Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Borówka oblepiona kwiecień ,będzie dużo owocków. Co to za odmiana? Ogród podlany ,roślinki zadowolone :)
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Martusiu uroczy spacer odbyłam po Twoim ogrodzie, tyle pięknych dorodnych roślinek ;:138 Jabłoń ozdobna ma śliczny kolor ;:167 już będą zaczynać swój pokaz Różaneczniki i Azalie :tan nastaje długo oczekiwany przez nas zielonozakręconych czas...uroczy czas. Pozdrawiam ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ja rabarbar stosuję jako nawóz pod wszystkie kwasoluby, ogonki zjadamy w cieście, licie idą pod hortensje czy rododendrony, a od tego sezonu również pod wsadzone jesienią borówki. ;:108
Oszczędzaj zdrówko, Martusiu. ;:97 ;:97 ;:97 ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Martuś tez pospacerowałam po Twoim ogrodzie, ale ;:185 nie boso, za zimno przynajmniej dla mnie bardzo przypadła mi do gustu ta oblepiona kwiatami borówka... mam 3 młode krzaczki i też jest na nich już troszkę pączków... może kiedyś też tak się rozrośnie :) Pozdrawiam i ;:3 życzę.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Zdjęcia deszczowe, ale piękne. Jestem pod wrażeniem ilości kwiatów na borówce, jak żyje tyle nie widziałem na jednym krzaku.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Twoja borówka amerykańska to full wypas rzeczywiście co Ty im zadałaś? :shock: Moje ponad 30 letnie skiepśniały bardzo a nowe jeszcze małe...Ale coś tam na tzw,ząb będzie! Inne rośliny w Twoim ;:196 Marto ogrodzie także imponujące! ;:138 ;:138

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu borówka tak pięknie oblepiona kwieciem, aż miło ;:oj ;:138 fajne spotkanie za chwilę Wam się szykuje, udanego więc życzę i pogody na ten czas oczywiście :wit
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Martusiu wizja ochlanego ogrodu mnie rozbawila do łez :lol: ale chyba póki co to lepszy taki stan aniżeli permanentna abstynencja, czyli susza, która trapi niestety niektóre rejony kraju i ogrody/działki naszych forumowych przyjaciół.
Dobrej pogody życzę również na czas forumowego spotkania.
Pozdrawiam serdecznie i ślę moc ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,pogoda jakoś dzisiaj wytrzymała bez deszczu ,zimno też nie jest przynajmniej na razie ,jedne taczki wywiozłam chabazi z ogrodu ,ale co to jest ,więc jak goście przyjadą do ogrodu to może coś pomogą :uszy i chwasty znikną ;:130

Martusiu ,ja nie wiem co to za odmiana bo już dość dawno jest u mnie ,a wcześniej zupełnie mnie to nie obchodziło,kupowałam bo mi się podobało i już ,borówki u mnie też stare ,na pewno mają 10 lat lub więcej ,co roku maj a dużo owoców ,ale w tym roku pobiły rekord obfitości kwiatowej ,a owocowej to zobaczymy,pozdrawiam ;:196

Marysiu,ja też nie kupowałam kalarepki ,bo pewnie nic by nie urosło ,a na moje zasadzone sałatki i seler i kapustę czerwoną nawet dzisiaj nie zaglądnęłam ,ja też mam te małe gołe ślimaki i też może mi już wszystko zjadły ,ja tego po prostu nie opanuję ,my kosiliśmy przedwczoraj i dzisiaj trochę ,ja chyba już nic nie mogę z tym ogrodem on sam rośnie z rozpędu razem z pokrzywami ;:306 ,ogród ochlany ,Ty nie chlałaś na grzybach ,ale są tacy co chleją :;230 pozdrawiam i do zobaczenia ;:196

Teresa,teraz rośliny powinny ruszyć porządnie bo mają sporo wody i ciepło też jest ,u mnie też było bardzo sucho,ale jeszcze żadna piwonia nie pokazała kolorku,pozdrawiam ;:168

Joasiu,borówka taka stara ,że nie znam nazwy odmianowej ,roślinki powinny teraz rosnąć bo dostały sporo wody ,a wcześniej nic nie podlewałam ,pozdrawiam ;:168

Krysiu,miło Ciebie widzieć w moim ogródeczku ,różaneczniki i azalie i u mnie zaczęły kwitnienie ,robi się coraz ładniej ,żeby tylko było więcej czasu posiedzieć w ogrodzie i nacieszyć się naszymi roślinkami,pozdrawiam ;:168

Lucynko,ja też bym tak stosowała rabarbar ,ale kwasolubów mam dużo i nie dla wszystkich go wystarcza ,a najważniejsza dla mnie borówka i raz na wiosnę troszkę borówce daję nawozu do borówek ,ale mieloną korę i szyszki daję co roku ,gołębiego nawozu przefermentowanego też można trochę dać na wiosnę i będą pięknie rosły i owocowały,pozdrawiam ;:196

Ewciu,witaj w ogródku ,ja też boso nie chodzę bo bardzo tego nie lubię ,borówki na pewno się rozrosną ,jak się o nie zadba ,one nie muszą mieć żadnych oprysków ,nigdy przez dziesięć lat na nic ich nie pryskałam ,więc nie tylko pyszne ,ale i zdrowe owoce są tej boróweczki ,życzę ,żebyście się nią bardzo najadali ,pozdrawiam ;:196

Edziu,sporo u mnie podlało,rośliny ruszyły do góry ,borówki gdyby zawiązały owoce jak zakwitły to chyba nie utrzymają tych owoców ,naprawdę chciały się wykazać ,pozdrawiam :wit

Maryniu,moje borówki mają 10 lub wiecej lat ,czyli chyba też są stare ,ja moim borówkom dogadzam :uszy dostają mielone szyszki i korę sosnową co roku ,poprzednia pod spodem zamienia sie w ziemię ,raz na wiosnę daję troszkę nawozu do borówek i troszkę obornika gołębiego i odpadki z rabarbaru i tyle pozdrawiam i buziaczki ;:196

Iwonko,borówka się odwdzięczyła za opiekę ,na spotkanie sie bardzo cieszę ,tylko trochę się martwię ,bo nie mam tak pięknie posprzątane w ogródeczki jakbym chciała i pewnie nie zdążę tego wszystkiego zrobić ;:185 ,ale myślę ,że będziemy się dobrze bawić i wszyscy będą sie dobrze czuli,pozdrawiam ;:168

Beatko,mnie też Marysia rozbawiła,bo do tej pory to w świętokrzyskim na grzybach chlali ,a teraz i u mnie roślinki chleją ;:306 ,liczę ,że pogoda nam dopisze ,a jak nie to będziemy w domu dyskutować o ogrodach ,zawsze jest jakieś wyjście a my z każdej sytuacji wybrniemy,pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam do mojego ogródeczka .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Cudowny zagajnik brzozowy... uwielbiam brzozy. To takie dostojne drzewo i dobre ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marta Ty tak nie czyść ogrodu, zostaw dla gości. Masz rację jak przyjadą to posprzątają ;:306 Najlepszy rachunek to policzenie ilości aut, masz czysty rachunek tyle bagażników wypełnionych wyjedzie :;230
Twój ogród jak zawsze zachwyca. Jak to dobrze, że nam podlewa.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Śliczny zakątek z brzozami. Co to za krzew kwitnie na biało?
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Martusia jak patrzę na ta twoją brzezinę to oczami wyobraźni widzę moje malutkie jeszcze brzózki (na 25 rośnie 21). U ciebie wszystko takie XXL więc mam do czego porównywać moje mini np. Rododendron.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ach, jak pachną te Twoje lilaki. ;:215