaległości! Julciu chłopcy to mali dżentelmeni a mam ich w pamięci niewiele starszych od dziewczynek, robiących ciastka u Ciebie. Dziewczynki jednak mają nieodparty urok! śliczne księżniczki do zacałowania ;:167 Cóż uroczystości muszę być ;:4 U mnie tak było od kwietnia do czerwca, trochę się wykruszyło a i z wiekiem mniej hucznie obchodzi się często wręcz łącząc w jedną imprezę więc niech się dzieci cieszą póki mogą :heja
Tak jak kiedyś pisałaś wszystko sporo do przodu w stosunku do moich roślin....orliki i kwitnące borówki :D
Na weekend to Ci życzę słoneczka, a jak podlewania to nocą! odpoczywajcie zdrowo ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Juciu,mam pytanko ,czy murarki to nie latają jak jest zimno ,bo tak ładnie się zaroiło koło domku a dzisiaj patrzę ,puściutko .Mam tylko nadzieje ,że nie zamarzły ;:223 Twój ogród wyprzedza mój o jakieś dwa ,trzy tygodnie a do tego przymrozek załatwilł mi owoce i kwiatki ;:145Dzieciaczki sliczniutkie .
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tenciu moje też się schowały przed deszczem i chłodem, też mam nadzieję że wyjdą jak się ociepli.Marysiu faktycznie czas ucieka a najlepiej widać jego uplyw po dzieciach.
Weekend minął deszczu praktycznie nie było ;:222
Bo te kilka godzin to kropla w morzu potrzeb, za to zimnica straszna wiec większość czasu w domku.
Jednak dziś bylam na dzialce mimo zimna,a tam wszystko wystrzelilo w górę :shock: Jednak rośliny potrzebują wody.
Kilka zaległych widoczkow z weekendu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Bardzo kolorowo i smakowicie na Twojej działeczce, Juleczko. ;:138 ;:138
A piesek jaki rozbrykany! :tan Głaski mu się należą. ;:168
U mnie dzisiaj ciepło i słonecznie. ;:3 Deszcz popadał kilka godzin w nocy z soboty na niedzielę, dzisiaj jeszcze na rabatach było mokro, a co najważniejsze, przymrozki nas ominęły. ;:333
Pozdrawiam i ciepełka życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu nie dość że wszystko wystrzeliło to jeszcze ma cudną słoneczną oprawę :D Niestety kuklika nie widzę, a żółty jeszcze w pączkach...sporo tych roślin mi przepadło, ale co się dziwić dwa razy ruszane późna jesienią nie zdążyły się ukorzenić..
Trawa piękna zielona i szalejący radosny piesek aż miło patrzeć :D
Julciu jak się nazywają żółte kwiatki na 3 zdj.?
Na widok kalarepki zaśliniłam się ;:306 Miłego tygodnia i podlewania nocą...a może i dniem ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu Twój ogród jest u mnie, hosty poprzednio przysłane ładnie się przyjęły a dzisiaj kolejna dostawa ;:196 Zioła i jarzynki już posadzone i teraz przyprawa będkowicka będzie bogatsza w smaku...bardzo dziękuję ;:196
Mam kilka kuklików i może któryś będzie tym od Ciebie, ale przesadzane jeszcze nie kwitną. Miłego weekendu ;:4
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Julciu, popadało wczoraj? U mnie tak, ale najwięcej dostała Środa wlkp. Piękne te ,,stare'' narcyzy. Orlik śliczny, ja dostanę od siostry 3 odmiany - bo takie ma nakupionej dopiero działce.
Pozdrawiam - Justyna
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Julcia jak ja dawno u Ciebie nie byłam, ale to nie tylko u Ciebie ;:306 jakoś nie mogę ogarnąć czasu....ciągle brak i brak.
Przyrzekam sobie zorganizować się porządnie ale jakoś nie wychodzi.
Wnuki jakie już chłopaki, lada moment a będą chadzać swoimi ścieżkami.
Dziewczyny widać że się dogadują czyli wszystko tak jak powinno być.
A w ogródku to piękności widzę jak się rozrastają....pięknie kwitną kukliku i tyle kolorów.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu pisz co straciłaś, bo mam sporo z twojego ogrodu to możemy odnawiać obsadzenia, mam to szczęście ze na razie nie stacilam prawie żadnej przyslanej mi roslinki :heja wszystkie sie pieknie rozrastają
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu dostałam od Ciebie tyle dobra ;:196 Dziękuję za dobre serce ;:4 Co raz coś odkrywam ale i znajduję, więc musi minąć jakiś czas żeby określić straty powykopaliskowe :D Sporo już odkupuję chociaż dziwnym trafem trochę inne rośliny :;230 Ogród odzyska swój wygląd pewnie dopiero za rok jak teren wróci do dawnego wyglądu. Na razie sypię ziemię, kompost i sieję trawę... a glina dalej żółta ;:222 Gorczyca nie wzeszła :? Chyba czas zrobi swoje. Miłej niedzieli Julciu! ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu to żółte to smagliczka wysialam jednego roku mieszankę rodlin skalnych i była w tej mieszance.
Justynko u mnie tylko delikatnie pokropiło,znów przeszło bokiem,wczoraj sadzac rozsady musialam mocno podlewac za to dzis pada od rana szkoda tylko ze znów chlodniej.Czytam ze zaczynasz zbierac roslinki do ogrodu,przyślij proszę apres na pw. to dzielac rozrastajace sie rosliny wyślę Tobie ;:196
Krysiu stare narcyzy sadzone jesienią sama jestem ciekawa czy zechcą zostać dłużej.
Coś na temat braku czasu też wiem tym bardziej że często po pracy jeszcze muszę zająć się dziećmi albo od syna albo od córki, na działkę czau mało a jeszcze zasiąść przed komputerem ;:223 dom też wymaga uwagi. Tęsknię juz za emeryturą :? Ale czy wtedy czasu bedzie więcej, no nie wiem :;230
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Juleczko! Na emeryturze czasu jeszcze mniej, ;:108 a to za sprawą wolniejszego tempa w wykonywaniu czynności, które w młodości wykonywało się błyskawicznie. Mówi Ci to kilkunastoletnia emerytka, a więc osoba w tym temacie obcykana. ;:224
Mam nadzieję, że do Ciebie też nareszcie dotarły deszczowe chmury. ;:204 U mnie ładnie sobie popadało i nadal popaduje. Nie leje, ale za to wsiąka w głąb, dokładnie nasączając ziemię. ;:63
Delikatnie się naziębiłam, więc zostałam w domu, ale nie żałuję, ;:185 bo nadal zimno na dworze.
Zdrówka życzę i pogody zgodnej z życzeniem. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu chyba ją miałam, bo nawet kupiłam ale po zimie przepadła...pewnie glina za zimna :wink:
Dziwne bo mam takie narcyzy ale mi nie pachną a dostałam od Ani pachnące. ale są od lat tylko szczypiorki i nie kwitną :wink: Słoneczka i poprawy pogodny na weekend życzę ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”