Zakątki na Dębowym
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym
Fajnie usadowiły sie kropelki w czuprynce sasanki gdybyś je bardziej skadrowala byłaby super fotka i z pewnością zobaczyłabyś odbicie. Super fotka zresztą wszystkie są świetne https://images91.fotosik.pl/174/7cbf0b5cee803a2d.jpg jednak co lustrzanka to lustrzanka
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Zdjęcia robisz niesamowite

Moje Epimedium już przekwitło, teraz zdobią te piękne listeczki

Muszę upolować białego Floksa szydlastego, b te inne kolorki mam, fajnie nam teraz te kwity zdobią rabatki, pozdrawiam

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu i u mnie zimno i mokro...działka samopas od soboty jeszcze ze 2-3 dni tak będzie a potem w kratkę!I zabawa w ciepło-zimno... 
W ogrodzie masz pęknie i kolorowo!

W ogrodzie masz pęknie i kolorowo!

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu z tego co kojarzę macie wędzarnię, a czy wędzicie rybki? bo ja głownie dla nich chcę zbudować wędzarnię. Jak ostatnio zjadłam wędzone karpie z Zatora to marzy mi się częściej taka kolacja. Widzę że masz domek dla owadów, a pszczółki murarki też masz? Ogród nieustająco chwalę 

- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Aniu kolejne piękości nam pokazujesz, te floksiki przeurocze. Tulipany i u mnie wypadają, ale bez nich to nie może być wiosny.
Niestety i u mnie się bardzo ochłodziło, w nocy ma być tylko 1 stopień na plusie. Oby, oby, byle nie było przygruntowych przymrozków. Jedyne co dobrego to to, że przez te dni dobrze podlało moje roślinki.
U mnie mszyce głównie na młodych przyrostach wierzby Hakuro i niektórych powojnikach.
W takim razie dobrej pogody życzę i pozdrawiam
Niestety i u mnie się bardzo ochłodziło, w nocy ma być tylko 1 stopień na plusie. Oby, oby, byle nie było przygruntowych przymrozków. Jedyne co dobrego to to, że przez te dni dobrze podlało moje roślinki.
U mnie mszyce głównie na młodych przyrostach wierzby Hakuro i niektórych powojnikach.
W takim razie dobrej pogody życzę i pozdrawiam

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
marta64-Martuś Dziękuję.Floksiki teraz wyglądają cudnie.
plocczanka-Lucynko Dla jednego ładne, faliste a dla innych krzywe.Ale ja już tak mam,że linie mi uciekają.
Dziękuje za wsparcie słowe. Artystyczne rzeczy są jakoś mi bliższe i milsze.
Takich ciepłych dni potrzeba, Nic przez tą zimnicę nie chce się robić i nie da się robić.Pomysłów kilka mam jeszcze na dekoracje.
I dobie życzę radości życiowej, wiem,że teraz ci smutno.
Cieplutkiego maja nam trzeba i roślinkom ..
JAKUCH-Jadziu Dziękuję
czuprynka sasanki i bez wody wygląda urokliwie.
A jakoś przez tą marna pogodę to nie wiele mi się chce.To znaczy chce mi się ale ciepełka i lepszego działania ogrodowego.
Krychna-Krysiu Bardzo ci dziękuję za te pozytywne słowa co do mojej fotografii.
Ja też lubię epimedium , bo jak przekwitnie, to z samych listeczków też ładnie wygląda. Ciekawe kształty liści i kolorki.
Floksy dla mnie są śliczne.
Pamietam jak tutaj je na ogrodach forumek oglądałam i zachorowałam na nie.
A teraz chcę je trochę po przekwitnieniu przyciąć, trochę porozsadzać i podosadzać w inne miejsca.
marpa-Maryniu No ta pogoda jest dołująca.Też widziałam prognozy, to zimnica, to pzrymrozki to cieplej i znowu zimno.
Straszne.
Ale ogród żyje i kolorki ma.I oby nie ucierpiał od tego zimna.
Maska-Marysiu Mamy wędzarkę.Ale rybki rzadko wędzimy.Takie duuże, większe to lepsze wędzone.
A takie smażone , chrupkie są pyszne. Domek dla owadów mam.ale mały.Jeszcze pszczółek murarek nie mam.Marzy mi się jeszcze taki większy domek dla owadów.
Ale czasu na budowanie domku brak.
Tulipanki,,,tulipanki ( zdjęcia z soboty )

Tulipany w hostach

plocczanka-Lucynko Dla jednego ładne, faliste a dla innych krzywe.Ale ja już tak mam,że linie mi uciekają.
Dziękuje za wsparcie słowe. Artystyczne rzeczy są jakoś mi bliższe i milsze.

Takich ciepłych dni potrzeba, Nic przez tą zimnicę nie chce się robić i nie da się robić.Pomysłów kilka mam jeszcze na dekoracje.
I dobie życzę radości życiowej, wiem,że teraz ci smutno.
Cieplutkiego maja nam trzeba i roślinkom ..

JAKUCH-Jadziu Dziękuję

A jakoś przez tą marna pogodę to nie wiele mi się chce.To znaczy chce mi się ale ciepełka i lepszego działania ogrodowego.
Krychna-Krysiu Bardzo ci dziękuję za te pozytywne słowa co do mojej fotografii.

Ja też lubię epimedium , bo jak przekwitnie, to z samych listeczków też ładnie wygląda. Ciekawe kształty liści i kolorki.
Floksy dla mnie są śliczne.
Pamietam jak tutaj je na ogrodach forumek oglądałam i zachorowałam na nie.
A teraz chcę je trochę po przekwitnieniu przyciąć, trochę porozsadzać i podosadzać w inne miejsca.

marpa-Maryniu No ta pogoda jest dołująca.Też widziałam prognozy, to zimnica, to pzrymrozki to cieplej i znowu zimno.
Straszne.

Ale ogród żyje i kolorki ma.I oby nie ucierpiał od tego zimna.
Maska-Marysiu Mamy wędzarkę.Ale rybki rzadko wędzimy.Takie duuże, większe to lepsze wędzone.
A takie smażone , chrupkie są pyszne. Domek dla owadów mam.ale mały.Jeszcze pszczółek murarek nie mam.Marzy mi się jeszcze taki większy domek dla owadów.
Ale czasu na budowanie domku brak.
Tulipanki,,,tulipanki ( zdjęcia z soboty )

Tulipany w hostach

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu polecam spróbowanie wędzonego karpia, nie wiem tylko jak się go przygotowuje ale się dowiem bo mam znajomych co pracowali kiedyś w Centrali Rybnej. Ja się zastanawiam nad murarkami, ale to chyba dużo zachodu kosztuje a ja nie jestem taka dokładna 

- anabuko1
Maska-Marysiu Kiedyś w jakiejś restauracji i gdzieś na imprezie jadłam wędzonego karpia.W dwóch miejscach i dwa inne smaki.
My karpia jeszcze nie wędziliśmy.
Ale jak będziesz miała przepis to chętnie skorzystam.
I ja sie zastanawiam nad murakami.a jednocześnie obawiam, czy dałabym rade wszystko należycie z nimi i koło nich zrobić

My karpia jeszcze nie wędziliśmy.
Ale jak będziesz miała przepis to chętnie skorzystam.

I ja sie zastanawiam nad murakami.a jednocześnie obawiam, czy dałabym rade wszystko należycie z nimi i koło nich zrobić

- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Aż serce się raduje jak oglądam że pomimo tych wszystkich przymrozków,ulew u ciebie ogród ciągle pięknie kwitnący.
Ja tez uwielbiam zakola,zaokrąglenia itd a bardzo nie lubie linii prostej. Chyba dlatego że mi własnie tak wytyczono niestety te linie proste. A tak nawiasem to krótkowzroczni nie potrafią narysowac prawidłowej linii prostej.
.

Ja tez uwielbiam zakola,zaokrąglenia itd a bardzo nie lubie linii prostej. Chyba dlatego że mi własnie tak wytyczono niestety te linie proste. A tak nawiasem to krótkowzroczni nie potrafią narysowac prawidłowej linii prostej.
.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Widoczki śliczne Aniu, a z której strony będzie wejście na druga część te ze stawem czy tam z prawej gdzie brzózki poukładane
- anabuko1
Igala-Iguś U mnie jeszcze i oby przymrozków nie było.Dziś w nicy ma być tylko 1 stopień.
Nie wiem ,czy ogród to bez szwanku przeżyje.
No jest nas więcej , co linie proste nam nie wychodzą.
JAKUCH-Jadziu Bardzo dziękuję
Nie tam gdzie te bzrozy to jeszcze w tym roku będą rosły pomodorki.
A przejście za nowymi rabatami za huśtawką.
Ta działka nowa, wcale nie jest taka równa. symetryczna do tej,Na początku dużo jest.A potem duży jakby skręt w prawo i w lewo.
a staw na końcu skrętu w prawo.Oj któregoś dnia narysuję może, bo tak to trudno zrozumieć.
Czosnek niedźwiedzi.
W ubiegłym roku kupiłam 50 sztuk. i posadziłam na wiosnę.
Miały po jednym listku i po jednym kwiatku.W tym roku już po kilka listków i po dwa kwiatki.I małych sporo jest.
Fajnie,ze sie rozmnoży.Zanim hosty urosną, on będzie fajnie wyglądał.

Smagliczka

Wilczomlecz

Nie wiem ,czy ogród to bez szwanku przeżyje.

No jest nas więcej , co linie proste nam nie wychodzą.

JAKUCH-Jadziu Bardzo dziękuję

Nie tam gdzie te bzrozy to jeszcze w tym roku będą rosły pomodorki.
A przejście za nowymi rabatami za huśtawką.
Ta działka nowa, wcale nie jest taka równa. symetryczna do tej,Na początku dużo jest.A potem duży jakby skręt w prawo i w lewo.
a staw na końcu skrętu w prawo.Oj któregoś dnia narysuję może, bo tak to trudno zrozumieć.

Czosnek niedźwiedzi.
W ubiegłym roku kupiłam 50 sztuk. i posadziłam na wiosnę.
Miały po jednym listku i po jednym kwiatku.W tym roku już po kilka listków i po dwa kwiatki.I małych sporo jest.
Fajnie,ze sie rozmnoży.Zanim hosty urosną, on będzie fajnie wyglądał.

Smagliczka

Wilczomlecz

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu super masz te zakątki w swoim ogrodzie ,nie wiadomo co chwalić tyle kwitnień i kolorków,po prostu cudownie i można bardzo się zrelaksować ,ja uwielbiam takie ogrody,pozdrawiam i życzę dalszej owocnej pracy ,a połowy męża też rewelacja ,pozdrawiam 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu jak zwykle z przyjemnością pospacerowałam u ciebie
Kwitnienia piękne. Brawo za zdjęcie epimedium. Ja swoje w tym roku nie pokazywałam, bo gdy wreszcie przypomniałam sobie o zrobieniu im zdjęć, to tak wiało, że jakieś dobrej jakości pozostawało w sferze marzeń, a gdy poszłam do nich kilka dni później fotografować mogłam już tylko liście
Świetnie uchwyciłaś osę
"Poduszkowce" śliczne, też je bardzo lubię

"Poduszkowce" śliczne, też je bardzo lubię

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Aniu, tulipany takie piękne
mimo paskudnej pogody, ale też sfotografowane ręką profesjonalistki! Byliny poduchowe super wyglądają na kamiennym obrzeżu.
Fajnie masz, że możesz mieć ogląd ogrodu w całości! Już o tym pisałam kiedyś, pod zdjęciami księżniczki Fiony na kanapie, że zazdroszczę Ci tego otwarcia na ogród, ale chyba wysłałam w kosmos
Ja sobie zasadziłam krzaki przed tarasem, bo to miał być koniec ogrodu kwiatowego 

Fajnie masz, że możesz mieć ogląd ogrodu w całości! Już o tym pisałam kiedyś, pod zdjęciami księżniczki Fiony na kanapie, że zazdroszczę Ci tego otwarcia na ogród, ale chyba wysłałam w kosmos

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Aniu śliczne zdjęcia panoramiczne Twojej działki. Nierówności w obrzeżach są o wiele bardziej efektowne w odbiorze aniżeli linie proste. Niestety u mnie większość jest właśnie po prostej, co stanowi swoisty kompromis między tym, co już było, wymaganiami eMa (chodzi o koszenie i podkaszanie) oraz moimi zapedami do powiększania arealu ziem odzyskanych pod rabatki.
U mnie dziś w nocy też było zaledwie 1 na plusie. Po pracy jadę na działkę zlustrować sytuację.
Dobrej pogody
U mnie dziś w nocy też było zaledwie 1 na plusie. Po pracy jadę na działkę zlustrować sytuację.
Dobrej pogody