Witam wszystkich drogich gości ,pogoda mnie nie rozpieszcza ,jak skończyłam przesyłki i mogę coś zrobić w ogrodzie ,żeby na przyjazd gości było ślicznie to leje i nie mogę rozwinąć skrzydeł ,nie mogę posprzątać i się nie wykażę jak bym chciała

,no cóż,może zajmę się gotowaniem i gości w ogrodzie za stołem zagadam

,ale czy to się uda to nie wiem
Gosiu,nie jestem pewna czy ktoś zechce chwasty ,każdy ma ich pod dostatkiem i też nie może sprzedać ,z zagajnika brzozowego będziesz zadowolona ,bo miło się po nim spaceruje ,siedzi i zbiera grzybki,pozdrawiam
Olusiu,witaj ,dobrze,że wróciłaś ,czasem życie tak nas ustawia ,ale może już będzie tylko lepiej ,pozdrawiam
Elżuniu,bzy trochę pachną bo zlane wodą tak pada u mnie ,wszystko wisi od ciężkiego deszczu ,więc nie jest ciekawie ,najgorsze,że ne mogę odrobić ogrodowych zaległości ,pozdrawiam
Maryniu,witaj ,zawsze masz dobre słowo dla mnie nawet w deszczowe dni ,w których nie mam dobrego humoru ,bo tyle mam zaległości ,ale jak przeczytam Twój wpis to i ja się ładuję ,pozdrawiam
Beatko,w ogrodzie byłoby piękniej gdyby jakieś małe słoneczko wyjrzało ,a tak to bardzo jesienna pogoda u mnie i nic nie można zrobić w ogrodzie .co mnie niepokoi ,bo w sobotę spotkanie ogrodowe i ja będę pąsowa ze wstydu,masz racje ten pełny szafirek jest cudowny,dziękuje za miłe słowa ,jakaś przytłoczona jestem ,chyba przez tą pogodę ,bo tak jest u mnie wstrętnie ,pozdrawiam
Martusiu,jak tak będzie padać to wszystkie kwiaty licho weźmie ,u mnie nic nie przymroziło,ale wody kwiaty nabrały,że wiszą ,epimedium bardzo lubię ,mam jeszcze dwie odmiany które nie pokazałam ,jedna teraz zakwitła,a jedna jeszcze nie ,chyba późniejsza to Pink Champagne,pozdrawiam
Tereniu,jak inne roślinki Ci przymroziło to ten czosnek pewnie też ,ale nie powinien cały zgnić ,chociaż u mnie zjadły go myszy i został jak na razie jeden ,więc wszystko źle ,jeszcze na wiosnę wcześniej były trzy sztuki ,podchodzę kiedyś a dwa leżą zwiędnięte ,więc podnoszę zielone liście a tu nie ma cebulek i dziura pod liśćmi ,teraz sterczy ten ostatni ,zobaczymy jak długo jeszcze postoi ,pozdrawiam