Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Post »

Beatko, trochę późno ta moja odpowiedź dotycząca mocnego cięcia Crocus Rose... :oops: Otóż, cięłam ją mocno, w celu ujarzmienia jej zapędów, zawłaszczenia całej rabaty dla siebie. Rozrosło się to moje krzaczysko straszliwie i postanowiłam nieco ją ostudzić, bo z jednej strony zdominowała biedną Wisley 2008, a z drugiej pchała się całym ciężarem na Sharifa Asma. Niestety to cięcie niewiele dało, bo znów mocno poszybowała w górę i na boki ;:224 Jej rozmiary zaczynają mnie trochę przerażać ;:202
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

To już tradycja :roll: Ile bym razy nie obiecywała regularnie pisać to i tak budzę się do życia dopiero z pierwszymi kwiatami irysów :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Hej Beatko, brakuje czasu na forum, ja mam to samo ale bardzo lubię czytać posty z mądrymi poradami, jakie można tutaj znaleźć :)
Iryski prawie wszystkie od Ciebie pięknie kwitną... i jest ich coraz więcej, zawsze jak zakwitają myślę - o! te iryski od Beatki mam ;:167
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś w tym jest Violu :D mogę zapomnieć nazwę,ale zawsze pamiętam od kogo daną roślinki mam :D U mnie teraz szaleją iryski od Kasi Wiatr

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, piękne to Twoje przebudzenie. Taka pora, że zaglądamy w poszukiwaniu tych uroczych kwitnień. ;:167
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, masz rację , "że coś w tym jest ".Dzisiaj na działce popatrzyłam na iryski i przypomiałam sobie Ciebie, stąd moja wizyta.
Moje iryski,dopiero się rozrastają, ale w przyszłym roku :heja
Będę za to ,podziwiać Twoje , ciesze się, że trafiłam na Twoją iryskową aktywność na FO.Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Bardzo ładnie zakwitły pierwsze iryski. Śliczne są te kolorowe maleństwa.
Lubie irysy i wysokie i niskie. To wspaniałe kwiaty. Masz bogatą kolekcję maluchów, brawo :wit
Jola
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Beatko irysy Twoje to tylko podziwiać , dobrze ,że pokazujesz ich piękno , moje od Ciebie stoją jak szable , czekam też na ich kwiaty , są póżniejsze pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Cieszę się, że iryski ode mnie już tak ładnie kwitną. I, że miałam udział w tworzeniu kolekcji tych qrdupelków :;230
U mnie w tym roku kilka nowych kwitnień ;:215
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Beatko nie ważne co budzi ważne że jesteś . ;:167
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Beatko, widzę, że i Ty złapałaś irysowego bakcyla ;:215 ;:303 I dobrze, bo to prześliczne rośliny i w zasadzie zupełnie bezobsługowe :uszy :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, królowo irysów i liliowców ;:168 Doskonale cię rozumiem z tym regularnym pisaniem. Zawsze zaczynam wraz z początkiem sezonu, staram się pisać, a potem robi się ciepło i pięknie, a skoro ciepło to i w ogrodzie spędza się dużo czasu i nagle brakuje czasu na pisanie..
Powiem ci, że ile razy patrzę na twoje cacuszka tyle razy żałuję, że mam tak mało miejsca na iryski. Chociaż, przyznam, że w tym roku jakimś cudem zmieściłam i posadziłam dodatkowych 7 odmian ;:224 Oczywiście to żadne rarytasy, ale myślę, że jeszcze ze dwa lata i może doczekam się ich pierwszych kwiatów ;:145 Kochana, pamiętaj o nas i nie daj się prosić o zdjęcia.. wkrótce irysowe szaleństwo ;:oj
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znów zakręcona jestem :oops: Wczoraj byliśmy na imprezie u przyszłych teściów(najstarsza córeczka mi się zaręczyła w tamtym roku)a od jutra matura Marcina :roll:
Dorotko witaj kochana czy twoje tulipany też przeminęło w tym sezonie jak w mgnieniu oka :roll: u mnie pozostał niedosyt ;:145 część nie zakwitła, bo przemroziło pąki, a resztę susza szybko pozbawiła energii ;:174

Obrazek
Lodziu mam nadzieję że nie tylko będą ładnie rosły ale i postaraj się jak najszybciej zakwitną,w końcu są niejako moją wizytówką :D

Obrazek

Obrazek
Jolu buziaczki i jesteśmy w kontakcie :D A ma fb od razu poznałam cię po wnuczkach i kotkach

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresko moje TB też stoją jak szable i pomalutku zaczynają się kłosić, kocham to oczekiwanie na pierwsze kwiaty nowej odmiany i mam nadzieję że ten rok będzie bogaty w debiuty :D

Obrazek

Obrazek
Kasiu wiesz, że na początku świata nie widziałam poza wysokimi TB, twoja w tym zasługa,że z roku ma rok przybywa mi niziołków

Obrazek

Obrazek
Reniu nawę nie wiesz jak mnie cieszy to, że pomimo pajęczyny w wątku ciągle zaglądają do mnie przyjaciele, którzy są że mną od początku mojej obecności na forum

Obrazek

-- 5 maja 2019, o 20:04 --

Teresko moje TB też stoją jak szable i pomalutku zaczynają się kłócić, kocha to oczekiwanie na pierwsze kwiaty nowej odmiany i mam nadzieję że ten rok będzie bogaty w debiuty :D

Obrazek

Obrazek
Kasiu wiesz, że na początku świata nie widziałam poza wysokimi TB, twoja w tym zasługa,że z roku ma rok przybywa mi niziołków

Obrazek

Obrazek
Reniu nawę nie wiesz jak mnie cieszy to, że pomimo pajęczyny w wątku ciągle zaglądają do mnie przyjaciele, którzy są że mną od początku mojej obecności na forum

Obrazek
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Bejko,
cudna są te Twoje maluchy ;:138 , nie mogę wyjść z podziwu nad ich urokiem.
Jakież wspaniałości przynosi nam wiosną przyroda.
Oczekiwanie na rozkwit nowości to wielka ekscytacja. Wiem coś o tym.
Pozdrawiam , Jola
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”