Jak opisujecie swoją rozsadę?
Czym ,na czym i przede wszystkim jakich skrótów używacie?
Co powiecie na stworzenie czegoś w stylu forumowej bazy skrótów dla konkretnych odmian?
Ja podpisuję na wyciętej z plastiku etykietce, każda sadzonka ma swoją etykietkę wędrującą z nią przez całe życie aż do gruntu. Piszę je markerem olejowym , bo ostatnio ten niby niezmywalny mi się starł.
Jednak zawsze mam problem ze stworzeniem krótkiej i jasnej nazwy, której potem nie zapomnę (heh
 ) . Nie wspominając o tym , że przy większej ilości mi się zdarzyło podpisać dwie sadzonki praktycznie identyczną nazwą. I potem głów się który jest który jak się nagle okazuje , że przykładowo tych M.CH.KL. mam więcej niż powinnam mieć i pewnie to będą dwie różne
 ) . Nie wspominając o tym , że przy większej ilości mi się zdarzyło podpisać dwie sadzonki praktycznie identyczną nazwą. I potem głów się który jest który jak się nagle okazuje , że przykładowo tych M.CH.KL. mam więcej niż powinnam mieć i pewnie to będą dwie różne   Z przyjemnością więc przyjmę jakieś podpowiedzi na jakieś uniwersalne skróty. I pewnie nie tylko ja ;)
 Z przyjemnością więc przyjmę jakieś podpowiedzi na jakieś uniwersalne skróty. I pewnie nie tylko ja ;)

Po sianiu wciskałam je w ziemię, a przy sadzeniu już zaczepiałam o łodyżkę i tak na pomidorze wisiały aż do wyrywania krzaków.
 Po sianiu wciskałam je w ziemię, a przy sadzeniu już zaczepiałam o łodyżkę i tak na pomidorze wisiały aż do wyrywania krzaków.