Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Piękny jest ten Różanecznik ;:167 Martusiu czy znasz jego nazwę?
Szkoda,że taki mamy zachlapany i zimny ten początek maja, pozdrawiam ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Cudna soczysta, świeżutka zieleń po deszczu! ;:215
A ten zakątek szczególnie romantyczny https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/cda6bfd02259e24c
Chciałoby się siąść na ławeczce i oddać zadumie nad płynnością życia. ;:108
Dobrego tygodnia, Martusiu. ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Martuniu , jak zwykle Twój wątek pędzi bo zawsze muszę się cofać o kilka stron ,cosik ostatnio nie nadążam , może zwolniłam obroty ?,ale przynajmniej mam do obejrzenia sporo pięknych fotek ;:oj , no i mogę odpocząć w brzozowym gaju bo ławeczka aż prosi się żeby przysiąść i pomedytować .Dobrze , że jest Twój ogród bo w swoim nie mam czasu odpoczywać i delektować się pięknym wiosennym kwitnieniem i majowym zapachem bzów .Jest pięknie ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Martusiu, a dzisiaj ogród zapłakany bo jakaś łezka na obiektywie siadła ;:306 Ja tylko przemknęłam 3 razy przez ogród i nawet nie patrzyłam w stronę kwiatów. Jedynie okryłam pomidory w tunelu i niech się dzieje wola nieba :shock: Zimno, szaro i mokro biedni Ci co mieli urlopy w nadziei, że pogrillują i pospacerują :D
Co takiego ślicznego białego jest na tym zdjęciu https://www.fotosik.pl/zdjecie/d7063ee154fc11b5 ?
Poprawy pogody i zdrówka życzę (mam nadzieję że już wróciło) Pozdrawiam cieplutko Obrazek
Awatar użytkownika
Mirek19
1000p
1000p
Od: 20 maja 2016, o 13:20

Post »

Witalski,
Nie wiem dlaczego, ale te brzozy z ..."partyzantką" mi się kojarzą ;:306
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Uroczy zakątek z brzózkami. Czy on się mieści w Twoim ogrodeczku, czy też poza jego granicami? Jak ja lubię te delikatne drzewka. ;:167 A na zdjęciu pod brzózkami widzę kwitnący różanecznik w kolorze malinowym. Ciekawa jestem odmiany. Kwiaty wydają się nieduże i jakby nieco inne niż w typowych Rh. A może to tylkona fotografii tak wygląda?
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Martuś ,deszczyku zazdroszczę ,u mnie dla odmiany dwie noce mroziło i już widać straty ;:223 .Najbardziej ucierpiał winogron ,truskawki kwiatuszki mają czarne i widzę ,że borówce się dostało no i wiśnie ,nawet nic nie okrywałam bo co miałam wybrać ?Na wszystko i tak nie starczyłoby mi włokniny ;:222.Dzieci pojechały to po pracy pojechałam i posiałam chociaż buraczki,w majówkę nic nie robiłam ,raz ,że mały się rozchorował a dwa ,że zimnicza była straszna.Martuś nie wiesz może czemu moje czosnki zrobiły się czarne ,tylko pąki ?Zmarzły?
Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Z przyjemnością obejrzałam piękne roślinki i wiosenne kwitnienia w twoim bujnym ogrodzie Martusiu :wit
Szafirki wciąż piękne.I u mnie jeszcze w niebieskich barwach.Zwykłe już przekwitają.Pełne jeszcze sie trzymają ładnie.
Babcine narcyzki też bardzo lubię.I ten ich zapach.
Lilaki ślicznie się prezentują.
A co to jest te białe kuleczki pod tymi narcyzkami ??
Cudny kolorek rodki.
I kojący widok na brzozy, to taki zagajnik ?
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu, piękny jest Twój "ogródeczek" i w słońcu i w deszczu! A ten zagajnik brzozowy - marzenie!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Oj Martuś rozbawiłaś mnie tym skromnym zaproszeniem do Twojego "ogródeczka" - a pod napisem piękne zdjęcie dobrego kawału dojrzałego ogrodu, tuż za nim przecudnej urody brzezina i do tego tyle kwitnień ;:oj Ale ja wiem, to było zdrobnienie, których używamy z miłości do naszych bliskich, a przecież nasze ogrody są nam najbliższe, podobnie jak nasze dzieci, bo to w jakimś sensie też nasze dzieci :wink: a przynajmniej tak się nimi zajmujemy, jakby nimi były.

Przecudna ta narcyzowa kępka - ciekawa jestem, czy moje też się tak rozrosną?

No i wyobrażam sobie tę feerię barw i zapachów, którą możesz dostrzegać i odczuwać po wejściu do tego królestwa.

Życzę ciepełka i oby przymrozki obeszły Twój ogród szerokim łukiem. ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam gorąco wszystkich odwiedzających mój ogródeczek ,ja co wieczór jakoś padam ,że już nie mam siły nic napisać ,ciągle kończę nadwyżki ,bo deszcze ,śnieg,święta powodują ,że wszystko się przewleka ,a w ogrodzie robota czeka , w sobotę u mnie spotkanie trudno ,może goście mnie zrozumieją jak zobaczą ,że nie wszystko posprzątane ,chociaż mnie to martwi ,bo chciałabym żeby było śliczniutko .

Basiu,zagajnik brzozowy posadzony jest przeze mnie bo kocham brzozy,nasadziłam ,żeby posiedzieć w ich świetnym klimacie i żeby mi tam rosły grzybki no i rosną ,co roku zbieram ich całkiem dużo ,pozdrawiam ;:168

Dorota,ale goście mogą posprzątać kwiatuszki a chwaściory mi zostawią ;:306 kwiatów u mnie tyle ,że nie wezmą wszystkiego ,pozdrawiam ;:168

Joasiu,jeden duży krzew kwitnący na biało to pigwowiec ,a ten mały z pączusiami to obiela forma płacząca ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,i Twoje brzózki urosną i będziesz zbierać grzybki i różaneczniki też urosną ,co roku ogród rośnie ,a za moment będziesz wszystko przykracać ,pozdrawiam ;:196

Beatko,lilaki uwielbiam i nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu ,a brzozowy lasek tworzy świetny klimat i super się siedzi na tej małej ławeczce ,pozdrawiam ;:168

Krysiu,nazwa była,ale się zbyła :roll: ,on jest w realu bardzo czerwony ale trudno ten kolor wydobyć na fotografii,pozdrawiam i czekamy ;:168

Lucynko,zielono jest ,nie można narzekać ,ale rabaty bardzo zarastają ,a ja nie nadążam ,zakątek brzozowy jest klimatyczny i jest na końcu ogrodu ,spacerując ścieżką między rabatami dochodzi sie do alejki w lasku brzozowym ,ławeczkę bardzo prostą zrobił mi mąż i fajnie można tam odpocząć ,nawet się zdarza ,że razem siedzimy ,pozdrawiam ;:196

Elżuniu,ja też za niczym nie nadążam ,ja w swoim też do tej pory nie miałam czasu odpocząć ,ani nic zrobić bo ciągle miałam wysyłki,a to dla mnie najważniejsze się wywiązać ,a cała reszta musi czekać i trudno,czasem tylko przebiegnę zrobić zdjęcia i już mnie w nim nie ma ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu u mnie też ciągle pada ,przestaje i z powrotem pada,my żadnego grila nie robiliśmy w niedzielę byliśmy u koleżanki na zaległych imieninach ,potem wieczorem owoziliśmy Zuzię do Krakowa p wszystkich świętach ,miała dużo do dźwigania ,więc dziadkowie jak zawsze najlepiej się wywiązują z pomocy ,w ogrodzie wszystko zarasta ,nie radzę sobie na razie i do tego nic mi się nie chce ,ta roślinka o którą pytasz to tawułka taka odmiana co kwiatuszki ma w formie małych różyczek pozdrawiam ;:196

Mirku,brzozy wszystkim kojarzą sie z partyzantką ,ale mnie jeszcze z grzybkami ,nawet prawdziwki mi w tym lasku rosną ,pozdrawiam :wit

Wandziu,ten zakątek z brzozami jest na końcu mojego ogródeczka ,ja się idzie falującą ścieżką w ogrodzie wśród kwiatów i krzewów to na końcu wchodzi się do lasku brzozowego ,może gdzieś znajdę karteczkę z różanecznika malinowego,on taki wcześniejszy i ma piękny konkretny kolor czerwono malinowy,trudno mu zrobić rzeczywiste zdjęcie ,bo ten kolor taki trudny dla fotografii,pozdrawiam ;:168

Tereniu,u mnie zimno ,ale mrozu nie było,trochę podlało ,mróz potrafi zniszczyć dużo młodych i wrażliwych roślin,bardzo mi przykro ,że tyle Ci zniszczyło owocówki,a o jakie czosnki pytasz o ozdobne?jeżeli do tej pory były piekne a teraz po mrozach czarne to pewnie mróz też je dosięgnął ,musiał być nie malutki,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Aniu,u mnie też jeszcze pełne szafirki kwitną ,zwykłe zeszły z wybiegu,pod narcyzami to obiela ,kolor różanecznika jet wyrazisty ,jest na wejściu do ogrodu ,wiec go fajnie widać jak się wchodzi ,na końcu ogrodu jest zagajnik brzozowy zasadzony przeze mnie ,żeby było gdzie odpocząć w korzystnym środowisku i ,żebym mogła zbierać grzybki ,co roku mam z tego miejsca 4 litrowe słoiki suszonych grzybków,to dużo ,tak uważam ,pozdrawiam :wit

Martusiu,zagajnik brzozowy przeze mnie stworzony i bardzo go lubię ,brzozy szybko rosną i zrobiły piękną szeroką aleje brzozową ,ogród mam trochę zaniedbany przez nadwyżki ,ale trudno,pozdrawiam ;:196

Beatko,oj tak ogrody to takie nasze wypieszczone miejsca ,każdy inny i każdy piękny ,ja te narcyzy przyniosłam z ogródka mamy męża i też długo nie chciały u mnie się zaadoptować i nie kwitły ,ale jak zaczęły to już jest dobrze ,mrozu na razie nie było i niech absolutnie nie będzie ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do mojego ogródeczka ,nie ma teraz dużo roślinek kwitnących ,ale mam nadzieję ,ze się to wkrótce zmieni ,niech no się tylko ociepli.
Obrazek

Obrazek

Epimedium Domino
Obrazek

Obrazek

rabarbar dłoniasty
Obrazek

Obiela forma płacząca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

A propos chwastów to kiedyś widziałam taką tabliczkę: chwasty na sprzedaż, z powodu dużego popytu tylko do własnoręcznego zrywania :lol: Ciekawe czy by się ktoś skusił, gdybym ustawiła taką w ogrodzie? :wink:
Zawsze lubiłam brzozy, a twój zagajnik tak mi się podoba, że postanowiłam też taki sobie zafundować :wink: Koniec nowej działki przylega do lasu, ziemia tam niezbyt urodzajna, więc będzie akurat pod brzozy :wink:
Przepiękne kwtnienia ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Martusiu jestem po długiej nieobecności. Teraz już obiecuję że na dłużej.... Muszę tylko ponadrabiac zaległości. Lecę czytać. :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”