Zimno i mokro, kaloryfery hulają
Agnieszko absolutnie się nie mylisz! ślimaki zimują w postaci jajeczek i na wiosnę mamy to co zjada moje rozsady. Często podnosząc jakąś deskę znajduję pod spodem masę jajeczek i niosę kureczkom

A ostatnio wyczytałam, że takie jajeczka ślimaków (tylko chyba nie pomrowów) są najdroższym kawiorem...chyba by mi nie przeszedł przez gardło

Ja je niestety widzę, bo oblepiają doniczkę w rozsadą i liście irysów
Cieszę się, że roślinki nie przyniosły wstydu
Lidziu nie dokarmiam cieszynianki

pierwotnie rosła w innym miejscu, a potem przesadziłam to na pewno ziemia tutaj żyźniejsza, ale kwitła mi raz jak przystało na Cieszyniankę i raz jednym kwiatuszkiem. Lidziu w tym samym ogrodzie łyszczaki rosną mi różnie, w jednym miejscu marnieje a tu kwitnie i rozrasta się ładnie. Tak jak my albo czujemy się gdzie od razu dobrze albo ...coś nam nie pasuje
Dąbrówki to ja bardzo lubię i mam ich kilka ...ale teraz sobie przypomniałam, że jednej nie widzę ...przesadzanej

No trudno jak nie wyjdzie trzeba będzie poszukać gdzieś. Dąbrówka od Ciebie 'Chocolate Chip' rośnie ładnie w kilku miejscach

Lidziu przy okazji o coś zapytam, dostałam od Ciebie pierwiosnek Kluczyk w kolorze żółtym, na drugi rok miał kilka malutkich siewek, które zakwitły tak
Czy to też kluczyki?
U mnie też się ochłodziło, ale deszcz chyba uchronił nas przed przymrozkiem. Z przerażeniem oglądałam dzisiaj śnieg choćby w śladowych ilościach u innych

W dzień zrobiło się +7, ale deszcz siąpił cały czas.
Ja też mam nadzieję, że zimni ogrodnicy zmienili termin, bo już tak kiedyś było.
Dorotko postaram się przypomnieć

może u mnie są tylko nie zakwitły
Na zdjęciu jest żywokost "Axmister Gold" ozdobny głównie z liści i nie rozrasta się tak jak ten na niebiesko kwitnący.
Skrzynia nie jest może dziełem sztuki, ale będzie bardzo przydatna. Nie wiem dlaczego rozmaryn u mnie w domu pokrywa się białym nalotem, wiele już ich straciłam przez to! Dlatego staram się na wiosnę hodować w gruncie, a uwielbiam ziemniaki pieczone z rozmarynem czy foccacię

Dzielny Twój M jeszcze będzie dużo Ci pomagał tylko nauczy się sobie radzić...jestem pewna
Ja okryłam pomidory, bokiem folią bąbelkową, a od góry włókniną zimową, bo w tunelu nie jest szczelnie
Joasiu hortensje to pewnie ogrodowe i nie powinny ucierpieć. Skrzyni nie dam rady wziąć do domu, bo ma długości ponad metr i jest bardzo ciężka z ziemią. Serduszka chyba mi się wysiała, bo widzę w innym miejscu z jednym wiszącym serduszkiem

Jak Twoja się zadomowi na pewno pokaże co potrafi
Beatko witaj! tylko u mnie dalej pada i jest zimno, ale wolę to niż przymrozek
Lucynko liczę na to że w końcu wyłączę ogrzewanie na dobre, bo czas zbierać na wakacje a nie płacić rachunki za gaz

Bożykwiat mam młodziutki...ale dzielny

Tak tulipany to stare odmiany...dumnie górują i pachną. Maki widziałam u Ciebie dlatego zrobiłam zdjęcie i moim z pąkiem.
Ta ślicznotka to wielosił i chyba jezoński Heaven Scent, ale nie jestem pewna.
I Tobie Kochana ciepełka i zdrówka na cały tydzień
Elżbietko dziękuję za instrukcję, jak mi się uda to będziesz miała u mnie duże piwo

Chciałabym kiedyś doczekać takiego spektakularnego kwitnienia jak u Ciebie
Bea na razie te małe chrupią takie gładkie roślinki ...moje rozsady i namiętnie żrą liście irysów. U mnie też są siewki jakichś maków...jakich sprawdzę niedługo, bo nasion jeszcze nie posiałam...tyle mam zaległego siania

Trzymaj się cieplutko i dobrego tygodnia
Dobrej nocy i dziękuję za odwiedziny