Zakątki na Dębowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym

Post »

Fajnie usadowiły sie kropelki w czuprynce sasanki gdybyś je bardziej skadrowala byłaby super fotka i z pewnością zobaczyłabyś odbicie. Super fotka zresztą wszystkie są świetne https://images91.fotosik.pl/174/7cbf0b5cee803a2d.jpg jednak co lustrzanka to lustrzanka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu

Zdjęcia robisz niesamowite ;:oj Żagwin jakby wychodził z komputera wprost na klawiaturę ;:138 ;:138
Moje Epimedium już przekwitło, teraz zdobią te piękne listeczki :D
Muszę upolować białego Floksa szydlastego, b te inne kolorki mam, fajnie nam teraz te kwity zdobią rabatki, pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu i u mnie zimno i mokro...działka samopas od soboty jeszcze ze 2-3 dni tak będzie a potem w kratkę!I zabawa w ciepło-zimno... ;:oj
W ogrodzie masz pęknie i kolorowo! ;:138
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu z tego co kojarzę macie wędzarnię, a czy wędzicie rybki? bo ja głownie dla nich chcę zbudować wędzarnię. Jak ostatnio zjadłam wędzone karpie z Zatora to marzy mi się częściej taka kolacja. Widzę że masz domek dla owadów, a pszczółki murarki też masz? Ogród nieustająco chwalę ;:167
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu kolejne piękości nam pokazujesz, te floksiki przeurocze. Tulipany i u mnie wypadają, ale bez nich to nie może być wiosny.
Niestety i u mnie się bardzo ochłodziło, w nocy ma być tylko 1 stopień na plusie. Oby, oby, byle nie było przygruntowych przymrozków. Jedyne co dobrego to to, że przez te dni dobrze podlało moje roślinki.
U mnie mszyce głównie na młodych przyrostach wierzby Hakuro i niektórych powojnikach.

W takim razie dobrej pogody życzę i pozdrawiam ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

marta64-Martuś Dziękuję.Floksiki teraz wyglądają cudnie. ;:108
plocczanka-Lucynko Dla jednego ładne, faliste a dla innych krzywe.Ale ja już tak mam,że linie mi uciekają.
Dziękuje za wsparcie słowe. Artystyczne rzeczy są jakoś mi bliższe i milsze. ;:173
Takich ciepłych dni potrzeba, Nic przez tą zimnicę nie chce się robić i nie da się robić.Pomysłów kilka mam jeszcze na dekoracje.
I dobie życzę radości życiowej, wiem,że teraz ci smutno.
Cieplutkiego maja nam trzeba i roślinkom .. ;:3
JAKUCH-Jadziu Dziękuję ;:196 czuprynka sasanki i bez wody wygląda urokliwie.
A jakoś przez tą marna pogodę to nie wiele mi się chce.To znaczy chce mi się ale ciepełka i lepszego działania ogrodowego.
Krychna-Krysiu Bardzo ci dziękuję za te pozytywne słowa co do mojej fotografii. ;:196
Ja też lubię epimedium , bo jak przekwitnie, to z samych listeczków też ładnie wygląda. Ciekawe kształty liści i kolorki.
Floksy dla mnie są śliczne.
Pamietam jak tutaj je na ogrodach forumek oglądałam i zachorowałam na nie.
A teraz chcę je trochę po przekwitnieniu przyciąć, trochę porozsadzać i podosadzać w inne miejsca. ;:108
marpa-Maryniu No ta pogoda jest dołująca.Też widziałam prognozy, to zimnica, to pzrymrozki to cieplej i znowu zimno.
Straszne. :evil:
Ale ogród żyje i kolorki ma.I oby nie ucierpiał od tego zimna.
Maska-Marysiu Mamy wędzarkę.Ale rybki rzadko wędzimy.Takie duuże, większe to lepsze wędzone.
A takie smażone , chrupkie są pyszne. Domek dla owadów mam.ale mały.Jeszcze pszczółek murarek nie mam.Marzy mi się jeszcze taki większy domek dla owadów.
Ale czasu na budowanie domku brak.

Tulipanki,,,tulipanki ( zdjęcia z soboty )
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Tulipany w hostach
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu polecam spróbowanie wędzonego karpia, nie wiem tylko jak się go przygotowuje ale się dowiem bo mam znajomych co pracowali kiedyś w Centrali Rybnej. Ja się zastanawiam nad murarkami, ale to chyba dużo zachodu kosztuje a ja nie jestem taka dokładna :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska-Marysiu Kiedyś w jakiejś restauracji i gdzieś na imprezie jadłam wędzonego karpia.W dwóch miejscach i dwa inne smaki.
My karpia jeszcze nie wędziliśmy.
Ale jak będziesz miała przepis to chętnie skorzystam. ;:108
I ja sie zastanawiam nad murakami.a jednocześnie obawiam, czy dałabym rade wszystko należycie z nimi i koło nich zrobić :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Aż serce się raduje jak oglądam że pomimo tych wszystkich przymrozków,ulew u ciebie ogród ciągle pięknie kwitnący. :D
Ja tez uwielbiam zakola,zaokrąglenia itd a bardzo nie lubie linii prostej. Chyba dlatego że mi własnie tak wytyczono niestety te linie proste. A tak nawiasem to krótkowzroczni nie potrafią narysowac prawidłowej linii prostej.
.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Widoczki śliczne Aniu, a z której strony będzie wejście na druga część te ze stawem czy tam z prawej gdzie brzózki poukładane
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igala-Iguś U mnie jeszcze i oby przymrozków nie było.Dziś w nicy ma być tylko 1 stopień.
Nie wiem ,czy ogród to bez szwanku przeżyje. :(
No jest nas więcej , co linie proste nam nie wychodzą. :D
JAKUCH-Jadziu Bardzo dziękuję ;:196
Nie tam gdzie te bzrozy to jeszcze w tym roku będą rosły pomodorki.
A przejście za nowymi rabatami za huśtawką.
Ta działka nowa, wcale nie jest taka równa. symetryczna do tej,Na początku dużo jest.A potem duży jakby skręt w prawo i w lewo.
a staw na końcu skrętu w prawo.Oj któregoś dnia narysuję może, bo tak to trudno zrozumieć. :roll:

Czosnek niedźwiedzi.
W ubiegłym roku kupiłam 50 sztuk. i posadziłam na wiosnę.
Miały po jednym listku i po jednym kwiatku.W tym roku już po kilka listków i po dwa kwiatki.I małych sporo jest.
Fajnie,ze sie rozmnoży.Zanim hosty urosną, on będzie fajnie wyglądał.
Obrazek

Obrazek

Smagliczka
Obrazek
Wilczomlecz
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu super masz te zakątki w swoim ogrodzie ,nie wiadomo co chwalić tyle kwitnień i kolorków,po prostu cudownie i można bardzo się zrelaksować ,ja uwielbiam takie ogrody,pozdrawiam i życzę dalszej owocnej pracy ,a połowy męża też rewelacja ,pozdrawiam ;:168
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu jak zwykle z przyjemnością pospacerowałam u ciebie :D Kwitnienia piękne. Brawo za zdjęcie epimedium. Ja swoje w tym roku nie pokazywałam, bo gdy wreszcie przypomniałam sobie o zrobieniu im zdjęć, to tak wiało, że jakieś dobrej jakości pozostawało w sferze marzeń, a gdy poszłam do nich kilka dni później fotografować mogłam już tylko liście 8-) Świetnie uchwyciłaś osę ;:215
"Poduszkowce" śliczne, też je bardzo lubię ;:108
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Aniu, tulipany takie piękne ;:oj mimo paskudnej pogody, ale też sfotografowane ręką profesjonalistki! Byliny poduchowe super wyglądają na kamiennym obrzeżu.
Fajnie masz, że możesz mieć ogląd ogrodu w całości! Już o tym pisałam kiedyś, pod zdjęciami księżniczki Fiony na kanapie, że zazdroszczę Ci tego otwarcia na ogród, ale chyba wysłałam w kosmos ;:124 Ja sobie zasadziłam krzaki przed tarasem, bo to miał być koniec ogrodu kwiatowego ;:306
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu śliczne zdjęcia panoramiczne Twojej działki. Nierówności w obrzeżach są o wiele bardziej efektowne w odbiorze aniżeli linie proste. Niestety u mnie większość jest właśnie po prostej, co stanowi swoisty kompromis między tym, co już było, wymaganiami eMa (chodzi o koszenie i podkaszanie) oraz moimi zapedami do powiększania arealu ziem odzyskanych pod rabatki.
U mnie dziś w nocy też było zaledwie 1 na plusie. Po pracy jadę na działkę zlustrować sytuację.
Dobrej pogody ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”