Wiosna w śląskiej zegrodce cz. 8
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosna w śląskiej zegrodce cz. 8
Eluśka też bym sie nie namyślała za taką cenę .Pomidorowy zawrót głowy ja juz mam 2 szt posadzone w ziemi i nakryte butelkami .Mam nadzieję ,że chociażby przyszedł przymrozek to nic im nie zrobi ,bo bym sie chyba rozbeczała.Maluszek śliczniusi Deszcz tym małpom nic nie zrobi juz byłam dzisiaj sprawdzić, dalej twardo stoją na stanowisku że będą niszczyć i sie rozmnażać 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Twoja imienniczka niezwykle urodziwa
Wielka szkoda, że kwiaty magnolii są tak wrażliwe na przymrozki, bo nie zawsze dane jest się nam cieszyć ich kwiatami. Na Forthergillę miałam ochotę, ale jeszcze się nie zdecydowałam. Co prawda nie dla mnie, tylko dla mamy, bo ona ma dużo większy ogród. Pomidorki masz pieknie wyrośnięte, moje się trochę wyciagnęły, ale mam nadzieję, że jak pójdą do gruntu to nabiorą ciała. Już się hartują na balkonie, niech załapią więcej światła
Miłego świętowania

Miłego świętowania

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Elka podziwiam plantację pomidorów... ja trzy razy podchodziłam do siewów i za każdym razem szpital mi przeszkodził, ale teraz mam kilka co prawda mniejsze od twoich, ale są... może jeszcze coś dokupię na targu... a może sąsiadce za dużo wyrośnie
Pozdrawiam i niech
i zdrówko dopisują.

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dzięki Ci wielkie? Widuję w ogrodach u ludzi w okolicy u mnie, podobają mi się bardzo, a nie mogłem sobie sprawić, bo za Chiny Ludowe nie wiedziałem jak się toto nazywa? Teraz już wiem. Dzięki Tobie.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Super że masz gdzie układać je w domku, teraz chyba najgorsze przed nami (zimno), oby nie zrobiło szkód w ogrodach. Moje pomidorki dopiero po dwie pary liści mają, ale mam nadzieję, że dostaną kopa. Po 15 daje je do tunelu, reszta idzie do donic. 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Magnolie są bardzo ładne ja też je lubię, mam dwie gwiaździstą i Susan.
Na pewno znajdziesz i posadzisz magnolię, które chcesz.
Pomidory duże, niedługo będziesz sadziła, a jakie odmiany wysiałaś.
Na pewno znajdziesz i posadzisz magnolię, które chcesz.
Pomidory duże, niedługo będziesz sadziła, a jakie odmiany wysiałaś.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Ale masz dorodne pomidory, nic tylko sadzić. Wiem, że wszyscy się wstrzymujemy z powodu zimnej aury ale nastepny tydzień ma już być z wyzszymi temperaturami w nocy. Moje znacznie mniejsze, później wysiewane.
Cudna magnolia!
Mijam taką codziennie w jednym ogrodzie, zatrzymuje się i podziwiam.
Cudna magnolia!

- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Nie będę pisać ,że zimno bo wkrótce ocieplenie.
Fajna skrzynia ,ale te pomidory zachwycające.
Fajna skrzynia ,ale te pomidory zachwycające.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Elżbietko kupiłam sobie fothergillę na wiosnę i już ma zadatki na szczoteczki
Las pomidorków wygląda imponująco, moje grzecznie siedzą w tunelu...część wsadzona a część czeka na posadzenie do gruntu
Słodkie maleństwo

Las pomidorków wygląda imponująco, moje grzecznie siedzą w tunelu...część wsadzona a część czeka na posadzenie do gruntu

Słodkie maleństwo

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04

Witam w rześki i zimny dzień. Słonko przebija się przez zimne i ciężkie chmury.
Jedyna pociecha to taka, że kwiaty wolniej przekwitają.
Jadzinko u mnie też się pojawiły te małpy zielone i w dodatku u niektórych róż zwijają się listki a to o ile dobrze pamiętam nimułka różana.
Pomidory nadal czekają w domu i mam już szczerze dosyć ...sztyjc tam i nazot z sadzonkami.

Na pociecha świeżutki pączuś różany.

Iwonko moja fothergilla ledwo co urosła a mam ją już dobrych parę lat, tak więc myślę, że nadaje się do nawet maleńkich ogrodów. No chyba, że u mnie ma się źle.
Nie mogę się doczekać na wyprowadzkę pomidorów, papryk i wszystkich kwiatów, które spędzają lato na dworze. Ta końcówka jest najgorsza.

Ewko miejmy nadzieję, że wszystko się ze zdrowiem poukłada i będziesz mogła się cieszyć majem i letnim czasem w ogrodzie.
O sadzonki pomidorów się nie martw bo na pewno dobre duszyczki o Ciebie zadbają.
Serdeczności i cieplutko pozdrawiam.

Loki liczę, że floks się rozrośnie bo chętnie bym go porozsadzała po różnych zakątkach ogrodu.
Chow się cieplutko w tej Francji.

Basieńko okropnie zimno. Jak patrzysz przez okno to prawdziwa wiosna ale lepiej się ciepło ubierać...golf z krótkim rękawem.

Pomidorki szybko nadrobią bo jeszcze tydzień mają czasu żeby się spragdać.
Moje pójdą tu

i do donic.
Na razie chrzanić pomidory, skupmy się na cudownym zapachu lilaków bo ona tak szybko przekwitają.

Dorko zobaczymy co czas przyniesie ale taka pękata ciemny fiolet już od dawna mi się marzy.
Odmian pomidorów mam sporo ale nie wszystkie jestem w stanie wysiać. Jak posadzę to napiszę co i jak.

Grażynko już bym chciała żeby były posadzone te pomidory, żeby to już było za mną a nie przede mną.
Niestety za zimno na nie...szkoda byłoby naszej roboty i chodzenia kole nich żeby przez nieuwagę ucierpiały od chłodu.
Poczekamy cierpliwie...jeszcze się narobimy.

Beatko dzięki wielkie za takie ocieplenie. Dziś ubrałam golf z krótkim rękawem żeby nie zmarznąć.
A w skrzyni

i jeszcze jest nowa skrzynia

Maryśko życzę żeby Twoja fothergilla lepiej rosła niż ta moja leluja.

Oby już się zrobiło cieplej bo tyle roboty czeko.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Thereska szybsza od Maigolda ale one też ino ino prawie w tej samej fazie są . Lilaki kwitną i roztaczając cudny zapach achhhhh Józefki tyż za chwilka dadzą czadu
oby ino ta pogoda wreszcie się unormowała, bo jest niezdecydowano ta tegoroczno wiosna. Szanuj się jo dalej na pół zimowo chodza, bo szkoda zdrowia Azalia cudooooo a na ostatniej fotce następne pachnidełka a i musztardowca siewki zauważyłam w skrzyni. Mnie on osobiście smakuje lubię takie pikantne roślinki jak np rzeżucha

- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Eliczko kochana ale żem się ubawiła wyobrażając sobie jak umorusana, utytłana i u robiona padam na uśmiechnięty pysk
a do tego te zielone małpy na moich różach
- no uwielbiam Twój wątek nie tylko oglądać ale i czytać 
Niestety i u mnie dalej zimno, a na dodatek pada od rana i to nawet tak dość solidnie.
Już by się chciało tego ciepła. Jednak tulipany wydają się być zadowolone z takiej pogody i trzymają się w niezłej formie. Z resztą rośliny wyglądają dobrze, tylko chyba nam się tak spieszy, żeby już kwitly. Ale przez to zimno to jakoś mniej robactwa widzę - albo to tylko takie moje złudzenie
Kolejne śliczne kwitnienia u Ciebie.
Szkoda tylko, że zapach się nie przenosi, bo te lilaki muszą obłędnie pachnieć.
Dobrego dnia

Niestety i u mnie dalej zimno, a na dodatek pada od rana i to nawet tak dość solidnie.
Już by się chciało tego ciepła. Jednak tulipany wydają się być zadowolone z takiej pogody i trzymają się w niezłej formie. Z resztą rośliny wyglądają dobrze, tylko chyba nam się tak spieszy, żeby już kwitly. Ale przez to zimno to jakoś mniej robactwa widzę - albo to tylko takie moje złudzenie

Kolejne śliczne kwitnienia u Ciebie.
Szkoda tylko, że zapach się nie przenosi, bo te lilaki muszą obłędnie pachnieć.
Dobrego dnia

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Przychodzę z rewizytą i zachwycam się widokiem zdrowo rosnących młodych krzewów pomidorów
Ogród cały w kwiatach oczu od niego oderwać nie można-gratuluję doboru roślin i ich usytuowania
Pozdrawiam i dużo słońca życzę

Ogród cały w kwiatach oczu od niego oderwać nie można-gratuluję doboru roślin i ich usytuowania

Pozdrawiam i dużo słońca życzę

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Elkadziękuję
U ciebie po prostu pięknie, i wiesz że na fotkach nie widać tego zimna
, a bez to aż u mnie pachnie
Podobno jeszcze do Zośki trzeba wytrzymać i będzie OK... szkoda że ciągle u mnie sucho
Pozdrawiam cieplutko

U ciebie po prostu pięknie, i wiesz że na fotkach nie widać tego zimna

Podobno jeszcze do Zośki trzeba wytrzymać i będzie OK... szkoda że ciągle u mnie sucho

Pozdrawiam cieplutko

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Przeczytałem to ?chow się cieplutko? i aż monitor ze śmiechu oplułem? W nocy z niedzieli na poniedziałek i z poniedziałku na wtorek był drobny przymrozek, dzisiaj mamy upojne dziesięć stopni i lodowaty deszcz? Brrr?
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI